Gå til innhold

Inputs på layout, fallskjermklubb


Anbefalte innlegg

Heisann

 

Jeg holder på å lage min første webside siden.. tja.. tusenårskiftet.

Mye har skjedd siden den gang, og plutselig er ikke tables og frames like kult lenger.

 

Dette har gitt en del nye utfordringer, men jeg føler jeg har kommet på rett spor nå hva angår accessibility, css, search engine friendlyness osv osv.

 

Så. Nå trenger jeg litt kritisk input fra dere.

Jeg er perfeksjonist, og hvis noen mener at noe ikke er bra eller kan gjøres bedre, så blir det tatt til nøye etteretning.

 

 

Først, utkastet jeg tegnet i Photoshop:

post-49706-1221681540_thumb.jpg

 

 

Så, selve url'en:

http://foniks.bluescape.org

 

 

Known issues:

- Problemer med et par marginer i Opera

- Problemer med bottom-content i IE6. Vurderer å lage egen CSS til IE6 vha [if LTE IE 6]-funksjonen

- Knapper er bare placeholders jeg snekra i Photoshop på 20-30 sekunder

- Enkelte linker og slikt er ikke skikkelig formatert

- Banner er strukket pga for lav oppløsning på kildefil. Får kildefilen av fotografen upon request, men det er ikke prioritert enda

- Menyen er ikke vertikalt alignet i menypanelet.

- Klarer ikke å bestemme meg for hvor jeg skal gjøre av alle "boksene" rundt omkring. Spesielt gjelder dette nedre, høyre hjørne.

- Diverse småting.

 

 

Features

- XHTML 1.0 Strict

- Simulert mappestruktur (søkemotor- og linkevennlig)

 

 

Så. Kom med meningene deres. Gjerne på en høflig måte :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Can't connect to MySQL server on 'db.bluescape.org' (64) in /usr/home/web/wno63356/foniks/site on line 46

 

MySQL-feil: Can't connect to MySQL server on 'db.bluescape.org' (64)

 

Hm.

Den fikk jeg også nå, selv om jeg ikke har rørt noe siden sist siden var oppe.

Men takk for tipset.

Jeg skal mase på webhotellet.

 

Liker forsåvidt ikke at de røper så mye i url'en i feilmeldingen.

 

 

edit: virker som om hele databaseserveren er nede for telling.

jaja. jeg får vente å se.

Endret av Twinflower
Lenke til kommentar

Hvilket uttrykk forsøker du å oppnå med det grafiske designet?

 

Jeg forstår dette med himmel som bakgrund og hopperen, men jeg forstår ikke stilblandingene dine, med runde hjørner her og skarpe hjørner der. Du har benyttet veldig markante og for meg klossede skillelinjer. Jeg har litt problem med å se at det grafiske designet støtter opp under en fallskjermhopp opplevelese.

 

Ellers så har du veldig lite på linje og du burde jobbe med justering. Sett ting på linje vertikalt, og ta en titt på informasjonen Lokaltog har lagt ut.

 

Ellers så burde navigering være samlet på en plass, ikke to. Jeg forstod ikke hvorfor du har navigering i bunn.

 

Du burde nok også dempe plassen du har satt av til de tre kolonnne i bunn. Problemet er at disse fort fungerer som den primære navigeringsmenyen på siden, og vil fort utkonkurrere den egentlige navigeringsmenyen. Slik du har implementert ting nå er det ingenting som viser brukeren hvor han er hen i ditt navigeringstree. Hvordan kommer man til "tandemhopp" gjennom navigeringsmenyen?

 

Du har også satt av liten plass til innhold på siden din. Når jeg fyller på med mer tekst i innholdsfeltet, så splittes siden din i to. Du må tenke mer innhold når du "designer" i photoshop.

 

Du har ikke linker på alle overskrifter heller, noe som oppleves som lite intuitivt. Selv bildene dine har ikke lenker til artiklene dine.

 

Jeg har litt problemer med å forstå hvorfor du skal legge sterkt trykk på første bokstav i hver knapp i navigeringsmenyen. Dette er feil bruk av strong-elementet. Dette gjøres i CSS, og falt ikke helt i smak hos meg. Hvorfor har du valgt å gjøre dette? Hva oppnår du med det?

