Gå til innhold

Siviløkonom og 2MX/3MZ?


simenss

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Men er det noe av pensum i 3MX jeg bør se på før jeg starter på studiene?

 

Tja, ville gjerne sett mer på derivasjon, integrasjon og noe statistikkregning (tror 3mx hadde det.) De kapitlene om vektorer trenger du ikke bry deg så mye med :p Kanskje det er noen delemner jeg har glemt i farten, men de jeg har skrevet er er det en fordel å være god i =)

 

Jo mer matte du kan, desto mindre kommer du til å slite med matten i økonomien :) Selv om ikke 3MX er et krav, så er det mye der en har bruk for. Så kjøp deg en bok, evt meld deg på et 3mx kurs, og regn masse!

Endret av conolo
Lenke til kommentar
Derivasjon og integrasjon finner du også i 2MX. Spørsmålet er da om pensummet fra 3MX blir overflødig i forhold til siv.øk-studiet. Vil heller bli dreven på det som er relevant, enn å sitte på derivasjonsregler jeg aldri får bruk for.

 

Rekker og eventuelt statistikk er nok også relevant ja :)

 

Jeg mener pensummet fra 3MX blir noe overflødig ja. Du må huske på at du lærer alt du trenger i siv.øk.studiet underveis, så bare du har det grunnleggende inne, så kommer det til å gå greit. Selv begynte jeg på økonomistudier med bare 1MX, og det gikk fint. Hadde nesten aldri vært borti statistikk før heller, og klarte en B her, så som sagt så lærer man jo det man trenger, har du 2MX og behersker dette ok, så kan du ta det rolig. ;)

Lenke til kommentar

Tenkte bare å gi en liten update her og det er at kravet for å komme inn på siviløkonomi studiet er at man må ha R1(2mx) eller s1(2mz) og s2(3mz). Bare sånn at vi følger de nye uttrykene som kom med den nye reformen.

Har forresten tenkt meg på BI etter endt vg3.

Edit: Forresten ett fag som kan være greit å ha med før man begynner på økonomiske studier er Næringslivsøkonomi 2 og 3.

Endret av Fibber
Lenke til kommentar
Derivasjon og integrasjon finner du også i 2MX. Spørsmålet er da om pensummet fra 3MX blir overflødig i forhold til siv.øk-studiet. Vil heller bli dreven på det som er relevant, enn å sitte på derivasjonsregler jeg aldri får bruk for.

 

Rekker og eventuelt statistikk er nok også relevant ja :)

 

Er vel ikke mye på vgs som er mer relevant enn matte . . .

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Vil også opplyse om noe jeg fant ut når jeg skulle søke: dersom du ikke dekker kravet med 2MX, 2MY eller 3MZ, er du også kvalifisert dersom du har 6 studiepoeng med mattefag fra høyskole/universitet.

Dette gjelder hvertfall på NHH :thumbup:

 

Forkunnskaper i matematikk tilsvarende 2MX eller 2MZ + 3MZ.

Som tilsvarende anses følgende: 2MN, 2MS, 2MY, 6 studiepoeng (2 vekttall) matematikk fra høyskole eller universitet, 10 uketimer matematikk fra Handel og Kontor.

Fra og med 2009 vil i tillegg R1 og S1+S2 dekke kravet til matematikk

Lenke til kommentar

Hei!

Jeg har matematikk 2MX og 3MX. Dersom du skal inn i sivøk verden, men ikke ønsker å ta privatisteksamen, så vil jeg anbefale deg å bruke læreverket til 3MX. Der tar de for seg litt statistikk og diverse integrasjonsteknikker (substitusjon og delvis integrasjon). Videre lærer du litt om rekker (som også brukes i økonomien).

 

De siviløkonomene jeg har snakket med, og som går på NHH, sier at det er veldig lurt å ha 3MX når man begynner. Har dog ikke peiling på 3MX vs 3MZ, men siden 2MZ + 3MZ tilsvarer 2MX i opptakskravet, så vil jeg anta at du tjener på å ta matematikk 3MX.

 

Uansett hva du bestemmer deg for med hensyn på matematikken, så er det alltid kjekt å løse noen eksamensoppgaver. Da har denne siden noen eksamensoppgaver med løsningsforslag liggende ute.

Lenke til kommentar

Man bør ta all matematikken man kan ta på VGS som en forberedelse til økonomistudier. Det meste får man bruk for, og jo bedre metodefagene sitter jo bedre forstår man dens bruksområder i økonomiske fag. Man kan da bruke tiden på å forstå faget fremfor å knote med metoden. Også matematikken man ikke 100% får bruk for er det nyttig å ha. Grundig metodeforståelse endrer ens tilnærming til, og oppfatning av, nye problemstillinger. Man får på mange måter en helt ny virkelighetsforståelse, og det kommer godt med i fem pinefulle år på skolebenken.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...