Gå til innhold

Heavy metal - Djevelens verk?


Anbefalte innlegg

En rekke innlegg med off-topic og personangrep er fjernet. Det er saken man diskuterer - ikke hverandre som personer. Med andre ord er det fotballen man skal konsentrere seg om. Stygge taklinger på motspilleren belønnes med gult kort.

 

(Vennligst ikke kommenter dette innlegget. Reaksjoner på moderering gjøres pr. PM/melding)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Black metal får unge mennesker til å begå onde handlinger

 

http://www.dagbladet.no/kultur/2008/12/04/556769.html

 

- Konsertarrangørene må revurdere avgjørelsen om å la dem spille her, ettersom majoriteten av mennesker i Nord-Irland vil bli svært støtt av deres åpenbare anti-kristelige budskap, sa han i et intervju med avisa News Letter i september.

 

McIlveen hevdet videre at bandets innflytelse på unge mennesker kunne få dem til å begå onde handlinger, samt føre til fragmentering av familieliv.

 

Dette kommer fra kristne i Nord-Irland, som jo er verdens fredeligste område som aldri har opplevd konflikter av noe slag.

Vil denne ugudelige musikken gjøre slutt på idyllen?

Endret av LordArgh
Lenke til kommentar

Jeg hører mye på metal (heavy, goth, black, death, doom), mange vil kalle meg anti-kristen, og dette er noe jeg ikke ser noe problem med.

 

Forresten, for å vise til trådtittel "Heavy Metal - Djevelens verk?" så lurer jeg på, trenger djevelens verk å være så ille? For noen tiår siden var jo Beatles djevelens verk, det samme var runking, sex utenfor ekteskap og langt hår. Jeg for min del har sluttet å se på djevelens verk som negativt for gaaaanske lenge siden, synes det er veldig gammeldags/kristent/tragisk å se på noe som djevelens verk om det skulle ha negative verdier for dem.

 

Som jeg ofte sier i diskusjoner om bibelen (litt OT men care): "Om jeg må tro på falsk, skjønnlitterær skremselspropaganda for å komme til himmelen, da vil jeg heller komme til helvete, hvor det fins interessante og oppegående mennesker"

 

Synes Satan virker som en bra mann, ville mye heller hatt en samtale med han enn med Gud. Forøvrig står det flere steder i bibelen om steder hvor Gud uten grunn dreper tusenvis av uskyldige mennesker, står såvidt jeg vet ikke så mange steder om Satans djevelverk (noe om at han tilbyr et eple til en sulten kvinne? fysj og fy) så... Tror kristne bør roe seg et par hakk, og istedenfor å komme med "Gud ser et større bilde som vi aldri vil forstå" og andre elendige unnskyldninger for argumenter, kan de heller tenke litt over hva de faktisk tror på.

 

Angående om man gjør onde handlinger av å høre på f.eks. black metal... Hmm, om jeg føler meg veldig nede, trist, sur, lei meg, da kan jeg høre på sånn musikk, noe jeg setter pris på. Å høre på sånn musikk gjør meg faktisk er faktisk beroligende i mange tilfeller, jeg føler hvertfall aldri for å gå ut på gaten og drepe noen.

 

Ellers vil jeg faktisk påstå at musikk kan ha innvirkning på folk. På samme måte som jeg kan høre en spesiell musikk i et spesielt humør, kan det jo være at en spesiell type musikk setter meg i et spesielt humør?

 

Dette trenger ikke bety at f.eks. heavy metal gjør en gal! Jeg hørte sangen "We're all in this together" fra filmen High School Musical, og det fikk meg til å riste i kroppen av sinne og frustrasjon, noe som om jeg hadde hørt lenge nok kunne ført til meget aggressive handlinger fra min side. Sangen kan høres her:

(er ikke akkurat eye-candy heller)
Lenke til kommentar
Snakket forresten om black metal, ikke heavy. Les litt grundigere neste gang. Kan du i det hele tatt noe om black?

