Gå til innhold

annalena

Medlemmer
  • Innlegg

    31
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av annalena

  1. Vurderer sterkt å velge 5800 XM.

    Men er det noen forskjell på rød og blå 5800?

    Noen nettbutikker er det forskjell andre ikkje, slik som lefdal og elkjop viser at begge er like eller tar jeg feil?

    Det er nok bare fargen som er forskjellig på rød og blå. Jeg er godt fornøyd med min 5800. Jeg ville ha wifi, radio og GPS og ikke betale allverden for telefonen. At den kommer med 8GB minnekort er heller ingen ulempe. Med de kravene du har satt opp tror jeg du vil kunne trives med en 5800. Brukergrensesnitet er ikke like elegent som en iPhone og den ser ikke spesiellt jålete ut, men den gjør det jeg venter av den på en grei nok måte.

     

    Men da så, da er det vel bare å bestille :)

    Takk for gode svar å hjelp til valg av mobil =)

  2. Kan varmt anbefale 5800 XM. Her vil du få alt det du ønsker, til en veldig grei pris.

     

    Alternativene du nevner som Arena og Renoir er gode mobiler, men mindre mulighet for å legge inn ekstra programvare og en GPS som står til stryk i forhold til 5800 XM.

     

    Diamond2 er en flott mobil som tilfredstiller dine krav men vil være en del høyere i pris.

     

    Vurderer sterkt å velge 5800 XM.

    Men er det noen forskjell på rød og blå 5800?

    Noen nettbutikker er det forskjell andre ikkje, slik som lefdal og elkjop viser at begge er like eller tar jeg feil?

  3. Da har jeg endelig bestemt meg for å kjøpe ny mobil, men i dagens mobil marked finnes de mange forskjellige mobiler. Noen er gode på wlan, email, gps andre på musikk eller kamera.

     

    De jeg ser for meg er en mobil med:

    - touch

    - stor og god skjerm, kan brukes i sollys..

    - wifi, lett å kunne sjekke email

    - innebygd minne på noen gb.

    - batteritid, ikke så viktig

    - gps

    - eventuelt ikke så viktig musikk-spiller, med 3.5 mm minijack,

     

    Noen av telefonene jeg har set på er

    Nokia 5800 - mest aktuell??

    Nokia N71

    LG KM900 Arena

    LG KC910 Renoir - mest aktuell??

    Sony Ericsson X1

    HTC Touch Diamond 2

     

    Noen av disse telefonen er smarttlf, men vet ikke helt om jeg har behov for dette (??) Ellers så ligger prisen på de noe høyere en jeg kunne tenke meg. Kunne tenke meg å gi fra 2 - 3800 kr for en tlf. (uten abonnement)

     

    Mitt bruk er stort sett å sjekke ut ting på nettet uten være tilkoblet en pc, sms, ringe, ellers skrive ned litt notater.. Minimal bruk vil jeg si.. :)

     

    Håper det er noen som kan anbefale meg en god telefon, i forhold til mitt bruk.. :)

  4. Hei!

     

    Vi skal ha ny tv, og har store problemer å velge oss hvilken tv vi ønsker oss.

    Har lenge tenkt at det var en Samsung vi skulle gå til innkjøp med. De vi tenkte da var plasman, den har nå sunket rimelig mye i pris. Og vi tenker om det er verdt å kjøpe plasma, idet de er på vei ut av butikkene. (??)

     

    De vi ønsker er en flatskjerm i 40 tommers sjiktet. Ser mye film (blue-ray), ønsker å kunne ha muligheten til å koble til pc, ser ellers tv sann titt og ofte. Viktig er å ha gode farger, særlig svart fargen :) Viktig å ha en god tv sammen med en god film, for å få en litt ala kino opplevelse. Den nye tv'ene med LED frister veldig!

     

    Tv'ene vi har tittet på er samsungen til 17 000 (LE40A796) og vi har vært inne på tanken på LG til 13 000 (42LH5000)

    Vi føler kanskje at Samsungen er noe for dyr, og LG er en grei pris, kunne gjerne vert en lavere pris. (Lefdal, priser)

     

    Men alikevel ønsker vi en god tv, skal vi ha en tv så skal det være en god en!! (Kjekt om riksboksen er innebygd i tv)

     

    Hadde vært kjekt om noen av dere har noen anbefalinger i henhold til det vi ønsker :) Er vanskelig å bestemme seg, for mye å velge mellom :)

     

    på forhånd tusen takk ;)

  5. Hei!

     

    Jeg har akkurat fått meg photshop elements 7 i bursdaggave. Jippi =)

    Men problemet er at jeg ikke skjønner helt hvordan programmet fungerer, hvordan velge deler i bildet å få det på ett nytt lag.(eks)

     

    Får også hele tiden opp en feilmelding. (M2000Twn.dll)

     

    Det jeg da lurer på er om noen av dere som har noen gode tips for hvordan jeg skal få programmet til å fungere slik at jeg forstår det. Bøker som kan kjøpes eller enkle tips for å få til dette :)

     

    På forhånd tusen takk for alle svar :)

  6. Det er bra at du er godt i gang allerede. Har du bilder du lurer på hvorfor de ikke ble som ventet, legg dem inn på bilderkritikken, med en liten tekst om hva du prøver å oppnå og hva du synes er feil, så skal vi prøve å hjelpe deg så godt vi kan.

     

    Tom

     

    PS. Lykke til på eksamen.

     

    Takk Takk!:)

    Bildekritikken, ikke verst!

    Skal teste ut kameraet godt i løpet av sommeren, vil nok dukke opp bilder som jeg vil lure på hvorfor det ble slik og slik :) Gleder meg til å teste ut enda mer!! :)

  7. Takk for gratulasjoner :)

    Skal sjekke ut å se om jeg får kjøpt boken til Magne Fjørtoft.

    Har rukket å ta noen bilder, det står bare på auto fortiden, har ikke satt meg inn de forskjellige knappene ennå.. Lese til eksamen så det tar min tid akkurat nå.

    Bildene jeg tar av blomster å slike ting er veldi bra, men å ta av natur (helhetbilde av fjell,sjø, skog) blir noe dårlig noe mørkt, men det kan være objektivet!

     

    Verdiforsikring tar jeg det litt som litt ,akkurat nå så er utstyret ikke så mye verdt, men begynner jeg å kjøpe meg mer så vil jeg nok få meg en forsikring. :)

     

    Takk for tips om penn og papir, den kan være greit! En liten notis blokk i "sekken" til kameraet, ikke dumt. Det er ikke alltid jeg vil ta med meg kameraet mitt. Om jeg går på fjellet kan det være fint om jeg har notert hvordan jeg fikk til "det brae" bilde sist, å da kan jeg se hvordan på det å instille kameraet til dette :)

     

    Er veldig fornøyd med kamerat, alle bekjente sier at dette kjøpet vil jeg nok aldri angre på, selv om kamerat kostet litt, tok jeg med råd selv hvor fattig student jeg er, hehe :)

  8. En slik forsikring er beregnet for klønete folk som mister ting i bakken (eller på sjøen) osv.

    Tom

    Da burde jo du ha en slik forsikring, Tom :yes:

    Jeg ventet på den :ohmy:

     

    edit: Men hvis jeg legger sammen det alle forsikringene ville kostet meg, så kunne jeg kjøpt to objektiver for pengene (For de som ikke er helt med her, så mistet jeg et objetiv på sjøen ifjor :blush:)

     

    Tom

     

    Uff, uflaks da!

    Pappa mistet sin bærbare i sjøen den samme dagen som han kjøpte den :(

    De må være så kjipt! Jeg tenkte at viss jeg da kutter ut forsikringen, kan jeg eventuelt kjøpe et objektiv til :)

  9. Vi har veldig gode forbruksrettigheter i Norge. Du har reklamasjonsrett på slikt utstyr i 5 år. En slik forsikring er beregnet for klønete folk som mister ting i bakken (eller på sjøen) osv. Tyveri dekkes av innbo-forsikringen og skader/tyveri i ferien dekkes av resieforsikringen.

     

    Tom

    Ok, den er grei! Nå bor jo jeg hjemme med mine foreldre ennå, hadde det vært lurt at kameraet ble satt på deres navn? mht, forsikring :)

    Så klønete håper jeg at jeg ikke blir, har aldri vært det. Men skal aldri si aldri =)

  10. Japan photo finnes ikke her jeg bor, ganske irriterende! Kunne fått kameraer mye billigere enn hos elkjop, elprice andre forhandlere. Men syntes det er greitt å gå i en butikk å kjøpe kamera, da vet en hvor en skal gå om det skjer noe. Er det lurt å ta forsikring på kameraet (450D m/kit) :)

    Har du ikke JP i nærheten, så blir det verre. Det å handle i butikk er jeg egentlig enig i.

     

    Jeg anbefaler at du ikke tar ut den butikk-forsikringen. Bruk heller pengene på en bedre resie-forsikring eller innbo-forsikring. Eller spar pengene.

     

    Tom

     

    Det lønner seg altså ikkje å ha en slik forsikring?

    Har ikke tatt forsikring på min bærbare, å den gikk i stykker. Leverte den inn å plutseli var den i posten, og fiks ferdig! uten å betale noe :) (Elprice) så da satser jeg uten denne gang også:)

  11. Lurer på en ting til:

    Burde jeg kjøpte 450D fremfor 400D ?

    Kun hvis du mener at 450D sitter bedre i hånden. Men går du for 400D, så må du velge et annet objetkiv enn kit-objetkivet, da 18-55mm uten IS er ikke veldig mye å rope hurra for. Men du burde kunne få en 400D med f.eks Tamron 17-50mm f/2.8 til en hyggelig pris. Hør med den lokale Japan Photo (hvis de er der du bor da).

     

    Tom

     

    Japan photo finnes ikke her jeg bor, ganske irriterende! Kunne fått kameraer mye billigere enn hos elkjop, elprice andre forhandlere. Men syntes det er greitt å gå i en butikk å kjøpe kamera, da vet en hvor en skal gå om det skjer noe. Er det lurt å ta forsikring på kameraet (450D m/kit) :)

  12. Jeg vil bare legge til at det er viktig å ta objektiver i betraktning.

    Et kamerahus til rundt 3-6 tusen er sansynligvis mer enn godt nok for en nybegynner, og det vil gå år før du evt. vil/trenger å oppgradere. Objektiver derimot vil du nok ha flere av etterhvert som du får kjennskap til kameraets begrensninger.

     

    Dette er IKKE basert på egne erfaringer, kun slik jeg selv har skjønt det.

    Jeg skal selv gå til innkjøp av et DSLR snart. -Må bare vente på at skattepenger og feriepenger skal tikke inn på konto først.

     

    Jeg har, etter MYE lesing rundt forbi og over alt, mer eller mindre bestemt meg for et Nikon D80. Dog ser jeg meg nødt til å lese litt mer om Pentax sine "amatør" modeller.

    Slik jeg har forstått det er Pentax også "bakover kompatibelt" med tanke på objektiver. Dvs. at du kan spare mye penger på å kjøpe brukte objektiver som kan være fra 1950 eller 1960 (har ikke undersøkt nøyaktig årstall som stemmer selv).

    Ang. Nikon så er jeg temmelig sikker på at de fleste objektiver, gamle som nye, kan brukes med alle nye kamerahus. Dog vet jeg at det er enkelte unntak. For eks. D40 som ikke har autofokus i kamerahuset, "bør man" ha objektiver med AF-S eller AF-I -som betyr at de har autofokus i objektivet.

    Så vidt jeg vet gir ikke AF-I autofokus på et D40, correct me if I'm wrong. :) AF-S gjør dog det.

     

    P.S.

    Slik jeg har forstått det så er Canon bedre på portretter, lanskap og stillbilder generelt enn for eks. Nikon.

    Nikon derimot er mye bedre enn Canon på ting i bevegelse, som barn, dyr, band på konsert o.l.

    Den som har lært deg det fortjener litt smekk på fingrene. :p

     

    En fotograf av høy kvalitet med enten ett Canon eller et Nikonkamera tar gode portretter med begge. Selv om Nikon i dag har proffhus ala Nikon D3 som er perfekte for sport, er det ikke uten grunn at Canon har vært benyttet til dette formålet i en årrekke. Jeg vil påstå at 1Dmk3 er et vel like kompetent sportskamera som D3, for eksempel.

     

    Det er ellers ingen forskjeller mellom disse to merkene når det kommer til portretter, men Canon har sitt fullformat 1DsMk3 som gir hele 22 megapixler til portrettfoto, Nikon har ingen kamera som kan gi samme nivå av definisjon enda. Men det kommer.

     

    Høy ISO ser kornete ut, lav ISO krever en stødig hånd eller stativ....osv osv....

    Nja, du er vel generell her. :) ISO100 er ikke vanskeligere å håndholde på en lys dag ute enn ISO1600, for eksempel.

     

    ISO er sensorens lysfølsomhet, jo høyere tall, jo mer lysfølsom er sensoren, og jo mindre blender kan du benytte, eventuelt jo kortere lukketid kan du få.

     

    Tenkt situasjon:

     

    ISO100, f/4.0, 1/60s

    ISO200, f/5.6, 1/60S

    ISO200, f/4.0, 1/125s

    ISO400, f/8.0, 1/60s

    ISO400, f/4.0, 1/250s

    ISO400, f/5.6, 1/125s

     

    ISO, høyere tall gir mer støy, hvor mye varierer fra kamera til kamera - prøv deg frem med det kameraet du kjøper for å se kvalitetsforskjellene.

     

    f-tallet: blenderen, altså åpningen som slipper lys gjennom objektivet. Lavere blendertall (i denne sammenhengen f/4.0) slipper inn mer lys, og gir lite dybdeskarphet, altså hvor mye av bildet som er i fokus. Større blendertall (i dette tilfellet f/5.6 og f/8.0) gir mindre lys, og mer dybdeskarphet. Dybdeskarpheten varier forøvrig også av brennvidde, f/4.0 på 18mm gir mer dybdeskarphet enn f/5.6 på 55mm.

     

    1/XXXs er lukkertiden. Dette er en brøk, altså er 1/125 raskere lukketid enn 1/60. Lengre lukketid gjør det vanskeligere å håndholde et bilde.

     

    En kombinasjon av disse faktorene bestemmer eksponeringen av bildet. Dersom bildet er eksponert korrekt med ISO100, f/4.0 og 1/60s er det også korrekt eksponert ved ISO400, f/5.6 og 1/125s.

     

    Jo høyere ISO du benytter på de aller fleste kamera (noen unntak, men disse er ikke relevante nå), jo mer støy får du på bildene.

     

    Etter å ha lest en god del både her og av tester av forskjellige modeller av div. netsider, endte jeg opp hos www.kenrockwell.com og der var det mye nyttig lesing og lærdom å hente.

    Dersom man har bestemt seg for et Nikon-kamera etter å ha prøvd det i butikken og kommet frem til at det passer best for en, da er Kenny en god kilde. Han gir mye relevant informasjon for Nikon-brukere, men er kanskje litt vel glad i Nikon for å ses på som en helt objektiv tester av kamera. :)

     

    Edit: Ellers syns jeg trådstarter BØR prøve å holde i ett Olympus E-510. Det er latterlig billig for tiden, og kitzoomen som følger med holder mål som bare pokker, det har også innebygd bildestabilisator.

     

    Skal teste Olympus E-510 :)

    Takk for tips å læring, ser at det er store forskjeller på hva folk syntes og skriver om hvordan kameraene fungere, ikke helt lett å vite hva som er "best kilde" :)

  13. Tusen takk for de gode tipsene! :) Det var ikke forvirrende, bare hjelpende!

    Har snakket med de jeg kjenner som forteller meg at jeg kan gjøre det lurt i å kjøpe et Canon, for da kan jeg låne av andre (skeptisk til dette) men dette kunne vært aktuelt!

     

    Vi får se hva jeg ender opp med i morgen, viktig er at kameraet skal være godt å holde og at det ikke har en for vanskelig meny for nybegynnere :) Så får jeg håpe det jeg kjøper er verdt det! :) For objektiver trenger jeg nødvendigvis ikkje å kjøpe i butikk, men nettbutikk eller den butikk som gir laveste pris :)

  14. Jeg blar litt rundt på prisguiden.no for å finne prisene. Billigst på 40D-hus er japan photo, kanske de finnes? i nærheten hos deg? Jeg er ikke redd for å handle optikk online, men jeg er enig i dette med selve kamerahuset og onlineshopping. Det er mest som kan(går) galt med huset, så da er det greit å vite hvilken butikk man skal møte opp i.

     

    Hehe, kan jo alltids kjøre til Trondheim da :) Eller Oslo når jeg er der en tur :)

    Syntes Japan Photo skulle fått butikker mellom Bergen - Trondheim :) Men men!

    Syntes det er litt dyrt å skulle kjøpe 40D på Elprice til 8-9000. For om jeg har 450D kan jeg vel kjøpe ulike objektiver (mn først og fremt benytter meg å lære mej av kit'et jeg får kjøpt sammen med) før jeg utvider med flere objekter, eller er ikke dette lønnsomt, siden kamerahuset til denne modellen ikke er tilstrekkelig bra i forhold til 40D. JEg er jo som sagt nybegynner, og det blir vel mye å skule lære seg. Nok er det å få inn hvilke objektiver som fungerer best til ulike settinger.

     

    Ef-s 18-55IS objektet fungerer best til bilder som blir tatt?

    Å en ting ting er 450D godt å bruke som inne som ute? Går litt i turer til fots og med ski.

  15. Takk for tips!

    Så om jeg kjøper meg et canon, så kan jeg variere på hvilke objektiv jeg kan kjøpe meg?

    Tamron, hører det til Canon? (Blir litt forvirra :( ..)

    Men kjøper jeg 40D til 7500, er vel det uten kit? (objektiv som følger med) og det burde vel jeg ha, og dermed havner vel prisen på 10-12000 eller? :)

     

    Det finnes flere optikk-produsenter. Sigma og Tamron lager samme objektiver med små variasjoner til Canon, Nikon, Pentax, Sony og Olympus. Så, det finnes "Tamron for Canon".

     

    Og om du kun kjøper hus (altså, uten kitobjektiv) så MÅ du kjøpe et objektiv. Her er en liste over alle objektivene som passer til Canon sine speilreflekser. Føler du deg litt skremt over det enorme, forvirrende utvalget, så er du ikke alene om det.. ;)

     

    Og så disse penga: Om du kjøper 40D + Canon 18-55 IS, så blir det 7500 + 1500 = 9000 kroner. Og så 1200 kroner i cashback i etterkant, så sluttsummen blir på 7800 kroner. Om du kjøper 40D + Tamron 17-50 f/2.8, så blir det 7500 + 2900 - 1200 = 9200 kroner. Og 40D + Canon 17-85 blir 7500 + 3900 - 1200 = 10 200. (Elprice sitt kit til 12000 er altså grovt overprisa)

     

    Takk å tusen takk for den gode hjelpen!

