Gå til innhold

Oktoberfest - Ramsfoto - 85mm f/1,8


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

2. oktober

 

I det minste et steg opp i location i dag. Her ville litt lengre brennvidde kunne gjort underverker for komposisjonen. Mye rusk rundt som jeg ikke kom langt nok unna til å eliminere. Uansett er dette dagens beste på minnekortet.

 

Høstsol:

post-79427-1222977887_thumb.jpg

 

 

ISO 200; f/8,0; 1/200sek

 

Endret av RamsFoto
Lenke til kommentar

Takk for kommentarene alle tre.

 

Titler er noe jeg jobber en del med. Av og til kommer den i det jeg ser motivet, og noen ganger sitter de skikkelig langt inne. "Høstsol" kom egentlig lenge før utløseren var nede. En god tittel er for meg en viktig del av presentasjonen.

 

Komposisjonen er ikke god, som dere er inne på. Dette bildet ble en vanskelig avveining mellom "ikke bilde" og middels godt utsnitt. Jeg har allerede klonet bort en del på høyre side, men venstre side ble for komplipsert/tidkrevende å gi seg i kast med.

 

Jeg har et par tre bilder til fra 3.-6. oktober som jeg håper å poste i løpet av kvelden.

 

- R

Lenke til kommentar

3. oktober

 

Nå begynner det å bli naturlig å ha Canonen hengende på skulderen i tide og utide. I en kaffepause på verkstedet til en av kundene var disse elegante metall-spiral-diagonalene utstilt til min forlystelse og andres forundring.

 

Denne gang var tittelen vanskelig. Nesten på grensen til at jeg droppet hele bildet. Det var dog ikke så mye annet på kortet fra fredag, så dette måtte være med. Det ville vært enklere med engelsk her, men det forsøker jeg å unngå hvis jeg kan.

 

Utformeren

Den som lager negativt rom

post-79427-1223326714_thumb.jpg

 

 

ISO 800; f/2,4; 1/60sek; 25mm mellomring

 

Lenke til kommentar
La de uvitende bare kikke - i hvertfall når resultatet blir som dette. En annen tittel som kunne passe er "To tårn"; Ser for meg to tårn i en mytisk verden.

 

Tom

The Maker of Negative Space var den frasen som ikke ville ut av hodet mitt. Du har rett i at fargespillet og de to tydeligste borene gir assosiasjoner til Tolkiens univers. Jeg har en utgave av The Hobbit hvor Alan Lee har brukt omtrent denne paletten i mange av illustrasjonene. Kanskje jeg skal ta akkurat samme motiv en av de senere dagene og bare gi det en ny tittel? Da blir det et annet bilde, ikke sant?

-R

Lenke til kommentar
The Maker of Negative Space var den frasen som ikke ville ut av hodet mitt. Du har rett i at fargespillet og de to tydeligste borene gir assosiasjoner til Tolkiens univers. Jeg har en utgave av The Hobbit hvor Alan Lee har brukt omtrent denne paletten i mange av illustrasjonene. Kanskje jeg skal ta akkurat samme motiv en av de senere dagene og bare gi det en ny tittel? Da blir det et annet bilde, ikke sant?

-R

Det er ingenting i veien for det. Jeg tar jo stort sett bare bilder av åkeren utenfor her for tiden ... Men innen du er tilbake til dette motivet, så ser du sikkert for deg en annen måte å ta bildet på :)

 

Tom

Lenke til kommentar

Å droppe et knallbilde som det siste der på grunn av problemer med tittelen, det ville jeg kalt ekstremt. Da heller kalle det "uten tittel" i mangel av noe annet.

 

Det er den gullgule fargen og den utsøkte DOF'en som gjør dette bildet for meg. Det er rett og slett flott å se på.

Lenke til kommentar

5. oktober

 

Og her brytes intensjonen om gode titler (og om gode bilder)...

 

Dette var eneste(!) motiv fra hele helgen. To eksponeringer på 64 timer, og begge av dette motivet. Jeg tenkte en stund på å bidra i konkurransen med dette under tittelen A Momentary Lapse of Reason - Pink Floyd. I grunn fikk de fleste tenkte bidragene mine til denne runden den tittelen...

 

Refleksjoner fra et tre-lags H-vindu

post-79427-1223329597_thumb.jpg

 

 

ISO 100; f/2,2; 1/3200sek.

