Gå til innhold

Nikon analogt speilrefleks, hvilket?


Anbefalte innlegg

Analog uke-utfordringen likte jeg virkelig. Både det med å måtte tenke over hvilke motiv jeg valgte, og ventingen med å få fremkalt filmen. Når resultatet også ble knallbra med det moderate utstyret som fulgte med i pakken frister det enda mer å begynne med film.

 

Så nå vil jeg investere i ett analogt hus som lar meg styre ting manuelt, som lar meg bruke 50mm-ern min. Siden jeg etterhvert kommer til å investere i 50/1.4 etterhvert vil jeg ha ett hus som takler G-objektiv. Lysmåleren bør og være brukbar - så lenge den er forutsigbar går det greit om jeg av og til må bruke eksponeringskompensasjon slik jeg må på D80-en.

 

Pris er egentlig ikke viktig, så lenge det ikke er direkte dyrt. Det må være litt solid, helst også litt kompakt. Brukte hus er også aktuelt, men hva fins av nye alternativ? Vil helst holde meg innenfor ett par tusenlapper.

Endret av jzono1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ta en kikk på F5 også. For meg stod det imellom F100 of F5, og jeg endte opp med F5 på grunn av bedre lysmålingssystem, superheftig fokusmotor og ikke minst prohuset. For mange er nok størrelsen og vekten til F5 noe som får de til å velge F100 (eller noe annet), men jeg trives skikkelig godt med det.

 

Francis

Lenke til kommentar

Enig med Bellanca der. Har personlig en F3HP og er fantastisk godt fornøyd. Kvalitetsfølelsen og størrelsen på huset passer perfekt.

 

Men det er ikke til å stikke under en stol at den ikke er kan skryte av funksjonene til F5/F6/F100, selvom det i noens øyne er positivt. ;)

Endret av Freem@n
Lenke til kommentar

Noen av objektivene som trådstarter vil bruke kan kanskje ikke brukes på manuelle hus, grunnet mangel av blenderring. Ikke at jeg vet noe om det, men unnlot derfor å komme det aller beste forslaget: FM3a. Det er faktisk det kuleste slr-kameraet Nikon har laget, med sin kompromissløse gjennomføring av en gammel drøm. Mekanisk lukker med elektronisk styring er genialt. Funker like godt manuelt med som uten batteri, men får automatikk og lysmåling med batteri. Helt genialt :idea:

Lenke til kommentar

Jeg skal selge både F3hp og F100, da jeg føler at analogt mellomformat og digital speilrefleks dekker mitt behov... og orker ikke sitte med en stor kamerasamling, da er det bedre å frigjøre litt kapital ;)

 

Skal beholde Yashicaene mine da, så helt fri for 35mm kamera blir jeg ikke.

Lenke til kommentar
  • 5 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...