TheKims Skrevet 2. oktober 2008 Del Skrevet 2. oktober 2008 Hei jeg og min samboer ble enig om å prøve å lage våres egen vin og øl. Trenger litt råd om hvilket utstyr og råvarer vi trenger for å få dette i gang. Mvh Kim og Dez Lenke til kommentar
Dynejonas Skrevet 4. oktober 2008 Del Skrevet 4. oktober 2008 På europris har jeg sett de har lag-din-egen-øl kit. Trur du trenger noen 20L beholdere. Lenke til kommentar
ca119 Skrevet 11. oktober 2008 Del Skrevet 11. oktober 2008 Jada EUROPRIS har det du trenger! De har også et BEGYNERSETT til vin, men vet ikke hva det koster! Du trenger 2 dunker på 30 L ...... gjærlås og hevert (en slange for å stikke om vin fra ballong A til B Jeg har prøvde begge deler (øl og vin). Hjemmelagt har spesiell smak - ikke alle liker det. VINsats: Du trenger ihvertfall ca 30 tom-flasker! Jeg har gått over til skrukorkflasker (enkelere). Sats kjøper du Europris til ca 130 kr + 50 kr for sukker , eller ferdi 5L dunk til ca 300 kr. Bare følg anvisningen - SKÅL! NB i sverige er vinsats ofte 30 - 150 kr billigere. ØL: Her rekker det faktisk med 1 dunk, da du tapper ølet rett på flasker! Ølsats koster ca 90 kr på europris + ca 2 kg sukker Og du skal ikke drikke før det er ferdig! (Mange kan jo ikke vente - trenger alkohol). Øl skal stå minst 14 dager etter det er ferdig, og vin 1 - 6 mnd dog ikke mere en 2 år (blir dårlig da) Som sagt det blir litt spesiell smak. Første slurk av ølet er merkellig (bitter) deretter merker jeg ikke så stor forskjell. MEN det er også bra avføringsmiddel!!! Tror det er gjær som er årsaken for det. LYKKE TIL ... du er ikke den første og ikke den siste som har begynt med det wink.gif Lenke til kommentar
amelbye Skrevet 13. januar 2009 Del Skrevet 13. januar 2009 når det gjelder utstyr, har ca119 dekket det rimelig bra. Når det gjelder resultater: Øl blir skjelden like bra som det du kjøper i butikken. Det blir gjerne for lite kullsyre, og det er alltid noe slam igjen på bunnen av flaskene som virvles opp i det flasken åpnes, så den må helles i glass så fort som mulig etter at flasken er åpnet for å unngå å få for mye gjær, som ca119 sier. Jeg har aldri erfart at hjemmelaget øl fungerer som avføringsmiddel, men det er jo en kjent sak at mørkt øl som f.eks. Guinnes gjør det, så det er sikkert naturlig for noen typer øl. Når det gjelder smaken, synes jeg hjemmelaget øl aldri blir mer enn ok. Det er greit hvis du skal bælme for å bli dritings, men det er ikke sånn som du åpner en eller to av en kveld, eller etter jobben for å kose deg. Når det gjelder vin, er det fullt mulig å oppnå like gode resultater som det du kjøper på polet. Jeg har laget hvitvin flere ganger med bra resultat, men rødvin har jeg hørt er noe vanskeligere å få skikkelig bra, så det har jeg så langt styrt unna. Fatter'n har også laget hvitvin i mange år, samt diverse typer hetvin fra frukter og bær i hagen. Alt med meget bra resultater. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå