Gå til innhold

Flyttet katt med ville unger; Hva gjør man?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Har vært bore i det samme for noen år siden. Katten min fikk en kattunge, og vi fant ut av det da det var gått et par måneder.

Vi fikk lokket kattungen som var helt mennesky inn i huset, ved å sette fram en matskål hver dag, nærmere o nærmere inngangen vår. Tilslutt var kattungen nødt til å gå inn i huset for å få mat. Planen var da å få den inn i et bur og frakte den til dyrlegen for å avlive den. Men det ble heller til at vi beholt katten som ble mer og mer trygg på mennesker, nå lever katten i beste velgående her hjemme :)

Jeg ville i hvertfall ikke bare latt katten(e) være, ville heller prøvd å få tak i dem sånn at de ikke formerer seg og danner en #villkattgjeng" :p

Lenke til kommentar

Ja aa.. det er jo forsåvidt en hel gjeng allerede. Men vil de sulte ihel om de blir latt være, eller klarer de seg?

 

For jeg kan ikke ta meg av alt dette her altså, det går bare ikke det. Fanden også, vet ikke helt hvordan jeg skal angripe dette her. Gider ikke og har ikke tid til å gjøre noen spesiell innsats med dette her greiene her :hm:

Lenke til kommentar

Det er bedre at du fanger dem inn for å avlive dem enn at de formerer seg og lever som halvville katter. Det er mulig de "klarer seg", men særlig godt vil de ikke ha det. Hvis kattemoren er din katt, så er det ditt ansvar å gjøre noe med situasjonen. "Gider ikke" er ikke godt nok her, rett og slett. Du snakker om at noen må vise ansvarlighet her - helt enig! I denne saken er det deg hvis kattemoren er din.

Lenke til kommentar

Svar:

 

Den katten er ikke min, men en som har flyktet fra et sted og gitt seg til rundt her. Det er altså en hunnkatt som eier disse ungene.

Først var de to, og fikk begge unger. Den ene forsvant og alle ungene utenom en. Den og moren ble værene rett borti her. Og nå har den altså fått 4 unger til, og den første ungen er også en hunn.

 

Så dette kan jeg ikke se er mitt vedkommende egentlig, og de ungene går ikke å få tak i likevel.

Men katten må da vel ha litt såpass vett selv, at den har peiling hva den gjør. Jo takk for informasjonene, men dette må de nesten finne ut av selv nå da. Når det er sånn at man kan regne med de klarer seg, får de finne ut selv hva de vil gjøre ja :shrug:

Lenke til kommentar

Ah, da beklager jeg mitt noe skarpe innlegg, når katten ikke er din. :)

 

Jeg forstår ikke helt hva du mener med at katten skal ha "såpass vett selv" eller at de vil "finne ut hva de vil gjøre"?! Katten er et dyr som tar sine avgjørelser hovedsaklig basert på instinkt og behov, ikke basert på hva vi mennesker anser som fornuftig. Du snakker omtrent som om det skulle være kattens egen feil at den nå får kattunger. ;)

 

Kanskje du kan ta et bilde av kattemoren og sette opp oppslag i butikkene i nærmiljøet i tilfellet noen savner katten?

Endret av Tabris
Lenke til kommentar
Du snakker omtrent som om det skulle være kattens egen feil at den nå får kattunger. ;)

Sex før ekteskapet er noe både katter og mennesker burde tenke nøye gjennom før de begir seg ut på det. :p

Men seriøst, jeg ville ringt til viltnemnda eller mattilsynet. En av dem burde enten kunne gjøre noe direkte eller fortelle dem hvem du skal høre med.

Lenke til kommentar
Tør ikke? Hva er du redd for?

 

Vel, hvorfor startet du da en tråd hvor du spør hva man skal gjøre hvis du ikke hadde tenkt å gjøre noe uansett?

 

Grunnen til at jeg spurte, var for å vite om de vil klare seg eller ikke. Det har jeg heldigvis fått positivt svar på; altså at de vil klare seg. Det holder vel for meg. Mer oppstyr med dette vil jeg unngå så sant det lar seg gjør. Så derfor vil jeg ikke si noe til noen. :ph34r:

Lenke til kommentar

De vil kanskje klare seg, som sagt, men de vil høyst trolig ikke ha det bra. Du spør nå også om hva som kan gjøres og om det er galt å ikke gjøre noe og du har fått mange bra forslag til hva du kan gjøre. Men om du har nok med ditt, ikke gidder å gjøre noe og helst vil toe dine hender, så er jo det selvsagt ditt valg.

Lenke til kommentar
Grunnen til at jeg spurte, var for å vite om de vil klare seg eller ikke. Det har jeg heldigvis fått positivt svar på; altså at de vil klare seg.
Du har ingen garanti for at de vil overleve, sykdom, påkjørsler, matmangel, kulde, og andre momenter gjør det vanskelig for katter å klare seg uten en eier. At løskatter ofte blir skabbete, skitne og i tilfeller skadet og/eller går med sår eller andre plager er ikke uvanlig, så at å overlate dem til seg selv vil løse alle problemene er i beste fall en ignorant og naiv tankegang.

 

På den andre siden er det ikke dine katter og så lenge de ikke oppholder seg på din tomt og såfremt du ikke mater dem eller har noen kontakt med dem trenger du ikke bry deg med deres velbefinnende. Siden du derimot måtte komme hit å spørre antar jeg at du har hatt noen form for kontakt med den/dem?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...