Gå til innhold

Skolemassakere - Frykt og andre tanker om dette


Anbefalte innlegg

I 1999 skjedde det ved Columbine High School i Colorado, i 2007 skjedde det ved Virginia tech i Virginia, og nå har det skjedd 2 ganger i Finland med kort tids mellomrom, senest i dag formiddag!

 

Jeg må si det, at ved å høre på fortellinger fra de som opplevde det, får jeg en kald følelse nedover ryggen. Jeg får en slags angstfølelse. Jeg vil selvsagt ikke dø, men kan samtidig ikke gå og tenke at noen skal gå amokk med skytevåpen på skolen min. Det er blant annet en del innvandrere på skolen vår, og jeg som den grubleren jeg er, tenker av og til at kanskje noen har opplevd noe traumatisk i hjemlandet sitt som kan påvirke dem til å gjøre noe? Håper ikke at noen tar dette som rasisme! Jeg har aldri tenkt en rasistisk tanke i hele mitt liv! Jeg sier bare at det dessverre er noen som opplever vonde ting før de kommer til Norge, og at dette kan påvirke dem psykisk. Jeg sier på ingen måte at det kun er innvandrere som kan gjøre dette! Ikke misforstå, jeg er ingen rasist. Regner med at jeg har gjort dette klart og tydelig :p

 

Jeg kjenner jeg får en slags klaustrofobisk følelse, nesten på grensen til angst. Rett etter første massaker i Finland, kom jeg til skolen og begynte med blikket å se etter mulige rømningsveier i tilfelle skyteepisode, og mulige deknings- eller gjemmesteder. Dette er nok en automatisk reaksjon på at denne hendelsen går inn på en, men jeg har en slags passiv frykt for det hele tiden. Med en gang skolemassakre nevnes, blir jeg småurolig. Jeg tror ikke sjansen er stor for at noe slikt skjer, men man lager seg fantasier om hvor grusomt det ville vært om det faktisk inntraff.

 

Hva mener dere andre om dette med frykt tilknyttet til skolemassakre? Er det bortkastet, eller noen form for fornuft?

Har vi som norske elever noe å frykte?

 

Jeg la denne tråden innunder denne kategorien, ettersom jeg føler det går litt på filosofien også. Selv om jeg ikke har uttrykket mine følelser på en filosofisk måte, skal jeg love deg at jeg har store og dype tanker rundt dette. Håpet kanskje vi kunne få delt noen av dem.

Den beste måten å forebygge frykt for slike ting, er vel nettopp å prate med folk som opplever litt av det samme?

 

Håper ingen misforsto og tror at jeg er et nervevrak som går og er redd for skyting hele tiden. Det ligger liksom i underbevisstheten.

Endret av galexon
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det skjer hver gang en skolemasakre skjer, "kan dette skje i norge" og på tabloid og annet.

Nei, har ikke noe å frykte. Å få tak i et skytevåpen er vanskelig i norge såfremt man ikke går gjennom ulovlige kilder og de som gjør slikt er gjerne sosialt utilpasset og ville aldri klart å få noen slik kontakt.

 

Selvfølgelig kan det skje noe, alt kan skje. Ikke motsi det med teite argumenter.

Men sjangsen er veldig liten. Og død er vel ikke så ille? Du merker jo ikke om du er død.

Lenke til kommentar
Selvfølgelig kan det skje noe, alt kan skje. Ikke motsi det med teite argumenter.

Men sjangsen er veldig liten. Og død er vel ikke så ille? Du merker jo ikke om du er død.

 

Vel, nå har det seg da slik at jeg helst vil leve, fordi jeg er glad i livet :p Så død er ille for meg, for det vil si slutten på min eksistens.

Endret av galexon
Lenke til kommentar

Klart det kan skje i Norge, men hvor stor er sannsynligheten?

Uten at jeg har noen konkret statistikk å vise til, vil jeg anta at det er mye større sjanse for å bli påkjørt av en bil. Så hvis du er engstelig for at noen skal begynne å skyte folk på skolen din, så bør du være livredd for å krysse gata!

 

Ingen er tjent med å gå rundt å være redd for ting som kan skje. Hvis noen skulle bestemme seg for å skyte folk, er det uansett lite du kan gjøre, så hvorfor bekymre seg?

Lenke til kommentar

Sannsyneligheten for at det skal skje i Norge er svært liten. Det har vel faktisk aldri skjedd før, og på verdensbasis er det også SVÆRT sjeldent.

 

Uten at jeg har noen statestikk over det, så dør det helt sikkert et par titals millioner hvert år (minst!) på verdensbasis som følge av andre ulykker, mens det dør kanskje en 20-30 personer hvert tiår på verdensbasis av skolemassakrer.

 

Vi snakker da om et forhold som i værste fall ligger på en 1:10 000 000 for at du dør av en skolemassaker. For å si det mildt: Det er nok av andre ting du skal frykte for at du dør av.

Lenke til kommentar
Selvfølgelig kan det skje noe, alt kan skje. Ikke motsi det med teite argumenter.

Men sjangsen er veldig liten. Og død er vel ikke så ille? Du merker jo ikke om du er død.

 

Vel, nå har det seg da slik at jeg helst vil leve, fordi jeg er glad i livet :p Så død er ille for meg, for det vil si slutten på min eksistens.

 

Du vet jo ikke at du ikke eksisterer når du ikke eksisterer :) Det som er det værste med død er å frykte den og eventuelt når du ser den komme. Derfor så er det i mine øyne ikke en god stratergi å frykte døden. Du spurte om en skole masakre var noe å frykte. Selvfølgelig kan det skjer, selv om det er svært usansynlig. Men som andre i tråden har komentert er det mer vanlige dødsårsaker å passe på. Om du er like observang på bil-belter, fartsgrense og trafikk regler som det du er på å finne mulig flukt ruter på skolen din så tror jeg det først er langt mer effektivt for å øke sannsynligheten din til å leve lenge.

Endret av Ceburger
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Tror dette kan skje i norge siden jeg vet om mange som har uregistrerte våpen(f.eks en hagle eller pistol arvet fra bestefar) og at ammunisjon også er lett tilgjengelig. Regner da med det ligger et flust av våpen i de mange tusen norske hjem.

 

Så er det dette med å skaffe seg våpen gjennom ulovlige kilder. Vil tro det er meget lett, og mange av de som har begått disse massedrapene ellers i verden har jo ikke akkurat vært så sosial utilpasse(av de vi som medmennesker kunne oppdage før de gikk bananas). Er jo mange av de som har gått gjennom hele løypen med å skaffe seg lisens for så å kjøpe lovlig i våpenbutikk.

 

Håper jo ikke dette skjer i norge, men jeg tror det bare er snakk om tid før det gjør det.

Lenke til kommentar

Våpentettheten i Norge er en av verdens høyeste om du ikke visste det. Er snakk om 1,6mill våpen totalt så det er nok å ta av :)

 

Men man skal ikke se bortifra at det har en smitteeffekt når man daglig blir bombardert av media med bilder av skolemassakrer og massiv "PR" av personene som utfører disse. Det vil alltid finnes personer som er syke nok til å utføre en slik handling, men det blir meget vanskelig å sikre seg mot det.

Lenke til kommentar
Det sykeste er jo disse youtube filmene de lager av seg selv?

 

Et rop om oppmerksomhet?

Det virker jo sånn. Det er mange som lager filmer å legger det ut på nettet selv om de ikke har planer om å ta med skytevåpen på skolen.

 

 

Det er det som gjør alt så vanskilig, men var det ikke en episode de ikke visste hvem som hadde filmet han og leitet etter den personen.

 

Ellers virker de ganske dårlige til å være onde, 8 stykker med uzi og 18 skadd + 2 drepte.

 

Men er uansett sykt hva folk gjør, leste i vg at en som hadde spilt bf2 i 150timer hadde lagd Skolemassakere og vg slo det stort opp de latterlige 150timene. Har spillt 500timer og ikke drept noen enda

:)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...