Hvilken rolle spiller det? Det er ikke det som er poenget med denne tråden.

 

Men du er enig i at om jeg slenger ut en påstand om at heavy (eller black whatever) metal får folk til å begå dårlige handlinger så er det opptil meg å bevise det?

 

Eller for å si det på en annen måte. Kilder ligger i første post, og det viser tydelig at (sjanger) metall har fått folk til å begå skolemassakre, dermed er det musikken sin skyld.

Endret av chokke
Lenke til kommentar
Bare pga disse menneskene som utførte massakrene hadde til felles at de hørte på metal betyr ikke det at det var musikken som fikk dem til å gjøre det. Synes jeg var ganske lite fruktbart sagt av deg chokke.

Hallo, ganske ignorant å ikke se dette klaret beviset på at musikken er ond.

 

PS: :tease:

Lenke til kommentar
Men du er enig i at om jeg slenger ut en påstand om at heavy (eller black whatever) metal får folk til å begå dårlige handlinger så er det opptil meg å bevise det?

 

Man trenger ikke være helt ekspert på området for å vite at det kun er de ekstreme som "begår onde handlinger" pga en musikksjanger.

Lenke til kommentar
  • 3 år senere...

Jeg liker allslags musikk, men hørte mye heavy før. Kan bare si at fikk aldri lyst til å begå onde handlinger pga musikken. Musikken hjalp meg faktisk å ungå dem, jeg hadde litt mye energi og da trengte jeg musikken, ellers hadde det kanskje gått litt andre veien for meg, men takket vær musikken har jeg greid å takle allt. Fikk også noen flere venner og følte meg mere sosial med musikken rundt meg. Så ser ingen samenheng mellom det. Var nok ren tilfeldighet at han mannen likte det. Finnes nokk religiøse som hører på Islam musikk/ kristenmusikk osv. De dreper de å, bare Heavy metal blir altid fremhevet som "Det onde" med en gang noe skjer... -.-

 

Nobody's perfect, samme vilken musik man hører på. Finnes gode og onde inne hver musikk sjanger.

Lenke til kommentar

Men du er enig i at om jeg slenger ut en påstand om at heavy (eller black whatever) metal får folk til å begå dårlige handlinger så er det opptil meg å bevise det?

Sefflig er det opp til det å bevise det om det var du som kom med påstanden... :)

 

Eller for å si det på en annen måte. Kilder ligger i første post, og det viser tydelig at (sjanger) metall har fått folk til å begå skolemassakre, dermed er det musikken sin skyld.

 

At muslikken alene har skylden har jeg ingen tro på.... At det kan være en medvirkende årsak kan vi vel ikke helt se bort i fra...

 

Kan ikke akkurat si at jeg har lyst på et skolebesøk sammen med hagla når jeg setter Avanged Sevendfold "Critical acclaim" på full guffe på sterioen (AX7 MÅ høres høyt. :) ..) , snarere tvert i mot... Har heller ingen trang til å skjære kona i småbiter fordi de i sangen "A little piece of heaven" synger om nettopp det...

 

Sitter faktisk å hører på AX7 nå, "almost easy".... Herlig musikk, anbefales for de som liker melodiøs rock/heavy... Spesielt anbefaler jeg låta "Dear god" fra omtrent 4.23 og utover, for en NYDELIG instrumental, får meg ALLTID i godt humør!!! Søk opp sangen "making of dear god" på YT og bedøm selv...

 

De (AX7) har en riff som er traff meg som et godstog første gang jeg hørte dem for vel over to år siden (til min nest eldte sønns store fortvilelse, da han ikke får ha musikken han liker i fred fra foreldrene sine engang....) Kan overjhodet ikke si at jeg får noen "killing frenzy" over meg av å høre på heavy musikk nei... :) Tvert i mot...

 

 

 

Så jeg tror musikk valgene til de som begår skole massakre bare er en forlengelse, kanskje også en forsterkelse?, av traumene de hadde fra før, ikke årsaken til massakrene...

Endret av RWS
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...