    Føler at jeg begynner å få noen lunde kontroll over objektiv å annet :)

     

    Disse prisene du ser på, er det kjøpt oss den billigste forhandler? Altså skal jeg kjøpe et 40D med et eller annet objektiv, burde jeg ikkje kjøpe dette hos Elprice?

    (Grunne til at jeg ønsker å kjøpe hos elprice er god kundebehandling å skjer det noe er det bare å levere inn, dette er noe helt annet for elkjop. Er usikker om jeg tørr å kjøpe et speilrefelks kamera over nettbutikk..) = jeg kommer da til å betale mer i butikk enn hos nettbutikk, det er minuset, men da går jeg også testet ut kameraet i butikken..

  16. Takk for de gode tipsene! :)

     

    Ser ut til at jeg kjøper meg et: Canon EOS 450D m/Ef-s 18-55IS

    Håper jeg blir fornøyd:)

     

    Om kameraet passer dine hender så blir du nok fornøyd, ellers hadde jo Simon Aldra et glimrende svar .

     

    Både Tamron,Sigma, Tokina kan fås til de fleste merker,det er bare å passe på at du bestiller med Canonfatning om det er til Canonkamera.

     

    Jeg skal innom en fotobutikk i morgen, får se da hva jeg ender opp med. Er litt vanskelig å finne ut hva som passer bra i hånden, bare ved å se på en skjerm. Ser mange syntes 450D gir dårlig håndgrep.

     

    Hva er egentlig forskjellen på analog, fullformat digital speilreflekskamera?

     

    Hva er det jeg skal se etter når jeg skal velge et objektiv? (dumt spørsmål ja...)

    men man lærer av å stille slike spørsmål!

    Takk for tips!!

  17. Takk for tips!

    Så om jeg kjøper meg et canon, så kan jeg variere på hvilke objektiv jeg kan kjøpe meg?

    Tamron, hører det til Canon? (Blir litt forvirra :( ..)

    Men kjøper jeg 40D til 7500, er vel det uten kit? (objektiv som følger med) og det burde vel jeg ha, og dermed havner vel prisen på 10-12000 eller? :)

     

    Jeg kunne tenkte meg å ta bilder av natur, bryllup, mennesker. Jeg er interesert i å kunne få ta gode bilder, men hva er jeg da avhengig av? Hva burde jeg egentlig velge av kamera.. Har ønsker om å bli en bedre fotograf på lang sikt, så å kjøpe bedre objektiv etterhvert er noe jeg vil ha,om jeg får til å bruke kameraet og tar bra bilder...

  18. Ja, det er for så vidt sant.

    Men Canon EOS 40D m/ EF-S 17-85 mm koster rundt 12000, mens Canon EOS 450D m/EF-S 18-55 mm koster rundt 6200. (dette ser jeg av prisene på elprice...) Her ser jeg at det stor forskjell, som nybegynner er det lurt å kjøpe et så dyrt kamera?

     

    Men en ting jeg ikke forstår helt (kanskje et veldi dumt spm, mn siden jeg er nybegynner spør jeg) Hvor godt er et objektiv som jeg vil få ved å kjøpe Canon EOS 450D ? Hvilke bilder, altså motiver fungerer bra for dette objektivet? Hvilke burde jeg vurdere å kjøpe i tillegg eventuelt? :)

  19. Jeg vurderer å kjøpe meg et speilrefleks kamera. Liker å ta bilder, men har ingen erfaring med slike kameraer. Derfor er det vanskelig for meg å finne ut hvilket kamera som da kan fungere bra for meg, som kan være enkle å bruke, siden jeg er nybegynner Pris betyr ingeting. Lurer på om dere har noen forslag i hva jeg skal eventuelt se etter når jeg vurderer å kjøpe et speilrefleks kamera, eventuelt hvilket jeg burde kjøpe meg? digitalt eller ikke? Å eventuelt hva som jeg burde kjøpe med i tillegg.

     

    På forhånd takk for alle svar!:)

×
×
  • Opprett ny...