Purplegirl Skrevet 25. september 2008 Del Skrevet 25. september 2008 Ja, overskriften sier vel egentlig det meste... Jeg lurer på om noen har forslag til hva man kan spise for å variere kostholdet når man har både gluten- og laktoseintoleranse? Kjenner at jeg begynner å bli temmelig lei av kyllingsalat til lunsj og kylling til middag Jeg har en smerteproblematikk i fht magen som kompliserer det hele litt ekstra, jeg bør visstnok holde meg unna rødt kjøtt, stekt mat, sukker, melk/laktose, hvetemel og koffein for ikke å forverre smertene, og jeg har sluppet helt opp for ideer nå. Alle innspill mottas med stor takk Lenke til kommentar
hagfors Skrevet 25. september 2008 Del Skrevet 25. september 2008 Tja.. Finnes jo utrolig masse forskjellig fisk, grønnsaker, frukt. Er jo bokstavelig talt tusenvis av kombinasjoner av slike ting. Stekt laks med broccoli og potet er jo veldig forskjellig fra kokt torsk med egg, smør og potet, eller f.eks. stekt sei med løk og ett eller annet osv. Dersom du ikke spiser fisk, og ikke rødt kjøtt, så sitter du plutselig igjen med bare kyllingen, og den er det vel litt vanskelig å få til så fryktelig mye ut av etterhvert. Er kanskje mer problematisk med kald mat, siden vi er så fryktelig innøvde på denne brødmaten vi absolutt skal spise her i landet. Hvis du ikke klarer laktose eller rødt kjøtt så forsvinner vel også en god del av påleggene man typisk bruker ut vinduet. Men det finnes vel glutenfrie brød, og syltetøy, nugatti, kaviar, tunfisk, makrell i tomat og sikkert tusen andre ting er fremdeles både gluten og laktosefritt. Ellers er jo nøtter f.eks. meget bra for næringen sin del, men problemet der er vel at det fyller ganske lite. Men ikke alle er helt avhengige av å fylle magen så mye. Lenke til kommentar
Cubicle Dude Skrevet 26. september 2008 Del Skrevet 26. september 2008 Sliter med menyen jeg også. Knasker Pepcid når jeg spiser "vanlig" mat. Ellers er det glutenfritt knekkebrød (glutenfritt brød smaker sagmugg). Bruker ellers kokosmelk som erstatning i ulike sauser osv. Lenke til kommentar
Purplegirl Skrevet 27. september 2008 Forfatter Del Skrevet 27. september 2008 Tja.. Finnes jo utrolig masse forskjellig fisk, grønnsaker, frukt. Er jo bokstavelig talt tusenvis av kombinasjoner av slike ting. Stekt laks med broccoli og potet er jo veldig forskjellig fra kokt torsk med egg, smør og potet, eller f.eks. stekt sei med løk og ett eller annet osv. Dersom du ikke spiser fisk, og ikke rødt kjøtt, så sitter du plutselig igjen med bare kyllingen, og den er det vel litt vanskelig å få til så fryktelig mye ut av etterhvert. Er kanskje mer problematisk med kald mat, siden vi er så fryktelig innøvde på denne brødmaten vi absolutt skal spise her i landet. Hvis du ikke klarer laktose eller rødt kjøtt så forsvinner vel også en god del av påleggene man typisk bruker ut vinduet. Men det finnes vel glutenfrie brød, og syltetøy, nugatti, kaviar, tunfisk, makrell i tomat og sikkert tusen andre ting er fremdeles både gluten og laktosefritt. Ellers er jo nøtter f.eks. meget bra for næringen sin del, men problemet der er vel at det fyller ganske lite. Men ikke alle er helt avhengige av å fylle magen så mye. Jeg spiser fisk også, så jeg har jo ganske mange muligheter der - problemet mitt nå i det siste har vært at jeg er lei av alt. Det blir mye likt, og når jeg i tillegg har en roomie som skal i ketose (og derfor skal unngå alt av karbohydrater, mer eller mindr), så er det enda mer som utelukker seg selv. Nå har jeg fått en god del tips, og inspirasjonen begynner å vende tilbake Sliter med menyen jeg også. Knasker Pepcid når jeg spiser "vanlig" mat. Ellers er det glutenfritt knekkebrød (glutenfritt brød smaker sagmugg). Bruker ellers kokosmelk som erstatning i ulike sauser osv. :!: Jeg forsøkte å lage vaniljesaus med havremelk - ikke spesielt vellykket.... Kokosmelk må prøves Lenke til kommentar
IdaB Skrevet 7. august 2009 Del Skrevet 7. august 2009 Jeg er en vegetarianer og kan ikke spiser gluten. Jeg får protein fra bønner, linser, egg og korn (for eks, quinoa, brun ris og hirse). Jeg kjøper glutenfrie produkter fra www.glutenfriematvarer.com. Mange av produktene er også økologiske. Soya produkter er også viktig i mitt kosthold. De inneholder masse protein. Frokost med glutenfri muesli og soyamelk er veldig god og sunn, og den inneholder ikke gluten og laktose. Egg er veldig gode i middagretter. For eks. quiche eller omeletter med salat. Jeg har mange oppskrifter for vegetariske og glutenfrie middag retter. Håper dette hjelper! Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå