Gå til innhold

Bevisst dårlig skilting i kjøpesentere.


Robocoop

Anbefalte innlegg

Jeg skulle innom Jernia på det lokale Senteret for litt kjetting og regnet med at det skulle bli problemfritt. Dengang ei. Jeg ble gående rundt i en labyrint med halve etasjer og sirkler. Fullstendig uoversiktlig bygning og ingen skilting bortsett fra ved inngangen i en lite underetasje, med der stod det ikke hvor underetasjen befant seg i forhold til etasjene over og ingen rød prikk med "du er her".

 

Er det fordi folk skal bli gående rundt og lete og bli eksponert for flest mulige varer? Akkurat som i matbutikkene som plasserer brødet innerst slik at du ledes som et laboratoriedyr rundtomkring?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

De fleste større butikker og sentere har en tanke bak layouten sin, og den tanken er naturligvis at du skal legge igjen så mye penger som mulig. Som med alt annet bør dette være balansert, og hvis det gjør kunden sur er det jo ikke bra. Jeg husker det var mye vanligere før at rulletrappene gikk annenhver opp og ned slik at man måtte gå en runde per etasje, men nå skjønner man kanskje at det er bedre økonomi at kunden er i godt humør når han kommer frem til den butikken han faktisk har tenkt å bruke penger i.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...