Timeo Skrevet 17. september 2008 Del Skrevet 17. september 2008 (endret) Har kjøpt en stor pose 99% ren MSG (smaksforsterker) fra en asiatisk matvarehandel, for å piffe opp maten litt, siden guttungen ofte er svært pirkete og kresen når det gjelder middagsmat. Og så langt har det funket fint. F.eks. hadde jeg litt MSG i tomatsausen til pølsene i går, og plutselig smakte den helt fortreffelig og de var guttungen helt enig i. Det var ikke lenger en kjedelig tomatsaus av tomatpure, pepper og salt, men smakte nesten som restaurant-saus. Den smakte mye bedre enn pølsebitene. Tryllepulver. Men er det egentlig skadelig? Har hørt begge deler. Endret 17. september 2008 av Bellicus Lenke til kommentar
Gjest Guest_Helio_* Skrevet 18. september 2008 Del Skrevet 18. september 2008 Jeg vil ikke kalle MSG for smaksforsterker. Det er mer en smaksmodifikator, for det den gjør er å hemme smaken av surt og bittert, slik at maten smaker mer søtt og salt, som er de prefererte smakene for de aller fleste. Jeg tror nok du med rimelig sikkerhet kan anta at det negative du har lest om stoffet er det som er mest rett. Næringsmiddelprodusentene og resturantene er de som forvarer stoffet med nebb og klør fordi det hjelper dem med å spare penger fordi dem slipper unna med dårligere råvarer og kan hærpe med maten og fremdeles få den til å smake ok. Spør du meg er maten som inneholder MSG ikke god nok som mat, fordi mat skal smake ok uten å lure tungen. Problemet med MSG er at det inneholder ubundet glutamat som slippes ut i blodet i alt for store konsentrasjoner. Dette skjer ikke når du spiser normal frisk / fersk mat fordi glutamaten da alltid er i bundet form og derfor slippes langsomt ut i blodet i konsentrasjoner som kroppen er i stand til å takle. Glutamat er et signalstoff som binder seg til en rekke reseptorer rundt i kroppen som igjen påvirker og regulerer en rekke kroppsfunksjoner som bl.a hjerne, hjerte og fordøyelse. Når du overdoserer glutamat p.g.a MSG har dette en rekke negative funksjoner fordi reseptorene blir overstimulert. Den værste effekten skjer i hjernen der enkelte hjerneceller blir overstimulert til det punktet hvor de ikke lengre har nok energi til å utføre jobben glutamaten fører til, slik at de rett og slett dør av utmattelse. Nå har kroppen noe som kalles for organreserve, og du kan tape opp til 80% av hjernecellene uten at du merker det, derfor tar det ofte mange år før man merker de alvorlige konsekvensene fordi man har brukt opp de reservene man skulle benytte ved økende alder. Om man i tillegg har for lite magnesium i kroppen forsterkes også de negative virkningene av glutamat betydelig. Du kan lese mer om stoffet her: http://www.msgtruth.com http://www.msgmyth.com Lenke til kommentar
Fredrik Skrevet 18. september 2008 Del Skrevet 18. september 2008 Jeg gjør oppmerksom på at gjesteposting er forbeholdt brukere som av en eller annen grunn ikke ønsker å få sensitiv informasjon knyttet til sitt brukernavn. Derfor oppfordrer jeg deg, Helio, til å registrere en bruker her, slik at du kan fortsette å delta i diskusjonene med et brukernavn. På den måten får du også tilgang til andre fordeler, som å følge med på diskusjoner du er aktiv i, sende og motta PM og mer. Dette innlegget skal ikke kommenteres. Lenke til kommentar
HelioX Skrevet 25. september 2008 Del Skrevet 25. september 2008 EXCITOTOXINS: The Taste That Kills http://video.google.com/videoplay?docid=-2384105525501310962 Se denne, så får du vite sannheten. Lenke til kommentar
Vaio Skrevet 25. september 2008 Del Skrevet 25. september 2008 Sannheten er at folk flest er hyklerer, utvitende og har dårlig allmennkunnskap. Ikke minst,lite fornuftig og mangel på kritisktekning. Alt er "giftig": 100% rent oksygen er giftig, Kaffe er giftig, Saltet mat er giftig, Røkelaks er svært giftig (Gastro Cancer). osv... La oss bruke fornuften... alt er giftig.... live the life... Lenke til kommentar
