gardkarlsen Skrevet 31. august 2008 Del Skrevet 31. august 2008 Hei Jeg kjøpte et stort stykke svinenakke hos slakteren igår og det eneste jeg fikk beskjed om var å steke det på lav temperatur i flere timer. Er det noen som har erfaring med å lage svinenakke? Noen gode tips? Lenke til kommentar
Briminho Skrevet 31. august 2008 Del Skrevet 31. august 2008 Svinenakke er sterkt undervurdert. Din sambygding Craig Whitson lager en fantastisk svinenakke. Jeg antar du ikke har en smoker som han, men jeg fant en oppskrift med gode bilder i danmark. Her får du forklart hvordan du skal bruke en vanlig kulegrill som smoker. Det er egentlig ikke nødvendig å bruke flis for å få røyk, men det skal sette smak http://www.grillguru.dk/forum/viewtopic.php?t=6927 Bruk termostat i stykket og i grillen. Ikke la det bli varmere enn 150grader i grillen, helst 100-130. Kjøttet tåler fint kjernetemperaturer 75-80grader. Når kjøtt får svak varmebehandlig over lang tid, blir det deilig mørt OG gjennomstekt Lykke til! Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 31. august 2008 Del Skrevet 31. august 2008 La den trekke i en kjele i mange timer sammen med aromatiske grønnsaker. Lenke til kommentar
gardkarlsen Skrevet 31. august 2008 Forfatter Del Skrevet 31. august 2008 Hei Takk for linken til den danske siden. Grisenakken har nå vært på grillen i rundt 5 timer og jeg gleder meg til å teste det ut :-) Lenke til kommentar
Briminho Skrevet 31. august 2008 Del Skrevet 31. august 2008 Hei Takk for linken til den danske siden. Grisenakken har nå vært på grillen i rundt 5 timer og jeg gleder meg til å teste det ut :-) Skulle nesten ønske jeg var der også *sikle* Om jeg kan anbefale en enkel bbq saus; http://www.matprat.no/artikkel.aspx?artid=12456 Smaker himmelsk sammen Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå