Gå til innhold

Beste/billigste alternaiv for hosting for et firma med 3-4 sider med hvert sitt domene.


NgZ

Anbefalte innlegg

Hei,

 

Driver og hjelper to familiemedlem med å få samordnet hjemmesiden for firmaet deres. De har tre uavhengige nettsidser (norsk, engelsk og en egen fuglekikkerside) med tre domener (casarosa.com.pt, www.casarosa.net/ og www.casarosa.eu.com). Disse ligger rundt hos diverse domene- og webhotell, hvorav et par ikke har blitt oppdatert siden tidlig juratid, og hvor alle innstillinger etc. skjer via mail eller fax (!). For å få dette ordentlig (og billigere, er planen å smle disse ett sted. Alternativt en gratis domenehost og et betalt webhotell. Webhotellet må jo da støtte å ha tre/fire unike sider, og de bør være delvis atskilt administrasjonsmessig, men det bør være mulig å"logge inn med ett brukernavn og assord, ett sted, og ordne alt.

 

Noen forslag til mulige leverandører? Bør kanskje nevnes at de sannsynligvis vil prøve å skaffe seg et .no-domene i løpet av året.

Endret av NgZ
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hosting er en ting, men det du beskriver med innlogging og slikt vil nok kreve ett CMS, altså ett publiseringssystem. Så enten må du selv kode om sidene eller leie inn noen til å gjøre det. Alternativet til ett CMS er å lære seg litt html og oppdatere sidene manuelt.

 

De fleste hoster som tilbyr flere domener per webhotell (addon domains), vil være nok til å samle sidene.

 

Oppsummert: Du må kode om sidene og flytte de til ett webhotell.

Endret av Stealthy
Lenke til kommentar

Jeg formulerte meg kanskje uklart: Det er rikke noe behov for et CMS, men det er en fordel om alle webhotellene ligger samme sted, og om man kobler til en ftp-server med samme brukernavn og passord, så det blir mindre og hukse og holde styr på.

 

Jeg er altså på utkikk etter et greit og billig webhotell som har denne muligheten, og lurer gså på om det blir billigere å ha domenene samlet et annet sted. (Mener jeg har lest noe her inne om n god, gratis domenehost.) Spørsmålet blir da om det går knirkefritt og peke de ulike domene til undermapper på webhotellet, eller hvordan den delen løses.

Endret av NgZ
Lenke til kommentar
Har du noen spesielle krav for hvor sidene skal hostet geografisk sett? Det billigste er nok hosting i USA. Det finnes drøssevis av utenlandske hostingtilbydere, men vil du ha ett norsk firma med server i USA vil jeg foreslå noyos.no

 

Å peke domenene er ingen problem.

Hotellet ligger i Portugal, de fleste besøkende er norske eller engelske, men om det er 20ms ekstra i responstid, tror jeg ikke det har noe å si. Norsk språk er heller ikke nødvendig. Men uansett hvor jeg finner webhotell, er det problemfritt å peke domene dit? Ingen spesielle krav til at det må være egen ip eller noe sånt?
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...