HelioX Skrevet 25. september 2008 Del Skrevet 25. september 2008 Nå er det vel uvitenheten jeg prøver å bekjempe her da Er forsåvidt enig i at "alt" er giftig, siden det forårsaker forbrenning i kroppen, og det igjen skaper aldring i cellene, men det betyr ikke at jeg spiser cyanid istedet for grønnsaker. Nå er dette veldig satt på spissen da, men enkelte former for mat og næringsmidler er bedre for kroppen enn andre, og et galt kosthold kan ofte føre til tidlig sykdom og degenerering, noe dere legestudenter desverre ikke lærer nok om i mine øyne. Jeg er veldig godt klar over at jeg ikke vet alt, og det samme gjelder nok for alle menneskene på denne planeten, men synes du ikke man burde reagere på ny lærdom når den blir tilgjengelig, og ikke stille seg apatisk ? Lenke til kommentar
Timeo Skrevet 25. september 2008 Forfatter Del Skrevet 25. september 2008 Ja, de undersøkelsene jeg har sett, der er MSG bare skadelig i konsentrasjoner som ikke blir brukt likevel. F.eks. er kan det gi enkelte symptomer hvis man spiser 3 gram REN MSG, og rotter som har fått tilført 10%-20% MSG i maten sin har fått øyesykdommer, men det er jo ingen som spiser ren MSG, og bare 1/3 teskje er nok til en full familie-middag for å få full effekt av "krydderet". Smaken blir heller ikke bedre av å tilføre mer MSG (pga en såkalt selvregulerende effekt), så det er ikke vanlig å tilføre store mengder av det i noen matretter. Så jeg er også tilbøyelig til å tro at de skadelige effektene er oppskrytt. F.eks. "kina restaurant syndromet" har vel blitt påvist å være en "urban legend", og at det er andre ting i kina-mat som kan være det farlige, f.eks. høyt saltnivå og histaminer som finnes i enkelte indigrienser, noe som newscientist.com skriver om i en artikkel. Men likevel så snakkes det jo om denne "uavhengige forskrningen", og jeg vet ikke helt om jeg skal kalle det konspirasjonsteorier (noe det jo faktisk er når man sier at matprodusentene tvinger myndighetene til å gjøre noe skadelig lovlig, og som faktisk høres ganske drøyt ut) eller om det kan være noe i det. Har ikke nok kunnskap. Men som en eller annen lege sa: Hvis MSG er så skadelig, hvorfor har da ikke alle i Kina hodepine? Lenke til kommentar
HelioX Skrevet 25. september 2008 Del Skrevet 25. september 2008 Kjempebra at du har engasjert deg til å lese mer om stoffet. Den newscientist-artikkelen du linket til er ganske interessant. Det ble rapportert at de som fikk placebo i form av gelatin også reagerte. Vel, kan det være at gelatin også er en form for glutamat ? Jepp, you bet ! Det andre eksemplet med å ta MSG sammen med grapefrukt-juice er også svært betenkelig. Hvor ofte drikker du grapefrukt-juice når du får i deg MSG ? Sjekk gjerne litt mer opp ang. grapefrukt, så skjønner du nok hvorfor de valgte å bruke akkurat dette. Det er ikke bare p.g.a smaken. Hvis MSG er så trygt, hvorfor rigges testene på denne måten ? Lenke til kommentar
Emancipate Skrevet 2. oktober 2008 Del Skrevet 2. oktober 2008 Men som en eller annen lege sa: Hvis MSG er så skadelig, hvorfor har da ikke alle i Kina hodepine? MSG kan utløse migreneanfall hos noen av de som allerede har migrene. Tror ikke alle i Kina har migrene. Lenke til kommentar
Gjest Gjest Skrevet 30. desember 2008 Del Skrevet 30. desember 2008 http://downloads.truthpublishing.com/Aspartame_Truth.pdf Last ned denne artikkelen, masse informasjon om aspartam og msg. Utfyllende og bra informasjon. Alle bør lese denne!! Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå