Gå til innhold

lakking av båt!


heftig

Anbefalte innlegg

Hei har nettopp kjøpt meg en liten loppe veldig billig , men det var skada og slik . så nå har jeg starta et prosjekt gjennom vinteren , har allerede komt ganske langt , skal neste helg pusse ned alle skadene og fikse de!

 

jeg tenkte jeg skulle lakke båten , noen her inne som har peil på det?

isåfall , gi meg en guide og hvis meg hvor og hva jeg skal kjøpe!?

helst så billig så mulig , gi også besjed om det er noe jeg MÅ styre unna!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

hvis du likevel skal pusse den ned er det greit å mette den med olje før du legger et lag med noe som gir hinne. Dette for å impregnere, men også at den ikkje trekker mye vann og blir tung.

 

Hva du kal ha på avhenger litt av hvilket materiale båten er laget av. For furu og andre mye tresorter er eg tilhenger av benarolje, men her er det like mange meninger som løsninger.

 

Trikset her er å begynne med ca 20% benarolje og 80% vegetabilsk/amerikansk terpentin og ha på den nok strøk til at den begynner å mettes. Så tar du mer og mer benaroje feks et par støk 50/50 før du avslutter med et strøk ren benarolje.

 

Fordelen med benarolje er at den er uv bestandig, er myk nok til at man i fremtiden bare kan flikke der det trengs, og at den både impregnerer godt og til en viss grad gjør mørkt tre fint igjen.

 

biltema sine båoljer er forresten noe du MÅ styre unnna!

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Tja, vet ikke hvor jeg skal begynne.

Ikke sier du noe om båten. Hvilken stand den er i eller hva den er laget av.

 

Men hvis det er glassfiberbåt du snakker om..?

Det spørs jo fortsatt hvilken stand den er i da, men..

 

Jeg ville nok sandblåst den (tror ikke kalkblåsing vil få alt vekk, rett meg hvis jeg tar feil).

Nå all lakken er av, ser du ganske greit om du har noen ugjevne overflater. Da er materialet også klart for å begynne å fikses på, hvis det er vasket med tynner o.l. for å få vekk fett osv. Ville også mattet ned hvor du skal legge på sparkel, da det fester seg bedre da.

 

Hvis det er "bulker" eller dype riper ville jeg lagt på litt finsparkel og pusset det gjevnt og fint. Hvis det er "utover-bulker" ville jeg pusset vekk så mye som mulig (pass på at du ikke pusser igjennom båten!)

 

Sandblåsing er en ganske omfattende prosess, så hvis du vet at båten er i god stand og uten riper og bulker osv. holder det å matte ned hele båten med en matteklut eller VELDIG fint sandpapir.

Du må også selvfølgelig demontere en del, og markere opp med maskeringsteip det du ikke vil ha lakk på.

 

Jeg vet ikke hvor mye penger og arbeid du vil legge ned i det, men for å få det litt bedre enn greit nok, ville jeg brukt lakkeringssprøyte (og ja, du trenger da kompressor). To lag med grunning som våtslipes etterpå, og 2-3 strøk med lakk. Kommer ann på farge, både påp grunningen og på lakken.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
  • 2 uker senere...

Veldig fint våtslipepapir som du stadig dypper i vann, og helst har du vannslange tilgjengelig. Da får du et veldig godt resultat å jobbe ut i fra :yes: Jeg/ vi brukte fint våtslipepapir både før og etter sparkling, og sparklet i flere omganger for å få det mest mulig bra.

post-176490-1226518030_thumb.jpg

post-176490-1226518441_thumb.jpg

Båten var gul med grå/grønne sjatteringer, masse hakk og riper. Den ble hellakkert i 06 med godt resultat med rulle og fordriver (kall det gjerne en slags svamp, som du bruker for å stryke ut malingen - du finner det i malingsbutikker). Enda bedre ble det i år med hvit vannlinjestripe 5 cm. over bunnstoffet :!:

Endret av Andreas0
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...