Gå til innhold

Ubuntu insallasjon finner ikke harddisk


Anbefalte innlegg

OK, fant ingen tråd om dette (selv om det sikkert er det) så jeg lager denne.

 

Jeg skulle idag prøve linux, ubuntu, og lastet den ned fra ubuntu.com. Jeg brant filene og mappene på en CD (måtte laste ned noe annet for å få den til å boote fra CD) og skulle installere. De 2-3 første forsøkene gikk med til av jeg endte i en slags CMD saak som jeg ikke sjønte en drit av, men etter et par restarst kom jeg endelig fram. Jeg startet installasjonen, valgte språk ovs, og skulle velde hvor jeg skulle installere ubuntu, og for å si det sånn, det var jammen meg ikke mye å velge mellom!

Lettere sagt, ikkeno. Hvorfor? Jeg har sikkert glemt å gjøre noe iogmed av jeg bare lastet det ned og kjørte på uten å lese noe som helst.

 

Må vl også nevnes at jeg lagde en ny partisjon til å ha ubuntu i før jeg installerte (prøvde iallefall9

Endret av wuvahef
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det virker som om CD-installasjonen din er ustabil, mildt sagt. Det er iallfall det jeg kan lese ettersom installeringen ikke forgår på samme måte hver gang. Enten er det brenningen, kvaliteten på CD-ene, CD-ROM-en som ikke er helt god. Prøv å lage en «live»-CD på en USB-penn og se om det da sitter som det skal.

 

Det finnes mange guider på nettet som forklarer deg hvordan. PC-en din må naturligvis kunne boot-e fra USB-storage eller lignende. De fleste nye PC-er gjør jo det.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...