 

Lenke til kommentar

6. oktober

 

Dette motivet kunne jeg sikkert spart til lengre ut i oktober, for i dag var det flere gode kandidater. Imidlertid er skyggen en viktig brikke her, og den er kanskje ikke så medgjørlig senere. Solen kommer ikke like høyt før langt på dag, og da er jeg ofte andre steder enn på T-baneholdeplasser. Jeg får heller oppsøke de øvrige igjen om noen dager hvis det kniper.

 

Skynd deg, Forfall, skynd deg!

post-79427-1223331665_thumb.jpg

 

 

ISO 100; f/8,0; 1/200sek

 

Lenke til kommentar

Tja - juks og juks... Dersom man tilfører bildet noe annet enn kunstneren selv formidlet, så er det vel strengt tatt et nytt verk. Den originale maleren her har muligens tenkt at skyggen av gjerdet (som er nyere) kunne gi en effekt, men har neppe sett for seg at kunsten skulle få lov å forfalle såpass. Jeg mener jeg er på trygg grunn med denne, men på generelt grunnlag er jeg enig med deg FunFact.

 

Å gjøre en ren avbildning av andres kunst uten å tilføre noe av seg selv, for så å utgi det for egne verker er rett og slett en uting. Var det ikke en stor sak i en fotoklubb nord i landet for en stund siden, hvor en ung kar ble kastet ut av klubben for å kritisere et annet medlem for plagiat av denne typen? Stygg affære, mener jeg å huske. Media og greier.

 

Men - nuvel - som 80-åringen sa. Takk for kommentar og ros anyway :)

 

- R

Lenke til kommentar

8. oktober

 

Følger på med neste bilde med en gang. Jeg synes objektivet mitt stort sett oppfører seg veldig pent, men med slike gyldne toner finner jeg det ekstra medgjørlig. Takk til Sissel for lån av motiv og fint spill tidligere i kveld! Jeg tror ikke jeg slipper opp for ideer i løpet av oktober - jeg har i alle fall 6-7 motiver på vent per nå.

 

Tonevelgerne

post-79427-1223506089_thumb.jpg

 

 

ISO 1000; f/4,0; 1/13sek; 25mm mellomring; håndholdt med albuestøtte...

 

Lenke til kommentar

Ouch. Håper du ikke hadde disse på deg da dette skjedde. Akkurat passe mye dybdefokus for meg her. Kan ikke klage på treunderlaget heller.

 

6. oktober var morsom. Det ser formelig ut som om skyggen var akkurat slik da det ble malt.

 

Da rakk du visst å legge ut 8. oktober før jeg ble ferdig. Dette blir i klasse med borene. messingen gir en utsøkt gullfarget bokeh.

Endret av k.n.b
Lenke til kommentar

Ang 7. okt: skjer det noe med verdensøkonomien? Er ikke aksjene mine trygge? ;o) Neida, jeg har ikke tapt mye penger. Jeg bare rydder plass på kontoen for nye penger. Sukk...

 

Om man bare kunne ha byttet glasset i brillene og sett lyst på tilværelsen.

 

Bra bilde forresten! Likte dybdeskaprheten. Og som nevnt ovenfor; underlaget gjorde seg veldig bra.

 

Ang. 8. okt: Gull er gull! Det gir meg innspirasjon for å gjøre noe lignende senere.

Lenke til kommentar

9. oktober

 

Jeg plages ikke lenger av å bare bruke 85mm. Alle motiver som ikke passer i dette utsnittet blir nå bare forbigått uten at jeg opplever nervøse rykninger av den grunn. Men i dag var det en særs dårlig dag for fotografering. Besøkte et av de tidligere motivene jeg har sett meg ut for å safe, men lyset var helt håpløst. Møtene på jobben avløste hverandre bare avbrutt av 10 min pause for å ordne parkometeret. => Nødløsning.

 

Mitt første rent abstrakte bilde i oktoberfesten, og det bør nok bli flere. Et øyeblikks mangel på fornuft gjorde at jeg valgte full åpning, og det var nok ikke så smart. Trening på dette fremover er planlagt.

 

Blålyst vegg

post-79427-1223583504_thumb.jpg

 

 

ISO 200; f/1,8; 1/125sek

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...