Gå til innhold

Lansere flybillettpriser basert på passasjerens vekt i kg.


Anbefalte innlegg

Hm gjorde meg nettop en tanke om at overvektige passasjerer burde betale mer for flybilletten enn la oss si en med normal vekt. Flyselskapene driver jo med alskens nedskjæringer for å spare penger. En metode er jo å redusere ballasten som fører til lavere brenselforbruk.

Haha tenk om de ville innført noe sånt a, det ville vært rart.

:D

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Er jo ikke totalt ulogisk da : p Men en eller annen xminister hadde sikkert starta å whine >.<

 

 

Tenker meg noe sånt ville vært aktuelt i usa. der er jo alt lov. ansatte som røyker ved statlige bedrifter blir trukket en liten sum av månedslønnen. Nå har noen steder der borte også tenkt å innføre månedslig lønnstrekk for de sykt overvektige. Og tror det kan være en del av de.

 

Så da mangler bare mitt forslag da.

Lenke til kommentar

Å, dette er da noe som vurderes, så langt tror jeg ikke det har kommet lenger enn til forslagsstadiet. Det er jo ikke uvanlig allerede nå at tjukkaser blir bedt om å kjøpe to seter hvis de ikke får plass i ett.

Jeg vil ha et totalforbud mot unger på fly. Til nød egen kabin til dem. Dobbel pris.

 

 

Japanske All Nippon Airline har en egen prispolitikk for sumobrytere - de betaler halv pris for et ekstra flysete for å få plass til sine svære kropper.
Lenke til kommentar

Ekstra ballast - ekstra drivstoff - høyere billettpris.

 

Det er logisk men jeg synes at det blir litt "slemt", eller for å bruke et annet ord. Rett og slett diskriminerende. Jeg liker ikke å sitte mellom to digre mcdonalds tanter, men jeg vill ikke ha vektkontroll før man går på flyet.

 

Jeg ønsker meg heller en sinnsyk moms på godteri, dritmat, alkohol og røyk.

Jada, jeg vet at momsen allerede er ganske høy på de to sistnevnte, men når studenter som liksom skal være fattige har råd til å drikke seg drita hver helg da er det ikke dyrt nok. Skadestoffer er ikke noe man trenger slike mengder av som vi får i oss i dag.

 

tl:dr

Logisk men diskriminerende.

Lenke til kommentar
Tja, er jo det som må betale for TO billetter, med tanke på at de faktisk tar to seter ombord et fly...

 

 

Jo det der hadde jeg helt glemt. det er sant det. husker for lenge siden, da var jeg tildelt plass ved siden av en brite. Jeg så han komme gående ned midtgangen mot meg. Jeg ble litt skremt, første tanke var, blir jeg kvælt? men heldigvis var det et passe tomt fly til london tidlig morgen, så han kunne sette seg rett ovenfor meg istedet. der var det ledige plasser. Han var så stor at han ikke fikk setebeltet rundt vommen, måtte få en ekstra forlengelse og hjelp av betjeningen.

Lenke til kommentar

Det er 2 grunner til at dette ikke vil bli gjennomført:

-ikke kompatibelt med bestillingssystemer som finnes og ikke enkelt å lage et mytt som skulle supportere dette.

-ønske om å skjære ned på bemanning og automatisere innsjekking så mye som mulig.

 

Og de som bruker 2 seter betaler som sagt allerede for dette.

Lenke til kommentar
Det er 2 grunner til at dette ikke vil bli gjennomført:

-ikke kompatibelt med bestillingssystemer som finnes og ikke enkelt å lage et mytt som skulle supportere dette.

-ønske om å skjære ned på bemanning og automatisere innsjekking så mye som mulig.

 

Og de som bruker 2 seter betaler som sagt allerede for dette.

 

 

Er jo bare å ha div. priser tilgjengelig i forhold til vektklasse. Så får man, akkurat som med bagasje sjekke at billettpris og vekt er overens. lol. Kan da ikke være så vanskelig å få ordnet dette it messig. koster sikkert litt i starten å lage et sånt programsystem, men det gjør vel alle slags "forbedringer".

Lenke til kommentar
Og de som får billett som er flere tusen billigere eller dyrere da de sikfter vektklasse når de bestiller ett år i forveien?

 

 

Er det mange som bestiller flybilletter 1 år i forveien?

 

Men flyselskapene skal vel ikke stå til ansvar for kundenes slanking eller om de legger på seg fra da billetten er kjøpt til den brukes. Jeg vil si det må være en stor motivasjon for å holde vekta. Har man gått ned i vekt kan man få det refundert senere.hehe

Lenke til kommentar

Dette kommer aldri til å skje. For det første vil svært mange finne det diskriminerende. For det andre vil det være en fin måte å skyte seg selv i foten for flyselskapene. Folk flest er jo mektig irritert på sikkerhetskontrollen og føler seg krenket, tenk hvordan de ville reagere på vektkontroll.

Lenke til kommentar

Hvis vi først skal være effektive (og på kanten av diskriminerende) foreslår jeg følgende: Kast ut alle gamle og tjukke SAS-tanter med lønninger i siviløkonomklassen, og erstatt disse med yngre jenter uten permanent PMS, problemer med lårhalsen og/eller ledd og som klarer å jobbe sammenhengende i et år uten å streike.

 

Når en purser er 55 år og veier 75 kg samt er like gretten som en gammel saksbehandler i bygningsavdelingen i en liten norsk kommune (med en lønning tilsvarende en mellomleder i en norsk bedrift), er hun mye mer til skade både hva gjelder økonomi og omdømme, enn tjukke og fornøyde ola nordmann som uansett legger igjen en del penger når trallen med diverse overprisede kioskartikler passerer.

Lenke til kommentar
Hvis vi først skal være effektive (og på kanten av diskriminerende) foreslår jeg følgende: Kast ut alle gamle og tjukke SAS-tanter med lønninger i siviløkonomklassen

 

Lønningene deres er basert på ansenittet, provisjon(dette har jo selvsagt også DY!!) og ikke minst dietter. Det er på diettene at cabin crew håver inn, ikke på selve lønnen. De jobber også uregelmessig arbeidstid(så kan vi sikkert diskutere siviløkonomens..) uten skifttilegg annet enn en brukbar lønn.

 

Men jo, kanskje de er godt betalte. De fleste av dem er jo faktisk relativt hyggelige da, Robbie...

 

Ang. flyverne er jo hovedproblemet de pilotene som har lengst ansinitet, og som tjener mest - allerede har gått av med pensjon, og hever full pensjon samtidig som de har de festeste lønningene i konsernet.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Fra en feiting sitt perspektiv vil jeg bare si at det ville vært positivt med en sånn diskriminering. Det gir folk motivasjon til å slanke seg til slutt og jeg mener vi aldri må akspetere at folk er sykelig overvektige da det både skader enkeltpersoner og det er et samfunnsproblem som går utover alle.

Endret av Hoel
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...