Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Kjærest med sin firemenning?


Gjest Guest_Yeahright_*

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Er det noe gale i å være kjærest med sin firemenning? Det blir vel ikke for nært slekten blir det?

 

Er ikke sikker på hvor langt ute i slekten det er. Incest, altså sexuelt forhold til veldig nær familie (om jeg har forstått det riktig?) er ugunstig på grunn av reproduksjon. Grunnen til at man bør finne folk langt vekke fra sin egen slekt til dette er fordi det gir sunnere barn. Når man får barn blir de sterkeste genene fra hver part tatt ut under "produksjonen" og folk i nær familie har ofte samme negative faktorer.

 

La oss si du er A, nær familie medlem er B og en person som ikke er nært beslektet er C.

 

Din familie har en sykdom som er genetisk.

 

A+B= Sykdommen går videre til barnet.

A+C=Sykdomen går ikke videre til barnet.

 

(ikke alltid men ofte)

 

Når man får unger blir de dominerende genene fra hver parter valgt ut, som en naturlig del av evolusjonen for å styrke organismen som reproduseres. Men nært beslektet familie vil bli svakere istedenfor styrket gjennom dette.

 

Er også moralske og etiske grunner til at incest er sett ned på. (Personlig finner jeg det avskylig, men om det er pga at det faktisk ER det, eller om det er fordi det er det jeg har lært kan jeg ikke si med visshet)

 

Nå har jeg INGEN SOM HELST aning på hvor nær familie må være for at det skal være incest. Men jeg har personlig ingen tro på at 4 menning er for nærmt til å bli sett på som ekkelt, ugunstig eller negativt med tanke på reproduksjon.

 

Så i min mening, er dere veldig forelsket i hverandre? Så ikke la det stoppe dere.

Lenke til kommentar

Om du absolutt vil så kan du jo begynne å regne med femmenninger, seksmenninger, sjumenninger, åttmenninger osv. Personlig så mener jeg at tremenning går helt greit så lenge man ikke har noe familiært forhold. Firmenning er så perifert at det knapt nok kan kalles slekt. En firmenning er ungen til tremenningen til foreldrene dine om jeg har forstått det riktig. Biologisk så kan jeg ikke tenke meg at det er negativt.

Lenke til kommentar
Er ikke helt sikker jeg heller... tror det er sånn at tremenning har samme oldefar/mor som deg, og firemenning samme tippoldefar/mor?

Noe slikt ja. Tremenninger er ungene til søskenbarnene til foreldrene dine. Dine unger blir firmenning til ungen til tremenningene dine. Dine barnebarn blir femmenning til ungen til dine barn firmenninger. Slik jeg har forstått det i hvert fall.

Lenke til kommentar

I gamlebygda mi var stort sett hele klassen min 4 og 5-menninger og sånt. Men de var da kjærester med hverandre uansett.

Det blir så langt ut i slekta at de bare er bekjente uansett. Ikke noen familiebånd sånn sett at alle spiser julemiddag sammen.

 

Men det er sikkert litt kjipt å dra på slektstreff og treffe alle eksene sine :p

Endret av Bytex
Lenke til kommentar
Synes ikke det er noe å trakte etter.. Som sagt så finnes det milliarder av andre som ikke er med i fotoalbumet til bestemora di..

Teknisk sett blir det tippoldemora di :fun:

 

Vi har jo tusenmenninger også, selv om det går nokså langt tilbake og vi må begynne å regne med å være i slekt med hele Norges befolkning.

 

Firemenning, sure. Jeg aner ikke hvem noen av mine tre- eller firemenninger er :)

Lenke til kommentar

Det stemmer. Og hvis din mor/far har en tremenning som får barn, så vil det barnet være din firmenning. Osv.

 

Ser ikke noe problematisk med firmenning. Det å være firmenninger medfører at dere deler tippoldeforeldre. Tippoldeforeldre er besteforeldrene til dine egne besteforeldre, og hver av dine fire besteforeldre (selv om noen av dem har gått bort, så har du biologisk 4 besteforeldre) har igjen fire besteforeldre. Da har du 16 tippoldeforeldre, og du og din firmenning deler da to av disse.

 

Jeg tror ikke dette bidrar til å svekke genene til evt. avkom i særlig stor grad...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...