Gå til innhold

Hvordan slette Linux Mint?


yates56

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

hehe, det var litt for komplisert skrevet for meg. Er ikke så utrolig god med data, så kunne trengt litt mere utfyllende informasjon. Men må man ha Windowsplaten, er ikke sikkert jeg vet hvor den er...Og slette linux partisjonen? Hva er det?

 

Vil alt på PC'en min bli slettet, gjør ikke noe om det på Linux delen blirslettet, men vil helst ikke slette det på Windows delen.

 

Takker for svar!:)

Lenke til kommentar

Som Danielsm sier må du ha windows cden for å kunne skrive en ny oppstartsfil for windows på MBR(master boot record). Denne vil erstatte menyen du nå har og sende deg rett inn i windows.

 

Dette finnes det vel mye hjelp om i windows delen av forumet regner jeg med.

 

Når du har fikset det kan du starte med å slette partisjonene, men da MÅ du være sikker på hvilken som er hvilken av de. Vet du ikke det kan du risikere å slette hele windowspartisjonen. Så bruk god tid på å sette deg inn i hvilken disk du har lagt inn Linux Mint på og TA BACKUP om du er usikker!

 

De vil vel ofte være mindre enn windows partisjonen og ligge på slutten av disken. De er også formatert med et annet filsystem enn det du har i windows, så når du går inn på diskbehandlig(admin tools -> datamaskinbehandlig -> diskbehandling) vil windowsdisken hete noe ala "C: X GB NTFS" mens linuxpartisjonene ala "ukjent X GB ". Da kan de som ikke har noe med windowsinstalasjonen din å gjøre, slettes.

Lenke til kommentar

Du bør alltid ta backup av det som er viktig. Spesielt når du driver med ting som å legge inn et nytt OS (eller fjerner et).

 

Det er viktig at du ikke sletter partisjonen med linux på før du har reinstallert boot-manageren til Windows (f.eks ved å boote fra windows-cden og starte i recovery console, og kjøre "fixmbr".. dette funker i XP, men er usikker på fremgangsmåte i Vista), da boot-manageren til linux ligger på denne partisjonen.. og om den blir borte får du altså ikke bootet i det hele tatt.

 

God hjelp til dette bør du få i Windows-delen av forumet, da det du trenger å gjøre i bunn og grunn er Windows-spesifikt.

Lenke til kommentar

Har Windows Vista, istedenfor CD'er så fulgte det med noe annet:

 

Gjenopprett systemet uten plater

Datamaskinen inkluderer en ny funksjon for systemgjenoppretning som ikke krever CD- eller DVD-plater.

 

Det fulgte med datamaskinenn, er det det jeg skal gjøre først?

 

Burde jeg ta back-up av Windows mappen?

 

Hva brude jeg ta back up av der? Alt? eller er det noe mer?

 

Burde jeg ta back-up av: HP_RECOVERY (D:) ????

 

Takker for svar!

post-138991-1221136608_thumb.jpg

Lenke til kommentar

«Alle» foreslår alltid Partition Magic. Hvorfor bruke det når det er dyrt og man får verktøy som til og med er gratis? Jeg anbefaler heller gParted, som forrigemann nevner. Bruk Mint-CDen som «live-CD», boot fra den, og fiks det med gParted.

 

Du finner sikkert minst 10 tråder på forumet her med oppskrifter om hvordan bruke gParted fra før.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...