Gå til innhold

hvordan holde en streng diet?


Anbefalte innlegg

hey!

 

HVORDAN kan man kontrollere eller bli fullstendig kvitt godterisug? HVORDAN kan man lettere holde seg til en ganske streng diett? hvordan få bedre viljestyrke kanskje... ? :) åpen for alle råd.

 

jeg har i et par år nå hatt kronisk leddlidelse, og i forbindelse med dette har jeg gått på the caveman diet. et kosthold som for det meste består av kjøtt, fisk, fugl, egg og frukt, grønnsaker, bær, nøtter.

 

korn-produkter eller melke-produkter er ikke tillatt.. og selvfølgelig ikke godteri heller.

 

jeg mener at denne dietten har hjulpet meg veldig, ettersom jeg nå har det bedre fysisk enn på lang tid.

 

greia er at nå som jeg er så godt som smertefri så lener jeg mot et litt dårligere kosthold: brød, melk, godteri og annen vanlig drittmat ( du får gjerne være uenig, men det er ikke greia her ).

det er rett og slett vanskelig å holde seg på dietten.

 

det lengste jeg har gått i strekk er ca 6 måneder uten noe som helst godteri, korn eller melkeprodukter. det var vanskelig å kontrollere seg i starten, men etterhvert forsvant sukker sug o.l. og det gikk ganske greit.

MEN med en gang jeg tillater meg selv å spise godteri eller noe som helst så forsvinner viljestyrken og jeg begynner å ete alt mulig dritt; huet rasjonaliserer og finner opp grunner til at kan spise drittmat. i tillegg så kollapser kroppen etter å ha gått så lenge uten disse matvarene for så å plutselig ete det igjen, så energien er på bånn for tida. sukkersuget kommer med en gang jeg glipper ut.

 

det er vanskelig, ettersom resten av familien min spiser normalt og det alltid er godteri og andre fristelser i huset.

 

takker på forhånd ! ;)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har spist mye drittmat gjennom årene jeg også, men det blir nå mer og mer sjelden.

 

Det eneste som har virket for meg er å spise seg lei på ting. Alt fra wienerbrød og potetgull til pizza og sandwich-is har jeg klart å bli "imun" mot så det ikke frister lenger.

 

Høres kanskje utrolig ut, men det er sant.

 

Men skal du klare det så må du virkelig konsentrere deg. Du legger opp til spise-økter der spiser alt du klarer av en bestemt vare. Holder du på lenge nok blir du drittlei.

 

Obs! Det er kanskje ikke veldig sunt å drive på slik, men det virker i hvertfall.

Lenke til kommentar

Du kan altså ikke spise korn og melkeprodukter? Når jeg deffet gikk jeg ned 20 kg på å spise masse havregryn hver morgen, samt drikke 1-3 liter skummet melk hver eneste dag. Du må faktisk få i deg NOE karbohydrater, men det må nødvendigvis ikke være raske karbohydrater.

 

Etter trening tok jeg Whey Tech, og produktet har kunstig søtningsmiddel, noe som hjelper utrulig godt på søtsuget, samtidig som du oppnår resultater.

 

Men over til spørsmålet ditt;

 

Hvordan? Ja, det handler mye om viljestyrke, og det er det kun du som kan gjøre noe med. Enten gir man faen, eller så har man viljestyrke til å stå løpet ut. Jeg holdte streng diett i 5 måneder og oppnådde fantastiske resultater, men da kunne jeg ikke fravike kosthold -og treningsprogrammet, uansett hvor lite jeg hadde lyst.

 

Dessuten leste jeg masse på treningsforum.no og iform.no.

Endret av ^Th0mas^
Lenke til kommentar

Det jeg tror kan hjelpe litt er den mentale innstillingen. Nå vet jeg ikke hvor "farlig" det er for deg å skeie ut en gang iblant, men når man er på diett er det som regel det man spiser til daglig som teller. Altså: Hvis jeg kjører på med masser av godterier hver dag vil det selvsagt ikke være bra for kroppen min, men unner jeg meg bittelitt smågodt en sjelden gang iblant vil det ha lite å si i det lange løp.

 

Altså: Om du skulle falle for fristelsen en sjelden gang iblant og spiser bittelitt smågodt vil det neppe være noe særlig skadelig. Det som derimot er skadelig er hvis du tror at dietten da er "ødelagt" og dermed kjører på med masser av usunn mat. Det er en stor forskjell på disse to tingene. Det er bare å huske på at om du klarer å stoppe etter den ene sjokoladebiten vil det antagelig ikke ha noe å si i det lange løp (vet ikke om det er dette som er problemet for din del, men bare nevner det).

 

Men, som sagt vet jeg ikke hvor "farlig" godterier er for deg. Hvis du får helsemessige problemer allerede etter en liten sjokoladebit er det kanksje ikke så enkelt likevel. :)

 

En annen ting som kan hjelpe (vet ikke om du har gjort det) er å være åpen om dietten med venner og familie. Du vil antagelig få mye støtte hvis du forklarer at du faktisk ikke tåler usunn mat. Jeg leser at familien din ikke gjør noe for å hjelpe deg, og det synes jeg ikke høres bra ut. Nå kan du selvsagt ikke tvinge dem til å spise like sunt som deg, men har du prøvd å høre med dem om det er noen ting de kan gjøre for å hjelpe deg? For eksempel være flinkere til å kjøpe inn frukt+grønt. Eller kanskje, hvis dere pleier å sette frem en bolle sjokolade når dere skal kose seg, også sette frem litt frukt så du har et "alternativ" du kan bruke? Bare noen tanker. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...