Gå til innhold

Ligge slettet filer et annet sted en Recycle bin?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

filene legges i den folderen de lå i før de blir slettet tror jeg. MEner å huske at de blir sjult++ (sier ++ for tror ikke du kan vise de ved å vise sjulte filer) og at papirkurven fungerer mer som on oversikt over hvor du har slettede filer. ordentlig slettet blir de når du rebooter tror jeg : )

Lenke til kommentar

Når du sletter filer via Windows blir filen kopiert [ikke nødvendigvis fysisk kopiering - men flytting av pekere til filen] til recycle bin (vil ikke havne andre steder).

 

Samtidig blir filtabellen oppdatert slik at filen er merket som slettet og ikke lengre vises og området på harddisken den lå på merket som ledig. Dette medfører at opprinnelig oppføring i filtabell og område på harddisken kan bli overskrevet av nye data. Finnes ikke filen i recycle bin vil enhver bruk av harddiskpartisjonen redusere mulighetene for å gjenvinne filen med filreddingsprogrammer (som GetDataBack etc).

 

Edit: omformulert.

Endret av PerB
Lenke til kommentar

Når du "sletter" en fil slik at den havner i papirkurven, så blir den ikke slettet i det hele tatt. papirkurven er en mappe på harddisken din (egentlig en mappe på hver partisjon, men er satt opp slik at alle disse vises som en enkelt mappe), og det er kun den virtuelle plasseringen til filen som blir forandret når den blir sendt til papirkurven. Først etter at du tømmer papirkurven, vil filen bli fjernet fra filsystemet, og plassen den tok opp markert som "ledig".

 

Dersom du shift-sletter filene så gjelder så klart ikke dette. Shift-sletting vil fjerne oppføringen til filen i filsystemet umiddelbart.

 

Grunnen til at det er en papirkurv per partisjon er at dersom alle partisjoner delte en enkelt papirkurv, måtte systemet i noen tilfeller ha fysisk flyttet dataene fra en partisjon til en annen ved sletting, og dette tar *mye* lengre tid enn å flytte en fil innenfor samme partisjon.

Endret av Mirage-ness
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...