Gå til innhold

Dragonlove

Medlemmer
  • Innlegg

    7 633
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Dragonlove

  1. Hollabaloo skrev (1 time siden):

    Bedre å legge litt penger i et verktøy som gjør jobben bra og som man kan ha i mange år, enn å «spare seg til fant» ved å kjøpe noe billig som bare fungerer halvvegs og ender opp med å bli lite brukt. 

    Jeg har hatt en Ryobi R18IW3 (400Nm) i mange år nå. Den var på tilbud hos coop obs bygg som samlepakke med batteri og lader til 1495 kr for noen uker siden. Den har fungert fint for meg til å løsne ting som hjulbolter og drivakselmuttere. Dersom den skulle gå i stykker en gang i framtiden, så kommer jeg til å oppgradere til RIWH18X (1000Nm/1600Nm)

    I tillegg har jeg en Milwaukee M12 "stubby" til mindre bolter og der det er for trangt for Ryobien.  

    • Har begge disse Ryobi trekkene og den på 400nm er ikke alltid greier og løsne hjulmuttere som er trukket til med 120nm med momentstav , så gikk nylig til anskaffelse av RIWH18X, den har i tilegg en posisjon hvor den trekker til med 120nm som passer meg utmerket siden jeg da slipper momentstav også 😀 ellers så har jeg prøvd Biltema sin på ledning, men synes ikke den var noe særlig.
  2. H-kon skrev (39 minutter siden):

    AliBaba tok henvendelsen min seriøst.

    "Then in this case I don't usually do this, but I would be honored to do it for you. For this case, I will escalate your case to the higher team, and I am the one who will explain this case to them so that I can help you so that the higher team will contact you directly via email. It will take within 1-3 working day estimated day but rest assured 1-3 day estimate is precautionary; it could take as little as one day."

    Forklarte de at datterselskapet deres gir beng i å etterfølge reglene som faktisk er veldig tydelige på AliBaba for de som gidder å ta en titt. Der har de skjemaer for refusjon av MVA og de nevner Norge som spesifikt i sine guider.

     

    Ja det er mye eksport til Norge på Maskinsiden, så det er ikke overraskende.

  3. Mannen med ljåen skrev (På 21.6.2024 den 10:55 PM):

    Husk at det finnes UV-A, UV-B og UV-C.

    Har du stålkontroll på at du tester for alle typene med denne metoden? Har lykta riktig bølgelengde? Det er en viss risiko for at brillene består testen uten at de er trygge.

    Uv-C blir filtrert av Ozonlaget så det trenger man ikke å bekymre seg over.

    Kjøper man en lommelykt som gir opp til 400nm bølgelengde så er man ganske safe,  det står jo også UV400 på enkelte solbriller.

     

     

  4. CE merking kan også kopieres så det bør man heller ikke stole på (Ja jeg er klar over at det er 2 typer)

    Har kjøpt flere par solbriller fra Temu, men jeg har også testet de med en UV lykt (Også kjøpt på Temu) at ikke lyset slipper gjennom og de solbrillene jeg har kjøpt har vært ok.

    Men anbefaler og investere i en UV lampe/lykt så kan man sjekke solbriller selv, eller se etter bakterier på badet/hotell rom osv... :lol:

    • Liker 1
  5. Maskinfører skrev (15 timer siden):

    Åhh det er dropshipping ja ☹️ trodde det var nettbutikk jeg 

    Hjemsol er drevet av en Amerikaner med navn Steven Michael Royce (Som ifølge proff.no har 34 forskjellige roller, han har nemlig flere slike dropshipping sider) og har en postboks adresse på Bygdøy allé 14 i Oslo.

    Kilde: 

    https://www.proff.no/selskap/yellowbuia-limited/oslo/it-drift-og-support/IF54RSD0ZDG

    mva nummer finner man ved og gjøre ett domene søk hos Norid.no

    • Innsiktsfullt 1
  6. Maskinfører skrev (5 timer siden):

    Bare ikke gidd og bruke "Dropshipping" siden hjemsol og heller kjøpe mye billigere selv fra Aliexpress for eksempel.

    Ellers ville jeg kanskje brukt Ferro-Bet rustfjerner til og fjerne rust med, men dette bør dog brukes utendørs og med riktig verneutstyr da det er syre i det som etser bort rusten, det er dog ganske effektivt :) 

     

    https://www.aliexpress.com/item/1005005835891192.html?spm=a2g0o.productlist.main.9.31f0WPRCWPRChK&algo_pvid=9a4d4824-03c4-40bb-91a6-84551b4e03f4&algo_exp_id=9a4d4824-03c4-40bb-91a6-84551b4e03f4-4&pdp_npi=4%40dis!EUR!4.69!2.81!!!35.81!21.49!%402101d69a17187801674157494e73ec!12000034520252392!sea!NO!109458794!&curPageLogUid=Lm2a7CRKeYLB&utparam-url=scene%3Asearch|query_from%3A

    • Liker 1
  7. Kenhten skrev (1 minutt siden):

    Oi. Dere kjøper jo skikkelige ting. Fjellboremaskin 😲

     

    Retro Game Corps hadde en video for noen år siden om en HDD fra Aliexpress som inneholdt Batocera Linux og 63k spill. Jeg kjøpte meg veldig mange timer med arbeid men den 2TB HDDen var en Western Digital. Det overrasket meg. Nå brukes den i en liten miniPC med Jellyfin server og er fylt med filmer.

     

    Mange gode råd fra vidor. Gjør det samme selv. Sjekker antall ordre og tilbakemeldinger. Har handlet fra nye Aliexpress selgere som var i startfasen og som har utviklet seg til å bli kjempegode butikker. Tok en sjans da og handler fortatt fra dem hvis de har noe jeg trenger.

    Som regel vet jeg hva jeg har kjøpt og hva jeg kan forvente. 

    Har en del klær fra Temu som jeg ble meget overrasket over når man tenker kvalitet/pris, men kan egentlig ikke si noe før de har vært gjennom vaskemaskin en del ganger. 

     

    Joda, har importert en del dyre ting fra Kina, lurer for tiden på og importere minigraver, men da går det gjennom Ali sin bedriftsside Alibaba.com.

    En annen ting jeg også var meget fornøyd med var når vi holdt på med Parabol og slikt, importerte jeg en dreambox 800HD som faktisk ble sagt og være bedre enn orginalene (Og til en brøkdel av prisen selvfølgelig 240$ jan23 2010, kursen var på det tidspunktet 5,78, så rundt 1400,- levert hos posten, regner med vareverdi sikkert var rundt 10$, typisk Kinaselgere :lol: )

  8. Kenhten skrev (1 time siden):

    Fortsatt sutring om småpenger.

     

    Om det skjer med 100 pakker så er det ikke lenger småpenger, jeg har selv vært ute for det samme med "1" pakke totalt så jeg bare betalte og ga faen, ble for mye styr med å prøve å få penger igjen.

     

  9. ali q skrev (2 timer siden):

    Du trenger tydeligvis klare eksempel siden du sliter med leseforståelsen. Dette er sporingsnummeret fra selger på en pakke som for lengst er levert: https://t.17track.net/en#nums=UT609746856NL

    Se om du klarer å finne last mile sporingsnummeret som var på pakken når den ble levert i tidlig mai (for som du ser så tror både 17track og posten at denne pakken aldri ble levert, at den fortsatt er på østlandet og ikke for lengst er levert på vestlandet).

    Her er enda et eksempel fra en pakke som ble levert idag; PR314905234YP. Som du ser er det ingen steder i sporingsnummret fra Aliexpress (avsender) at de (17track) nevner last mile sporingsnummeret (LM*********NO).

    Begge disse er "Brevpost" og har ikke nødvendigvis sporing helt frem, er det samme her i Norge det.

    • Liker 1
  10. Kenhten skrev (13 minutter siden):

    Klager over 1kr mva og 45kr fortollingsgebyr. 🙄

    Før nyttår var fortollingsgebyret på 149kr.

     

    Det er jo klart man klager på slikt, om man må betale mva 2 ganger samt fortollingsgebyr i tilegg.

    Før nyttår hadde man jo heller ikke fått fortollingsgebyr på varer med verdi under 350,-

    • Liker 1
  11. Eskove skrev (20 timer siden):

    Kutt ut 17track og bruk postal.ninja i stede.
    der får du faktisk bedre sporing en 17track.
    Er du logget inn kan du find holde oversikt over forsendingene dine, og alle sporingsnr pakkene får.
    Jeg har ennå ikke fått en pakke hvor ikke postal.ninja har klart å vise all info, og alle sporinger.

    Eller kutt ut postalninja og bruke

    https://parcelsapp.com/

    Som jeg vil si er hakket enda bedre.

  12. Leo_ skrev (6 timer siden):

    Jeg har VOECnr i adresselinja både for ebay og ali, har ikke fått momskrav på lenge, vanskelig å si om det er sammenheng da. 

    Har ikke noen sammenheng nei, det er også feil plassering, Voec skal stå i "Avsenders" adressefelt, det ligger pdf fil med veiledning for VOEC merking hos skatteetaten, men uansett er det ikke meldt inn elektronisk av avsender så blir det mva og betale når vare er på vei, før trengte ikke avsender og sende det inn elektronisk, men det er nye regler som gjaldt fra 2024.

    • Liker 1
  13. Bjerknez skrev (17 timer siden):

    Hvorfor har maljen røket? Grunnet vind eller uvøren bruk etc? Merk at MC trekk som dette i hovedsak ikke er beregnet for å stå ute i all slags vær. Majoriteten av disse er laget for å beskytte under vinterlagring etc mot støv og skitt. 

    Godt mulig det er vinden da ja, ja tenkte å bruke det i boden ved vinterlagring ja, men gidder ikke trille sykkelen inn og ut av boden hver gang jeg skal bruke den, er ikke verdens største bod 😂 men da får jeg omformulere litt, finnes det noen gode trekk som tåler regn og vind?

  14. xrays skrev (2 timer siden):

    Så siden dette var helt vanlig før, så er det ikke farlig heller? Med tanke på utvikling av hussopp for eksempel.?

    Er ikke fare for noe sopp om det er gjort skikkelig, altså at utside er skikkelig drenert og at fukt ikke trenger inn i kjeller.

    Men man ser jo fort om det er fukt i rommet hvor fjell/berg kommer inn.

  15. olavrb skrev (14 minutter siden):

    Fikk dobbel moms på Ebay-pakke sendt fra Tyskland. Selger hadde ikke markert pakke med noe som helst VOEC-relatert. Etter mye om og men, og etter å ha sendt selger dette:

    Ser det ut som jeg hvertfall får moms tilbake fra selger. De har veldig lite lyst til å dekke postens fortollingsgebyr.

    Fikk for ikke så lenge siden pakke selv fra Ebay.de og rett etter ordre var gjennomført sendte jeg link til selger om Voec og at de ikke måtte glemme og registrere det.

    Pakke sklei rett gjennom, så kan være en fordel og minne selgere på dette før man mottar vare.

    • Innsiktsfullt 1
  16. sedsberg skrev (24 minutter siden):

    Tror det er en fordel. Sikkerhetsventilen på M50 er 9,5 bar.

    Ja, er nok det lureste tenker jeg, så også en video på YT hvor manometer viste 9bar, til boring i fjell er det nok ikke så nøye tenker jeg og man mister vel litt trykk i slanger og gjennom smørepotte muligens, men da er nok en regulator veien og gå ja 🙂

×
×
  • Opprett ny...