Gå til innhold

Bytter ut F.KR/E.KR til "Før og etter vanlig tidsregning"


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Vår tidsregningen er ikke basert på Jesus men den gregorianske kalender, der valget om år 0 åpenbart var påvirket av datidens overtro. Nå sies det også at Jesus ble født ca ved år 7 før Jesus, basert på verset om kong David.
Bortforklaring, og det vet du. Er ikke vår tidsregning den gregorianske kalender, men bare basert på den gregorianske kalender sier du?

 

Jeg har aldri sagt at den bare er basert på den gregorianske kalender, vennligst les setningen min en gang til. Jeg ville inkludert ordene basert på den gregorianske kalender dersom det var jeg ville si.

 

Vår tidsregning benytter den gregorianske kalender for å dele inn tiden for hver runde rundt sola, og starter på et punkt man antok var tidspunktet Jesus ble født.

Endret av TechTiger
Lenke til kommentar

Tidsregningen i år er ganske fastsatt, og det ville vært en hån mot historikere å nullstille den.

 

MEN både kristne og alle andre kan være enige i at det slettes ikke er år 2010 etter kristus den dag i dag, men etter vår tidsregning, som startet et år som kristne trodde Jesus ble født.

Men årstallet er etter all sansynlighet feil.

 

Dermed er gjerne "etter vår tidsregning" en god tidsregning, i forhold til "Syv år etter kristus";

 

År 2010 syv år etter kristus < År 2010 etter vår tidsregning.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det mest nøyaktige er vel om vi frå no av skriv alle årstal som konfidensintervall ;) Julius Caesar døydde eksempelvis i år [48,38] f.kr., medan Titanic sokk i det Herrens tidsintervall [1908,1918]. Frå spøk til alvor: Er det riktig å bruke som argument for namneendring at dateringa av Kristi fødsel ikkje er 100% korrekt? Er ikkje vår tidsrekning like mykje basert på Kristus uavhengig om vårt årstal slingrar med eit par år frå eller til ifht det reelle?

 

Eg trur det vil vere like vanskeleg å bytte om på tidsrekninga som det var for matematikarane å definere ein sirkel med 400 grader. Det vil vanskeleg kunne gjennomførast praktisk, men ei slik gjennomgripande forandring vil likevel vere heilt nødvendig dersom ei namneendring skal ha noko som helst føre seg. Dersom både den frilyndte "vår tidsrekning" og den konvensjonelle "f.kr/e.kr" har sitt grunnlag i Kristi antatte fødsel, kva er då poenget med å nyttegjere oss av den minst presise skrivemåten berre for å skjule eit historisk faktum?

 

Tenk deg som eksempel at du er 10 år og har arva ei Liverpool-trøye av din storebror. Sjølv er du imidlertid tilhengjar av Manchester United, og tenkjer som den luringen du er at det berre er å lime "ditt emblem" over hans, så har du ei flunkande ny United-drakt. Tenk så praktisk! Du sparer foreldra dine for 600 kr i draktutlegg og bror din for ein tur til kjeveortopeden!

Endret av HEAL
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hvis man har en T-skjort som man TROR er en manchester united trøye, men som viser seg å være noe helt annet...

 

Så er det ikke en manchester united trøye.

Det er en trøye.

Din trøye.

 

Du ville ikke gått rundt og kalt den for Manchester United-trøya di, selv om du har en annen trøye som FAKTISK er fra manchester united.

 

Hvis jeg hadde et poeng, så forsvant det for meg ett eller annet sted inni her :dontgetit:

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Neida, eg ser parallellen mellom di nøytrale trøye og vår nøytrale tidsrekning. Poenget som eg prøvde å få fram er at du har ei Liverpool-drakt som representerer noko du ikkje ønskjer å representere. Løysinga på dette problemet er anten å skaffe seg ei ny og ekte drakt (noko som kan vere dyrt og vanskeleg for ein 10 år gammal gut) eller du kan "forfalske" den gamle (noko som er naivt, hyklerisk og i høgste grad fånyttes då drakta framleis er ei Liverpooldrakt sjølv om emblemet tilhøyrer Manchester United). Like eins vil "vår tidsrekning" ikkje kunne vere religionsnøytral så lenge den tek utgangspunkt i Kristi fødsel.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...