 

Som så mange andre sider på dette forumet, så sliter du med navigering, plass til innhold, og integrering av selve innholdet i det grafiske designet. Dette skjer typisk da man er for opptatt av "hvordan ting ser ut" og ikke hvordan man skal presentere innholdet og gjøre innholdet lett tilgjengelig.

 

Du trenger seriøst å se på navigering, samt at du må bestemme deg for om du vil ha VG-navigering, der brukeren typisk navigerer etter saker på forsiden, eller om du vil at brukeren også skal bruke en navigeringsmeny. Brukeren bør intuitivt forstå hvor han er hen på siden din.

 

Du må også lage ett design som tåler innhold. Det gjør ikke siden din nå.

 

Frode

Lenke til kommentar

Hei Frode

 

 

Er ganske enig med det du skriver. Jeg føler jeg står og stanger hodet i veggen når det gjelder hele layouten.

 

At siden "sprenges" i to når innholdet vokser er det første problemet mitt. Dette tenkte jeg ikke på på forhånd, og gav meg et valg mellom to ting jeg ikke helt ble fornøyd med; Å holde hele siden horisontal eller å holde den vertikal med tanke på elementene.

 

Jeg ser du har mye kritikk som jeg som sagt er enig i, men ser få konkrete forslag til en annen layout.

 

Menyelementene du nevner (tandemhopp, vær, kurs og liknedne) var aldri planlagt å ha i navigeringen, men at de heller skulle være litt "standalone" på siden. Det blir kanskje bedre å ha de på en sidebar-meny istedenfor og i tillegg på den nederste menybaren istedenfor at den blir en ren kopi.

 

 

Forøvrig så er jeg veldig takknemlig for et så kritisk innlegg, og hadde blitt glad om du kom med noen gode forslag til endringen.

Det virker som du har langt mer utdannet innen dette enn jeg er, som egentlig er selvlært gjennom irc-kanaler.

 

 

 

Edit:

Detaljer som manglende linker i overskrifter og markering linker på hvor man er i menyen er detaljer jeg ikke har tatt meg bryet med å implementere enda. Dog, jeg er helt enig med deg på dette punktet også.

Endret av Twinflower
Lenke til kommentar
...

Forøvrig så er jeg veldig takknemlig for et så kritisk innlegg, og hadde blitt glad om du kom med noen gode forslag til endringen.

...

Det var ikke meningen å ta motet fra deg. Jeg ser du har endret siden og at du nå har en side som er enda mer en skisse.

 

CMS

 

Du har ikke fortalt oss hvordan du skal legge inn nytt innhold eller om du skal benytte noen form for CMS. Jeg kan godt komme med tips, men disse vil farges kraftig av hva du er i stand til å implementere. Det hjelper noe enormt å få ett hint om hvordan du ser for deg vedlikehold av innhold på siden. Vedlikehold av innhold er det vanskeligste ved webdesign.

 

Målgrupper

 

Hvem er målgruppen for siden? For meg så virker det som om dere har tre målgrupper: De som kjøper tjenester av dere, de som kan bli nye medlemmer, og ekstisterende medlemmer. Hvis jeg tar utgangspunkt i siden du hadde, så rettet du deg mest mot salg av tjenester og invitasjon av potensielle nye medlemmer.

 

Igjen: Det er litt problematisk å vurdere hva slags medlemstjenester du ser for deg, da du ikke har signalisert hva slags tekniske løsninger som er mulig.

 

Sett at dere bestemmer dere for en to deling av målgruppen: De som kjøper tjenester av dere og medlemmer. Jeg kommer tilbake til dette med potensielle nye medlemmer siden.

 

Kjernevirksomhet

 

Veldig fritt etter utkastet ditt så har dere følgende tjenester å tilby: Tandemhopp og fallskjerm kurs.

 

Til medlemmer tilbyr dere hopp annenhver helg.

 

Fokuser på det

 

Selektiv forside

 

Basert på det utkastet du har, så er det tydelig at dere ønsker å fremme hvem dere er. Dere har også lagt ut en invitasjon til potensielle fremtidige medlemmer.

 

Du har også litt problem med å sortere ut hvilken medlemstjenester du skal lenke til direkte fra forsiden, men det er tydelig at dere ønsker informasjon til medlemmene på forsiden.

 

Jeg teller nå seks bokser: Om oss (Velkommen), tandemhopp, fallskjerm kurs, invitasjon til å bli medlem, neste hopp, og medlemssider. Dette er jo en sabla fri tolkning av arbeidet ditt, og kan selvfølgelig være helt på jordet, men mitt forslag er å lage ett design med seks informasjonsbokser på forsiden.

 

Navigeringstree

 

Jeg opplever at dere har altfor mye på hjertet til at dere kan benytte en navigeringsmeny med kunn ett nivå. Jeg har foreslått at dere skal fokusere på seks hovedområder og at innholdet skal rettes inn mot to hovedgrupper.

 

Dere bør ha en hjem knapp. En knapp med kontakt er selvskreven hvis dere ønsker at brukerne skal lett finne kontakt info.

 

Dere bør også ha en "Om Oss" knapp, der dere forklarer hvem dere er og rammen rundt det dere driver på med. Husk at de som ønsker å kjøpe tjenester ikke er så interessert i medlemsaktiviteter, slik at om oss delen burde deles i to, der det som dreier seg om medlems aktiviterer omtales for seg. Dette passer også godt med å invitere nye medlemmer, da de ikke nødvendigvis vil kjøpe tjenester, men lurer på hva selve klubben driver på med.

 

Dere kan så ha en knapp kalt "Tjenester". Her omtaler dere tjenester dere tilbyr ikke-medlemmer, samt at dere informerer litt om tjenestene dere tilbyr medlemmer. En gulerot for å bli medlem. Her legger dere tandemhopp og kurs.

 

Dere kan ha en knapp som kalles "Medlemssider". Her kan dere legge ut terminlister, beksjeder, nyheter til medlemmmene, bruktmarked, osv.

 

Grafisk design

 

Sett at vi nå tar utgangs punkt i dette rableriet her. Du har da en forside med seks saker og en enkel navigeringsmeny med fem knapper. Hvis vi ikke stapper mer enn det inn på forsiden, så må vi tenke på hvordan sidene med innhold skal se ut, da vi ikke har så mye stafasje.

 

Hvis du lager ett design med to smalere kolonner på forsiden, og en bred kolonne for innholdsiden, så vil dette sette ett krav til at siden ikke kan bli for bred.

 

Du kan plassere navigeringen på toppen i en header, eller du kan lage en kolonne til høyre[/b] med vertikal navigering. Jeg er tilhenger av horisontal navigering, men det er en smaksak. Hvis du har vertikal navigering så kan du ha bredere header.

 

Grafisk uttrykk

 

Du har forsøkt å gi ett grafisk uttrykk som skal gi klare assosiasjoner til fallskjermhopping. Du har benyttet ett bakgrundsbilde som er ganske krevende å få til å fungere godt, men som passer glimrende til det du ønsker å oppnå. Problemet er at fargene går fra mørkeblå til lyseblå, noe som gir problemer med liten kontrast mellom tekst og bakgrund. Det blir også vanskelig å få bildet til å skalere etter innholdet vertikalt, men dette kan du løse.

 

Mitt forslag er at du benytter en bakgrundsfarge i boksene du har informasjon, slik at teksten blir lettlest.

 

Jeg er ikke noe stor tilhenger av kombinasjonen av headerbildet og bakgrundsbildet slik du benytter det nå. Du burde også klippe bort hopperen til høyre på det bildet, da det i sin nåværende form er ubalansert. Mulig de to bildene kan fungere bedre sammen hvis du klipper ut hopperen. Header bildet gir ett mye tydeligere inntrykk av fallskjermhopping enn bakgrundsbildet, så hvis du må velge ett av dem så burde du beholde header.

 

Oppsumering

 

Det jeg har forsøkt å vise her er design etter innhold og prioriteringer, ikke design etter grafiske rammer. Jeg kan jo ha bommet fullstendig på prioriteringer, men det er ikke poenget. Jeg håper dette var til nytte for trådstarter.

 

Frode

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...