Gå til innhold

Femtekolonne

Medlemmer
  • Innlegg

    530
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Femtekolonne

  1. 14 minutes ago, Gavekort said:

    Mange nye biler kommer ferdig understellsbehandlet fra importør.

    Nei, og hvis du spør selger direkte om det er en komplett understellsbehandling vil de inrømme at det er en kjapp behandling utført på havna. Den går lynkjapt og ingen deksler tas av og det er ikke noe i hulrom. Hovedformålet med den er at importøren kan skrive understellsbehandlet i reklamen.  Om det er viktig for deg er avhengig av hvor lenge du skal ha bilen før du selger og om det da blir mange like biler til salgs samtidig. Det vil skille den ene fra den andre.

  2. Kanskje Skoda Elroq vil bli ett godt kjøp. I motsetning til Ev3 kan man da velge bort det største batteriet og fortsatt kunne hekte på en henger med en vedsekk oppi. Og i kjent VAG stil kan man nok kjøpe bilen helt ribbet for utstyr da det meste er bakt inn i en eller annen overpriset og merkelig sammensatt pakke. Men bakhjulstrekk, bagasjeplass og hengerfeste i ett trygt europeisk design lover bra. Den røyter vel lakk som vanlig i det garanti går ut, men det ser ihvertfall ut som om man slipper skai-seter. Jeg er interessert.

    • Liker 3
  3. Høres jo ut som om det er en stor barnehage siden det er så mange dører som må låses opp, og det er bare deg på jobb? Er det forsvarlig? Hvem passer på barna når du låser opp dører rundt i bygget? Forøvrig rundt det å bli stående igjen etter arbeidstid så må man vel i tilfellet si ifra om at man må gå? Er vel bare å si at man har slutta for dagen og har en avtale. Prat med hen som fortsatt jobber? 

  4. Etter jobbytte har jeg gått fra kantine med kokk til å måtte ordne det selv. Etter 3 måneder med salat, brødskiver og enorme mengder havregrøt så gikk jeg lei i går og tittet rundt i lokalet. Det viste seg at hybelkomfyren virket, to små stekeplater, og vi hadde en stekepanne. Da ble det en tur på butikken og så ble det omelett til lunsj. Nå har jeg aldri laget noe annet enn speilegg og omelett i mitt liv så jeg er litt usikker på hvilke muligheter jeg har med en stekepanne. Maten bør ikke ta særlig mer tid å lage enn en halvtime og bør ikke stinke ned lokalet mer enn nødvendig. Noen forslag?

  5. Mange biler kommer med mangelfull behandling. Ta mercasol/tectyl som ny og etterbehandle med lanolin etter noen år. Gamle biler som har blitt tectylert nylig ville jeg styrt unna. Da er det antagelig gjort for å skjule rust. Men en bil som ble understellsbehandlet som ny og senere har fått ett par etterbehandlinger ville jeg si er langt mer attraktiv enn en uten. 

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  6. Det burde vært forbudt å bygge lavere enn 10 etg. Og det må bli slutt på å bygge ned havner, langs jernbane og industritomter samt dyrket mark. Vi må ha mulighet for egen industri, vi må ha mulighet for transport av gods utenom på vei, vi må ha mulighet til å dyrke egen mat og vi må ha skog for både rekreasjon og tømmer. Løsningen er å bygge oppover og da ikke bittesmå leiligheter man vil ut av etter ett år eller to.

  7. 11 minutes ago, Magnus Rydningen said:

    50 000kr er jo galskap for et varmeelement, må hele bilen demonteres for å bytte det? Selve delen kan da ikke koste mer enn 8-9000.

    Varmeelementet kom først og så bygget de en bil rundt? 

  8. 5 minutes ago, Complexity said:

    Trenger ikke putte den i pressa. Får nok en grei pris for den omså bare for at noen trenger batteriet til å putte i en 2012 modell eller noe, De hadde mye dårligere batteri.

     

    En så lenge får den gå som vanlig. Setevarme og rattvarme virker så det er kun en 3mnd tid man trenger ordentlig varme på ruta. Sist vinter brukte jeg en vanlig vifteovn for å varme opp bilen de kaldeste dagene før jobb og tok smellen med å vente på defrosting når jeg skulle hjem.

  9. 4 minutes ago, Trestein said:

    Har målt min bil i to dager og får ca 2% på 1,5 år eller 45000km. Ser du på tilgjengelig kapasitet eller kjører du og bruker computer? Jeg har bare gjort det siste. 

    Målte med Leaf spy og obd adapter. Den hadde mistet rundt 10% når bilen var 4år og for noen år siden mistet den en "bar" i displayet. Hvis dagens måling stemmer med virkeligheten så har tapet stagnert de siste årene.

  10. Kona meldte seg på ett halvmaraton og etterpå har det ikke vært prat om annet. Så nå føler jeg på at jeg også må løpe ett for å ha gjort det. Jeg løper kun for rekreasjon, 2-3 ganger i uka, på sti og grus og mellom 5 til 12km alt etter tilgjengelig tid og form. Løper helst før jobb eller i løpet av arbeidsdagen. Jeg har løpt 10km på asfalt og havnet da rett under 50min. Hvor langt frem må jeg planlegge og hvilket program skal jeg følge? 

  11. On 19.12.2022 at 5:49 PM, torbjornhb said:

    Har ingenting betydning. Kayano fungerer ypperlig for selv normal pronerende. For øvrig er siste utgave av Kayano helt fantastisk, og ligner ikke tidligere utgaver. Det har skjedd mye med denne skoen de siste par årene.

    Bra valg 🙂. Hilsen en som jobber med å skrive tester av løpsko ☺️

    En sen oppdatering.. Hun endte opp med å bruke de på 4 turer a 5 kilometer og parkerte de i hylla for godt. De så helt nye ut så jeg solgte de på finn. Hun kjøpte ett annet merke istedenfor. Helt uforståelig. Jeg vil kun ha Asics.

  12. 23 minutes ago, Complexity said:

    2014 Modellene er knallgode. Har 85% SOH på min 2014 leaf, og en bekjent har vel 88% på sin som har gått dobbelt så langt. Lader min som oftest bare til 70% og innimellom 100% ved behov men vil tro forrige eier alltid fulladet den.

    12V batterier begynne å skrante litt men jeg holder det under oppsyn og vil beholde det så lenge det klarer seg. Genialt med solceller på taket som lader 12V når bilen er parkert.

    Vår ble nok ladet til 100% før jeg kjøpte den og så mishandlet jeg den med to daglige 100% ladninger pluss 20min hurtiglading noen mnd før jeg kjøpte en annen bil til min pendling på 22mil motorvei. Nå pendler jeg bare 3mil så nå bruker jeg leafen igjen.  Eneste er at den varmer dårlig. Kanskje det er lite gass i varmepumpen 

  13. Målte den gamle Leafen nå med obd. Riktignok har den ikke gått langt på 10år, 13500km/år, og de siste 7årene  har soc vært holdt mellom 20 og 80%. Men likevel synes jeg det virker for bra at den kun har mistet 1,8% pr år.  82,3% soh.

    • Hjerte 1
  14. Man kjøper vel bil ut i fra behov? For min del likte jeg ex30, men den var så trang i baksetet og hadde så lite bagasjerom at jeg ikke trengte prøvekjøre da jeg skjønte den ikke var aktuell. Og som nr 2 bil er den for dyr. Om noen år, når baksetet ikke lenger er i bruk så passer nok størrelsen. Men jeg synes nok Volvo burde brukt mer krefter på å lage bilen mer effektiv fremfor å få den til å akselerere fra 0-100 raskest. Men i Kina virker 0-100 tider å være ett svært viktig selling point, noen merker har tilogmed tiden stående på bakluka (byd seal).

  15. 7 hours ago, Salvesen. said:

    Nesten 100k i bare drivstoff utgifter ila de årene da, en tilsvarende elbil har nesten ikke nevneverdige utgifter til strøm og når man begynner å se på service så skranter regnestykket mye. 

    Med så lav kjørelengde så aner jeg ikke på hvorfor du ser på long range modeller? 

    Service på Toyota er dyrt, ca 10000kr over 2år. Kia ligger rundt 7000kr hver 2år, men de har vel noe bytte av kjølevæsken hvert 4år til stiv pris? Tesla trumfer vel der med null krav til service. Blir vel bare bremsesmøring hvis man ikke gjør det selv. Apropo stort vs lite batteri så vil det i hverdagen utgjøre lite. Jeg greier meg med en 2014 Leaf. Men så er det en del turer til Gøteborg, 43mil tur retur, og tur til svigers, 30mil t/r. Utrolig digg å slippe ladestopp, spesielt når prisen for større batteri ikke er mer enn 50K. Vi får se når de får testet da. Hvis standard faktisk greier 43mil utenfor wltp labben så kan det jo hende jeg skifter mening

    • Liker 1
  16. 30 minutes ago, Salvesen. said:

    Klart, men det er nok ikke relevant for "folk flest". I tillegg leverer billigbilene så mye km nå at det er nok ikke verdt det om en ser på bilen som gir mest pr krone.

    På den annen side er nok long range gjevest å selge igjen, om man skulle måtte det, og med "allt for stort" batteri kan man stort sett holde det mellom 30 og 70% og ta best vare på batteriet. 

    • Liker 1
  17. Da kom prisen på EV3. 430K for stort batteri. Da havner den i direkte klinsj prismessig med Scenic og 10 og 20K under TMY rwd long range og 4wd. Antagelig er Tesla det beste valget rent elbil-messig, men for oss som bor med en tesla-hater så blir det langt enklere å selge inn Kia. Jeg er fortsatt usikker på om jeg gidder kjøpe elbil i det hele tatt når jeg kjører 10000km i året. Man får en Corolla til 250K og rimelig trygt bilhold de neste 7årene der også.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...