Gå til innhold

Sette opp D-link som acces punkt


Anbefalte innlegg

Jeg har fåt nytt modem fra Telenor Speedtouch 780WLT (trådløs router med innebyggd modem)

 

Denne er satt opp med PPPoE oppkobling til Telenor, nå ønsker jeg å koble min D-link DIR-635 til speedtouch'en med kabel og sette D-linken opp som access punkt, slik at den bruker samme oppkoblingen som ligger på Speedtouch'en.

 

Grunnen til dette er at jeg skal plassere disse i hvert sitt hjørne av huset i kjelleren, da vil jeg ha godt trådløst signal både i garasje, loft og på terrassen.

 

Noen som kan forklare hva jeg må gjøre, og ja jeg må ha det inn med teskje.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

kryptering og kanal, tenker du da på wep/wpa kryptering på den trådløse tilkoblingen ?, dette har jeg kontroll på.

 

Slå av DHCP på lan ??? hva mener du, D-linken ligger inn med PPPoE i dag, hva skal den ligge på når den skal være access punkt, PPPoe oppkoblingen må vel fjernes ?? eller så blir det vel router på router ?? funker det ?

Lenke til kommentar

Hvis du har satt den opp med PPPoE nå så betyr det at du har satt Telenors Speedtouch i bridgemode. I såfall må du forsette slik det var med routerfunksjon på D-link eller resette Speedtouch slik at den blir router igjen.

 

Når jeg skriver DHCP LAN så betyr det at denne funksjonen finnes under LAN og ikke (WAN - internettporten). Det er to forskjellige funksjoner i routeren som kan hete DHCP.

 

Det går forøvrig an å koble to routere etter hverandre såfremt du ikke får ipkonflikt ved at en router får f.eks 192.168.0.x på både wan og lan. Ulempen med et slikt oppsett er at man må forwarde porter i begge routerne om man skal ha f.eks en server, iptelefoni e.l.

Lenke til kommentar

D-linken er satt opp med PPPoE siden det forrige modemet mitt var et rent modem og dette sto nok i bridge modus. På den nye speedtouchen så ligger denne inne med PPPoE siden jeg ønsker å bruke router funksjonen i denne. Da blir det vel enklest å bruke D-linken som et rent access punkt ?

 

Så hva setter jeg D-linken opp som da ? Når jeg går på menyen på D-linken og velger internett så har jeg flere valg, static IP, dynamik IP, PPPoE o.s.v hva skal jeg velge her ?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...