Gå til innhold

Matsemann

Medlemmer
  • Innlegg

    13 126
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    2

Alt skrevet av Matsemann

  1. Tror få konsulenter opplever at de kastes rundt. De fleste oppdrag har varighet på flere år. Men ang data scientist er mitt inntrykk at det kan være artigere inhouse enn som konsulent. Eller, det kommer litt an på hva man liker, men som konsulent kommer man da ofte til organisasjoner som er litt umodne på datafronten og må gjøre nybrotsarbeid. Samtidig kan man til gjengjeld få et stort og fint miljø i et konsulenthus, der man i bedrifter som ikke har det som kjerne kan bli litt ensom (men det gjelder nok ikke equinor). Så er det jo et moralsk dilemma rundt å gå for Statoil, da.
  2. Så i fremtiden koster billetten 1 kr, og serviceavgiften 499 kr, så kan de kansellerer som de vil! De later som det. Men Live Nation eier jo både Ticketmaster og masse arrangører.. Feks Findings og Tons of Rock har Live Nation som majoritetseier.
  3. Jeg tenker de tingene du nevner ikke spiller så stor rolle for lønn, selv om det kan virke litt rart. Det som avgjør er hva markedet ellers er villig til å betale for deg, og det er mer basert på antall år og utdanning. Så at selskapet kunne betalt deg x hundre tusen og fortsatt gått i pluss er ikke så relevant, all den tid de ikke trenger matche det fordi ingen andre tilbyr den lønna. Edit: tregere enn nirolo
  4. Tja, det kan gå begge veier. Jeg har ikke tall på hvor mange ulykker jeg unngår som syklist ved å ha en slags sjette sans. Ofte bilister som svinger over sykkelfelt uten å se seg for, vingler fordi de ser på mobilen, ikke ser meg i et kryss osv. Man kan ofte gjette på at bilisten kommer til å gjøre noe dumt, så må som syklende ta det forsiktig og holde avstand. Hadde jeg "stått på mitt" hadde jeg nok blitt meid ned ukentlig.
  5. Egentlig kom jeg bare med data på at biler har blitt mye bredere de siste årene, derav hvorfor parkeringsplasser oppleves som smale. Det var du som dro inn sikkerhet.
  6. Kan du vise til at endringen i ulykker skyldes de nye bilene? Og evt at det spesifikt skyldes at de er større? I så fall er jeg mer enn gjerne positiv til å endre mening (du kan godt drite i den formen for hersketeknikk, forøvrig). Jeg tror nemlig ikke det er en kausalitet mellom den korrelasjonen. Derimot tror jeg mye av det heller kommer av ting som senkede fartsgrenser ("Blir man påkjørt i 30 km/t er det stor sjanse for å overleve – over 90%. Blir man påkjørt i 50 km/t er det faktisk 80-90% sjanse for at dette får dødelig utfall"), bedre infrastruktur for myke trafikanter der man endelig har begynt å prioritere litt mer enn bare bil, bil, bil, osv.
  7. Du kom ikke med noe poeng. Bare en faktafeil og en lenke. Ikke klart for meg hva du da faktisk mente. Joda, nye biler er sikrere for de inni. Men er den ekstra størrelsen pga utvidet sikkerhet, eller mer plass innvendig? Dessuten kan man stille spørsmål hvor mye tryggere det er *for alle andre* når en bil nå veier over et tonn mer enn eldre biler og er massive. Det går jo bare enda hardere ut over de i mindre biler i en kollisjon. Eller myke trafikanter. Jeg er redd vi ender opp i et arms-race ala USA, der folk kjøper større og større SUV eller pickup for å føle seg trygge blant alle de andre monsteriøse bilene de må kjøre rundt blant.
  8. Feil, 93 døde i 2020. Etter mange år med nedgang, har vi de senere årene sett en stabilisering og svak økning.
  9. Biler har blitt for brede. Kilde.
  10. Nå er det flere "retninger" å ta som konsulent. Noen tar mye ansvar teknisk hos kunde, andre tar mye ansvar med salg og oppfølging hos kunde, andre tar mye ansvar med oppfølging internt, ledelse internt osv. Det er ikke nødvendigvis slik at det ene trenger være "bedre" enn det andre. Spesielt personalansvar er jo egentlig en ren "utgiftspost" for et konsulenthus, et lite nødvendig onde. En seniorkonsulent uten personalansvar drar jo faktisk inn mere penger enn det du gjør, som fakturerer mindre. Så jeg tenker at du bør tenke litt på om du er ok fornøyd med nivået du ligger på, uavhengig av personalansvar eller ei?
  11. Det skjønner jeg ikke helt? De som svarer for at de har eksamensår i 2015 i 2024 undersøkelsen er jo så klart ikke nyutdannet? I tabellvisning står det forøvrig per eksamensår hvor mange som har svart hvert år, så kan du avgjøre selv om det er et stort nok grunnlag.
  12. Men er det et "problem"? Jeg leker jo selv med tanken at det hadde vært gøy å kunne pensjonere seg når man er 40 (men kommer jo ikke til å gjøre det i praksis, da måtte jeg levd mere spartant nå for å spare, og fortsatt å leve spartant etterpå også..) - men hvor bra er det for samfunnet? At jeg lever i 80 år, men kun bidrar i 15 år, fra 25-40? Så selv om jeg skjønner man kan sutre litt over skattetrykket, så sliter jeg også med å se at det er så fryktelig negativt. For meg handler dette mye om å sikre meg finansielt, slik at jeg har muligheter og rom til å jobbe mindre, FU penger om sjefen er kjip, velge en kulere jobb eller lignende. Ikke om å aldri jobbe.
  13. Mitt forslag er å fjerne de 7 gratis minuttene. Ta betalt fra første sekund for 15 minutter. Da insentiverer man ikke folk til å stoppe på motorveien, det koster da det samme uansett.
  14. Typisk sutrende bilist. At det er dyrt for miljøsvinene som skal kombinere både det og fly og det å kjøre bil er bare bra. De burde sette opp en kjempedyr bomring rundt flyplassen også
  15. Det trengs ingen løsning. Det trengs bare at bilister følger trafikkreglene og slutter å være så gnien.
  16. Bilister som igjen ønsker å bli subsidiert og at alle andre skal lide for deres gjerrighet og egoisme. Det er en løsning på problemet om man synes det er for dyrt å parkere der: man kan ta buss eller tog.
  17. Skal man regne slik må man vel også discounte fremtidsverdien når man så ser på det som nåverdi? Dessuten, å pusse opp et bad til 400k kan vel også antas å øke husverdien med det samme +/- noe, det er ikke penger som bare forsvinner.
  18. Det stemmer, bare å trykke på pilen og hoppe tilbake til innlegget 😅 Fant det nettopp fordi jeg googlet noe matte1 greier..
  19. For folk med erfaring begynner det å ta seg opp, for folk med lite erfaring har jeg inntrykk av det fortsatt er litt labert. Men uansett taper du ingenting på å søke litt rundt. Intervju er jo en toveis greie, det er vel så nyttig for din del å få et bedre inntrykk av hvordan det er å jobbe der / jobbe som konsulent. Det er helt fair å dra på intervju og så finne ut av at det ikke var noe for deg likevel. Så jeg ville bare søkt.
  20. Jeg har jobbet både inhouse og som konsulent i en del år, og det er stort sett det samme spør du meg. Kommer mer an på bedriften man jobber hos enn om man er konsulent eller ei.
  21. Du kan velge eksamensår som variabel i stedet. Da kan du sammenligne med ditt kull, og kullet før for å se hva de lå på i fjor og hvor du ca burde ligge til høsten nå.
  22. Skjønner ikke helt at noen gidder betale så mye for en konsulent med det erfaringsnivået, spesielt en selvstendig, men good on you for å utnytte det til det maksimale!
  23. Kan jeg spørre akkurat hva drømmen er med dette? Er det pre-sales, en god lønn, eller "statusen" av å jobbe for FAANG-lignende? For jeg tenker det er vel så kule arbeidsoppgaver i masse andre bedrifter. Om ikke artigere, for mye av det som foregår i Norge fra disse store amerikanske er sjelden kjernevirksomheten.
  24. Kanskje kommentaren rett over deg som mener vedkommende bør frykte å bli oppsagt har noe med saken å gjøre? Hvorfor skal man behandle arbeidsgiver bedre enn det man forventer de behandler sine ansatte? Ser ikke hvordan det er usolidarisk. Det er ikke et arbeidsforhold enda, så lenge man sier det når man har begynt får det holde. Å komme i august å si at man skal i perm om nesten et år er ikke så stor forskjell fra en hvilken som helst ansatt. Og ærlig talt, at folk skal inn og ut av perm er helt normalt og svelges lett i store bedrifter. Ikke noe vits i å sitte her og være fornærmet på arbeidsgivers vegne.. Bør man holde seg unna arbeidsgiveren i ditt profilbilde om det er slik de behandler folk som får barn? Min opplevelse er at de med best goder til foreldre er de som har mest mangfold blant sine ansatte. Å straffe folk for å gå i perm en bra måte å tvinge ut enkelte demografier, som vi dessverre sliter med i IT-bransjen.
×
×
  • Opprett ny...