Gå til innhold

"Nudelmafia" i Drammen


Anbefalte innlegg

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=530718

 

Stusset litt på denne nyheten, er ikke dette helt normalt? Skal merkes at vi ikke krevde avgift eller annet tull.

 

Husker når jeg gikk på skolen, var stor fortjeneste å kjøpe boller og alt mulig godteri en spasertur fra skolen, og selge det dyrt til de som ikke orket å gå til Rema i friminuttene. Det var også de som handlet for andre og fikk noe for det, her var det stor konkurranse, de som gjorde det billigst fikk jobben.

 

Det jeg derimot ikke forstår er hvorfor de bare kjøper nudler, smaker jo elendig når det ikke er kokt. Greit nok at det er billig, men de spiser det jo uten å koke det...

 

Så, hadde dere noe lignende når dere gikk på skolen?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

På barneskolen hadde alle med seg nudler og spiste tørt (ikke selging eller noe), så det stusset jeg ikke på. Syns dette var litt kult i grunnen. På skolen har vi ikke lov til å gå på butikken, men av og til får noen lov. Da kjøper de for mange (uten noe "gebyr"). :) Hender noen går uten lov, og kjøper boller og sånn. De fleste pleier å dele med seg, men noen selger. (Kjøper 8 boller for 15 og selger 1 for 5 :p)

Lenke til kommentar

Leste noe veldig spennende på vg.no og dt.no når jeg kom på jobb idag. Nå er det ikke dop "pusherne" selger på barneskolene lenger, nå er det nemlig nudler! Ikke nok med det, så er disse "pusherne" som de kaller dem, bare 11-12 år gamle, og de har med seg _fulle_ stresskofferter fulle av nudler som de selger over butikkpris.

Som nevnt i artikkelen, så koster en nudel pakke kun 2-3 kr i butikken, mens "nudelmafian" tar 5-6kr per pakke, dette gir en så høy fortjeneste som 2-3 kr per pakke de selger. Ikke nok med det, så tar de også betalt for at andre skal få lov til å selge nudler på samme sted som de, ikke mindre enn 20kr er ingangsprisen til "nudelmiljøet".

Og jeg skjønner godt disse småbarna som kjøper kvalitets nudler i dettte "kriminelle" miljøet, istede for de forferdelige nudlene som First Price og Mr Lee som selges i norske butikker.

 

Er selv fra Drammen og syns dette bare en bagatell, det viser at småbarna har foretnings sans og vet hvordan å tjene penger uten å selge dop. Negative er at det skal vistnok bli kjøpepress og slagsmål på skolen.

 

Hva mener dere? Er dette noe som er på vei opp på barneskolene i Drammen?

 

Kilde!

Endret av Ziuuung
Lenke til kommentar

Så lenge det er snakk om lovlig vare som blir solgt innenfor en aldersgruppe som har lov til å benytte varen, så er dette vel innenfor skolenes satsningsområde; "Ungt entrepenørskap" :cool: Bedre at de selger sunne matvarer enn at podene stikker ned på kiosken eller Rema for å kjøpe Cola, chips og smågodt til lunchen.

 

Fra spøk til revolver, så skjønner jeg at det blir reaksjoner på slikt. Hvis noen selger mengder av en vare uten å regnskapsføre salget, så er jo det økonomisk kriminalitet. Ikke akkurat noe man ønsker å fremme blant unge...

Lenke til kommentar

Syns saken er litt morsom jeg også, men det jeg syns var det morsomste var at disse nudlene spises tørt, kanskje "pusherne" invisterer i en vannkoker etter hvert som de har fortjeneste til det og begynner å selge kokt vann også? :tease:

 

Men for å være seriøs jeg også, ser problemet med kjøprpress og slagsmål i skolegården, men økonomisk kriminalitet, hva vet vel barneskoleelever om slikt?

Lenke til kommentar

Dette er nå et resultat av sammenslåing av flere tråden. For at denne tråden skal ha livet rett kreves det seriøs diskusjon rundt dette problemet. Poster som omhandler hvor dårlig nuddler smaker e.l. vil fra nå av fjernes uten varsel.

 

(Og som vanlig skal ikke denne posten kommenteres, send evt. en PM)

Lenke til kommentar
jeg skjønner godt disse småbarna som kjøper kvalitets nudler i dettte "kriminelle" miljøet, istede for de forferdelige nudlene som First Price og Mr Lee som selges i norske butikker.

Kilde!

Kvalitet? De selger Yumyum!

 

I en slik alder er det ganske vanskelig å unngå gruppepress og at privatpersoner selger nudler for personlig profitt hjelper ikke akkurat på problemet. Forskjellsbehandling kan også bli en følge av dette, hvis det allerede ikke har blitt det også. Så klart jeg har ikke vært der selv og studert elevene for å se om denne påstanden er sann, Har selv erfart at slike ting hender under grunnskolen, men dette eksemplet er bare komisk. Hvis de absolutt skal selge nudler kan de putte profitten i en klassekasse slik at profitten går til noe felles. Hvis de slutter å selge nudler siden personlig profitt blir fjernet så blir problemet løst uansett.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...