Gå til innhold

SQL server og AMD? Går dette sammen?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ok,

1.Vet du hva du snakker om?

 

eller

 

2.går du ut i fra at det vil fungere?

 

 

Hvis 2 Trenger du ikke svare mer før du vet det sikkert.

Hvis 1 Vil jeg veldig gjerne ha litt mer utfyllende svar fordi SQL ansvarlig der serveren skal stå samt fler med god kontroll på dette sier at AMD og SQL i beste fall ikke er en god kombinasjon.

 

Mvh/ Polkasala

Lenke til kommentar

1.) AMD XP har alle instruksjonene som P3 har. Det er kun SSE2 som den ikke har, og det lages IKKE programmer som KREVER SSE2.

 

2.) Databaser bryr seg ekstremt lite om flyttallsmatte .. kun litt heltallsmatte(sjeldent man skal hente fram post nummer "2/pi". Det er enten post 1 eller 2, ikke noe midt i mellom). Ergo MMX/SSE/SSE2/3DNow!/3DNow!+ osv har liten/ingen effekt what-so-ever.

 

3.)P4/Xeon P4 trenger cachen 512kB cache mer enn AMD XP/MP. (Willamette vs Northwood), men klart; AMD MP hadde nok helt sikkert likt 512kB den også ;)

 

4.) Alle programmer som skrives er skrevet for å fungere mot i386-arkitekturen, som ALLE "Intel og 100% Compatibles" støtter 100%.

 

Alle disse pluss mer viser at "fler med god kontroll på dette sier at AMD og SQL i beste fall ikke er en god kombinasjon." ikke har god kontroll på hva de sier. I bestefall har de bare ikke peiling i det hele tatt...

 

 

"- 'Elkjøpere' som server-ansvarlig?" Skummelt ! :roll:

Lenke til kommentar

Det som derimot HAR noe å si er systemets evne til å kjøre mange tråder samtidig. Sånn sett burde jo en P4 med hyper threading være teoretisk overlegen en "vanlig" AMD XP. Hvis en derimot kjører et dual MP oppsett bør vel dette være overlegent det meste fra Intel i noenlunde samme prisklasse?

 

Er det noen som evt. VET noe om AMD XP kontra "vanlig" P4 (altså UTEN hyper threading) sine evner til å kjøre MANGE samtidige tråder? Spør bare utfra ren nysgjerrighet....

Lenke til kommentar
Bare så det er sagt trenger du ikke en så kraftig pc til en SQL server. Da skal du ha en ganske stort behov for "pc-kraft"!

 

Det spørs nå litt om du kun har en liten database eller om du har ganske mange.

Men minne er viktig, da SQL Server legger beslag på mye minne for å drive seg selv. Ved å øke minne kan man få bedring i ytelse. (selvfølgelig avhengig av hva man har i utgangspunktet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...