Gå til innhold

virtouz

Medlemmer
  • Innlegg

    52
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av virtouz

  1. Var så dum og stolte på denne butikken vedrørende julegaver , så dette blir en ganske kjip jul for enkelte , butikken viser liten eller ingen interesse i og ordne eller i det hele tatt prøve og ordne opp i saken heller. Tenk dere om før dere bruker penger her , skal oppdatere denne med mailog fra pixmania i løpet av morgendagen ( bare samle meg litt først :) )

     

    Er det tillatt og legge ut mailer her som viser åssen butikken oppfører seg ?

  2. Var så dum og stolte på denne butikken vedrørende julegaver , så dette blir en ganske kjip jul for enkelte , butikken viser liten eller ingen interesse i og ordne eller i det hele tatt prøve og ordne opp i saken heller. Tenk dere om før dere bruker penger her , skal oppdatere denne med mailog fra pixmania i løpet av morgendagen ( bare samle meg litt først :) )

     

    Vis du har fulgt litt med på Tv2 hjelpper deg så sa de klart og tydelig at pixmania har en overflod av kunder og at de har bare ikke kapasitet til og sende alt.. mange historier om folk som bestilte TV, men etter 2 mnd fikk de bare en rar engenslk strøm kabel uten TV.

     

    Den har jeg desverre ikke fått med meg , pleier og se det programmet maks uflx får en vel bare si men folk bør gjerne bli opplyst kraftigere om hvor "talentløs" denne butikken er.

    Blir mye prinsipp for min del hvertfall :) Desverre var dustinhome tomme for akkurat denne tingen og da var det jo og søke videre i prisguiden...

  3. hvis du hadde søkt i dette forumet på " pixmania ":

    så hadde du aldri bestillt noe fra den dr.....ttt firma:

     

    https://www.diskusjon.no/index.php?act=Sear...ghlite=pixmania

     

    jeg selv har vært borti pixmania ( i jule tiden ) og vil aldri ha noe med dette firma å gjøre.

    de tar rask bestilling og pengene men når noe ting går galt og man vil bytte/reklamasjon så er dette en mareritt.

    ( tok meg ca 3 måneder fra jeg melde ifra at dette produkt var ubrukelig, til jeg fekk nytt etter jeg begynnte å trua med anmeldelse og på dette brukte jeg hver uke ca 2 telefoner og utallige e-mail )

     

    men men lykke til og god jul

     

    Jah eg tror det må være første gangen eg ikke har sjekket en webshop før bestilling mente og ha lest noe tidligere , men nå i jule tida har mann jo skylapper :)

  4. Da kommer jeg med et tips ubedt jeg: HP

    Så PB-maskina kostet ca 8 store, så da tippa jeg det var høyeste budsjettgrense.

    Denne maskina  er av HPs nye serie med alt det nye fancy (santa rosa, directX 10 skjermkort), og bra spesifikasjoner generelt. Dette er ei maskin i en bedriftsserie, noe som gjør at den tåler mer enn mange andre maskiner. Mange med gode erfaringer fra disse buisenesseriene, men ingen med denne hittil siden den er så ny. Ta en titt om du vil

    8747453[/snapback]

    Tittet litt på den er litt over budsjett siden den fra mpx lå på 5999.- da jeg kjøpte den.

    Er ikke enkelt og finne seg noe , snuser litt på dell sin 6400 serie den har jo fått mye skryt.

  5. Liten oppdatering fikk følgende mail fra mpx.no i dag

     

    Hei

     

    Vi har testet denne på tredje dagen nå, og har nå fått problemer på den.

    Vi tar den derfor under angreretten, for å gjøre dette enklest mulig.

     

    Du vil bli kreditert for denne i løpet av noen få dager.

     

    Med vennlig hilsen

    Kundesenteret

     

     

    Da fikk jeg mine mistanker bekreftet rimelig glad for det så jeg slapp og sende den fram og tilbake i Posten endel ganger før de fant ut av det.

    Ikke særlig fornøyd siden jeg omtrent måtte tvinge dem til og teste den mere enn engang.

     

    Må desverre gi mpx.no tommelen ned i denne saken , dette kunne vært løst mye enklere.

  6. Hvis du har lyst på noen råd på veien til pc-kjøp er det flere her som kan komme med tips. Si litt om budsjettet ditt, hva du skal bruke maskina til, hva du forventer at den skal ha og preferert skjermstørrelse, så vet vi hva vi skal se etter.

    8745280[/snapback]

     

    Driver og leser litt om http://www.elprice.no/Product/ProductInfo....=28034&cid=5415

     

    akkurat nå må si jeg er blitt litt skeptisk til bærbar over nett , mulig jeg drar innom dem i morgen etter jobb og plukker opp en slik , åssen er den kontra packard bell saken jeg hadde en dag ? :)

  7. Hei igjen vil bare takke for innspill i denne tråden , dette er av stor nytte.

    Er ikke helt pengene det står på her , men mere prinsippet.

    Og jeg hadde ikke forventet slike problemer med en slik stor nettbutikk.

     

    Har nå oversendt diverese lover og paragrafer til mpx.no så vil oppdatere tråden straks jeg har noe mere info.

     

    Kommer nok til og bestille meg en ny pc fra komplett.no da jeg vet retur/service og slikt fungerer veldig bra der , litt dyrere men det er jaggu verd det.

  8. Etter det jeg skjønner av din beskrivelse av maskinen, tilfredsstiller den ikke de krav man kan stille til ei ny maskin. Denne skal kunne fungere uten problemer med hyppige reboots osv. Siden dette forekom med en gang du fikk maskina, må det ha vært en feil med den fra produksjonstidspunktet eller det kan ha skjedd noe under transport. Uansett forligger det en mangel med tingen etter forbrukerkjøpsloven, og du kan reklamere på den.

    8738294[/snapback]

    Dem konkluderer med at maskinen fungerer her fint og har hatt drift i den i 24timer osv og ingen reboots , skjermen fungerer også hvergang de prøver den.

     

    Jeg har plukket endel i datamskiner siste 15årene og ville ikke sendt tilbake en fungerende maskin , noe de konkluderer med at den er , har en følelse av at noe ikke er som det skal være inni den , men kan jo ikke akkurat åpne den ....

     

    Siste fra mpx sin side er at jeg "skal få lov og bruke angrerett om det ikke er innstalert noen programmer på den" jeg er rett og slett usikker på om jeg rakk og installere noe før den crashet første gangen. Er dette rett ? kan dem nekte angrerett om det ligger ett program på den ?

  9. 1. Du kan ta det på garantien. Mulig du må betale porte, men mange butikker sender deg en lapp samt boks til og sende det i.

    2. Du kan be om erstatnings vare.  Her burde du få en lik vare også få sendte den gamle i retur. Dog ikke alle butikker som gjør det samt at det kommer litt ann på varen.

    3. Du kan bruke angreretten.  Her må du betale porto

    8737743[/snapback]

     

     

    Er dette jeg har gjort , har hele tiden gitt dem beskjed om at angreretten er det jeg vil ha om det er mulig , vil nødigst sitte igjen med en mandags maskin.

    Men her sier dem jeg ikke kan gjøre det siden det er brukernavn på den , og har i samråd med dem valgt og bruke garanti men dette blir jo veldig feil når de farer med feile opplysninger.

     

    Har også sagt at jeg kan være fornøyd med en lik maskin bare ikke den jeg alt har hatt problemer med.

  10. Ble fortalt av fruen på support at mann skal kunne bruke maskinen uten og legge inn brukernavn , da jeg spurte henne om hvordan så fikk hun veldig forklarings problemer ba meg vente litt og så brøt de samtalen. Måtte nå ringe opp igjen og fortelle alt på nytt og nå jobbet ikke lenger denne personen der. En kan lure på dette firmaet

  11. Returrett eller angrerett ?

    8737586[/snapback]

     

    Angrerett. Ikke nøl med å sende den tilbake. Du skal heller ikke betale porto for returen. Om du derimot må betale regningen for reperasjonen er jeg mer usikker på.

    8737687[/snapback]

     

     

    Har blitt fortalt av mpx at jeg ikke kan bruke angrerett siden jeg har bootet pcen opp og lagt inn brukernavn.

  12. Kjøpte meg en laptop via mpx.no , når denne annkom meg så brukte jeg 2 timer før jeg fikk bilde på den , når en slår den på kommer det lys og alt men ikke noe bilde på skjermen. Etter litt lesing på nettet fant jeg ut at det skal være mulig og holde inne f10 ved påslåing og da får jeg bilde , etter litt mere testing sitter jeg med pcen i fanget og den slår seg bare av , sitter den tilbake på bordet og slår den på igjen booter opp og kommer inn i windows så flytter jeg maskinen litt på bordet og den rebooter igjen.

     

    Blir selvsagt veldig skeptisk til hele pcen og pakker den ned igjen , og ber om retur.

     

    Etter endel dager får jeg beskjed om at maskinen er testet og ikke finner de noe gale med den , og sender den nå i retur til meg med en liten regning på dette.

     

    Veldig usikker på hva jeg skal gjøre nå , har jeg muligheten til og angre kjøpet ? er fremdeles innen for mine 14 dager.

  13. Fikk 2 slike sett i dag . det ene var d9gmh og det andre er jeg usikker på hadde bare chipper på ene siden.

    8666867[/snapback]

     

    Da er det andre D9HNL. Var innom en lokal databutikk her i dag. De hadde 3 eller 4 stk. 2GB sett med Crucial PC5300 Value inne. Fikk de til å sprette alle eskene og alle brikkene var enkeltsidige. Altså D9HNL. Tror denne lokale butikken har handlet fra Norek (Som er komplett.no).

     

    Så tror det er større sannsynlighet å få D9HNL nå for tiden.

     

    Synes nesten det er verdt å betale rundt 1000,- Kroner for Crucial BallistiX PC5300 og være garantert D9GMH. + at man får varmespredere med på kjøpet. Men blir noe annet om man kan håndplukke brikkene, eller få en netshop til å sjekke det for deg, slik at man er garantert D9GMH med Crucial Value også. Da blir det interessant.

    8666922[/snapback]

     

     

    Kan legge til at pakken med d9gmh var merket på utsiden litt annerledes kit of 2 ct12864aa667.16fd mens den andre settet med bare chipper på ene siden var merket kit of 2 ct12864aa667.8fe. Gir jo ingen garanti dette men er jo en pekepinne :)

×
×
  • Opprett ny...