Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Ford Mondeo - Håndbrekk fra pokkerivoll


Anbefalte innlegg

Jeg har en mondeo 95, den har generelt bestandig hatt dårlig håndbrekk etter min mening. I går ble jeg så lei sullamitten ved at håndbrekket på fult utslag ga så vidt det var effekt.

 

I fjor høst byttet jeg håndbrekksvaier hele veien, dvs alle tre. Det ble også byttet tromler, bremseband og hjulsylindre. Håndbrekket ble kanskje ok.

 

I dag pelte jeg opp hele dritten igjen. Det første jeg gjorde var å sjekke døgang i vaieren, og den var iallefall fløtta på første hakk. Så rengjorde jeg selvjustererne grundig og smurte opp og sjekka at de virka. Rengjorde hele dritten og smurte glidepunkter osv (med kobberpasta). Satte alt sammen, dro banda ut, selvjusterer osv så jeg fikk akkurat dunka trumlene på. Bremsa hardt fram og tilbake, dro i håndbrekket hardt.

 

Håndbrekket er vel noe bedre, og låser, men jeg kan uten større problem dra det helt opp, og du må over halve veien før det låser. Dessuten er selve håndbrekkspaken blitt merkelig hakkete og treg (muligens gått føyken under litt hardhendt tilstramming).

 

Er det overhode noen som har noen forslag igjen nå? Hele jobben er så å si bortkasta, spaken har bare blitt "værre", og hånbrekket en smule bedre. Jeg klarer ikke å fatte hva som er feil, bortsett fra at patetente på selvjusteringa er helt ubrukelig. Bremsene i seg selv virker bak uten problem. Jeg kan ikke se at noe skal være montert feil og har dobbeltsjekket opp mot haynesboka flere ganger. Dette har vært en gjenganger ved vær pkk kontroll, og jeg har tilslutt fått fikla det til, så det med nød og neppe har gått igjenom.

 

Jeg vurderer rett og slett å lage en engen patent som gjør at vaieren strammes mer pr hakk en nå.

post-2173-1223475195_thumb.jpg

Endret av L O G I M A N
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Fryktelig synd, for bortsett fra dette er bilen i og for seg vært veldig bra.

 

Så da er vel bare å gi opp håndbrekket en gang for alle? Skal jeg bytte noe nå så må det evnt bli å bytte spak, alle vaiere og kjøpe nye selvjustere. Men jeg veit ikke om det er noe poeng, for det vil vel ikke virke uansett. Det står iallefall ikke i stil til jobben.

Lenke til kommentar

Har du slipt ned slitekanten i tromlene? Har tromlene slitekant får du ikke lagt ut banda skikkelig. Slipte kanten på Sierraen min og justerte banda slik at de såvidt subba, når jeg parkerer drar jeg kun ett klikk på brekket.

 

Er det mulig å justere noe på wiren? Justering gjør man i alle fall etter kantsliping og bandjustering. Sierra har wirejustering under bilen, men husker ikke om Mondeo har det.

Lenke til kommentar

Jeg har i dag skifta håndbrekkspaken. Og jeg har endelig finni ut hva som er feil. Det mangla en tapp som styrer vaiern på min, som gjør at den bare drar seg til siden.

 

Så nå er håndbrekket der det skal være, og er låst på 5 klikk. Da har jeg ikke pressa selvjusterern helt ut, så trommelen gle relativt rett på. Men dette skal jo justere seg inn etter litt selv. Uansett er det iallefall sånn det skal være nå, så jeg er kjempe happy :D

 

Alt annet ble skiftet i fjor, derfor var skuffelsen stor når drittet var like jævlig da.

 

Utrolig deilig å endelig fått skikk på detta, for dette har irritert :)

 

Takk for all hjelp.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...