Gå til innhold

YokiShoki

Medlemmer
  • Innlegg

    1 403
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av YokiShoki

  1. Takk for tips!

     

    Det er en mappe med bilder og en med video. Dette er bilder og video som jeg har tatt selv opp igjennom årene og samlingen øker jo fortsatt. Dette er derfor "levende" mapper og det kjekkeste hadde vært å kunne kjøre backup med jevne mellomrom og så tar den kun med det som har endret seg neste gang. 

     

    I gamle dager så var jo dette ganske lett. Når noe tok mer plass enn på en diskett så spurte den om diskett nr 2 :)

     

    Har backup til sky i dag, men vil gjerne ha en backup til. 

  2. Hei,

     

    Har flere eksterne harddisker på 1TB hver og har lyst å bruke dem til backup. 

     

    Jeg har to mapper på den interne harddisken på PC-en som jeg ønsker å ta backup av, mappene er på henholdsvis 1,7TB og 3,2TB. Finnes det et greit backup program som kan spre backupen til flere harddisker? 

     

    Jeg har prøvd EaseUS og Comodo. Begge kan dele opp backupen i flere filer på ønsket filstørrelse, men de forutsetter at alle backupfilene blir lagret på samme stasjon mens backup kjøres. Det hjelper jo lite når jeg ikke har en harddisk med så mye ledig plass. 

     

    Tips mottas med takk!

     

    Jørgen

  3. Hei,

     

    Trenger litt tips til hvordan jeg blir kvitt denne lyden.

     

    Lyden høres ut som den kommer fra venstre bakhjul. Det rare er at den forsvinner når jeg kjører på helt ny asfalt. Har prøvd å ligge mellom to felt, med høyrehjulene på ny asfalt og de venstre på gammel asfalt, da er lyden der fortsatt. Lyden var også der med vinterdekkene.

     

    Jeg har nylig byttet bremseskiver, bremseklosser og bremseskjold på bakhjulene. Var så sikker på at lyden kom fra hjullager så jeg byttet det venstre hjullageret, men lyden er der fortsatt og er helt lik. Ble mildt sagt skuffet.

     

    Hva kan dette være? Kan det komme fra støtdemper, fjær eller noe foring/lager noe sted på bærearmen?

     

    Mvh,

    Jørgen

     

     

  4. Nå er jeg en av de få som fortsatt bruker Windows mobil. Grunnen er rett og slett at jeg synes den er overlegen som mobil og til nettbruk. Det er kun appene som mangler, og det er lite av tiden jeg bruker mobilen hvor jeg faktisk bruker en tredjeparts app så jeg har klart meg.

     

    En av disse appene jeg bruker er vipps, som de har vært så flinke til å få alle til å bruke, nesten som det nye visakortet og nettbanken i ett.

     

    Det rare med vipps er at du kan ikke kan bruke den gjennom nettleser, kun via app. Og så vidt meg bekjent er det kun app på mobil det funker på. Det vil si at selv om jeg har stasjonær PC, laptop, windows nettbrett og windows mobil, så kan jeg ikke bruke vipps. Hvor sykt er det?!

     

    Jeg skjønner at vi få med windows mobil kanskje ikke er mange nok til å fortjene app, men hadde dere laga en universell app (UWP) så hadde det også funka på PC og nettbrett. Så kan det være bonus at det fungerer på mobil. Hvor mange hundre tusen har ikke en PC som de kunne tenkt seg vipps på?

     

    De sier at UWP også er på vei nedover, det er jo sprøyt. UWP er jo satsningsområde for Microsoft og flere og flere programmer blir lansert som såkalt UWP app. Her viser de uvitenhet eller kommer med sprøyt.

     

    Jeg er skuffet av Microsoft som ikke er mer på hogget her, men vet ikke hva som foregår i kulissene.

     

    Mvh

    Jørgen

  5. Hei,

    Har montert 106" Dreamscreen v2 Dynagray i min stue. Stuen har hvitt tak, mørkebrune tømmervegger og mørkt tregulv. Kjøpte meg en Benq w1070 på tilbud og tenkte at dette blir bra nok for meg som ikke har et ideelt kinorom. Dessverre så er jeg alt annet enn fornøyd med projektoren, jeg lider tydeligvis av regnbue "allergi" og klarer ikke helt nyte kinofølelsen på grunn av RBE problemet som noen av oss ser så alt for godt. Mine venner og familie ser ikke noe galt med bilde, men jeg får helt noia. Prøvde å se "Book of Eli", det må være en av de verste filmene å se med tanke på regnbuer på grunn av sin høye kontrast gjennom hele filmen.

    Planen var altså å få lerret og projektor til under 10.000, men ser nå at det blir vanskelig. Jeg må vel gå for LCD for bli kvitt regnbue effekten. Har dere noe anbefalinger å komme med?

    Jeg vurderer Epson TW6600W eller TW7200, men det er et såpass steg opp i prisklasse at jeg finner ikke noe gode sammenligninger med min Benq w1070. Begge er vel et par år gamle nå men ikke sikkert det er vits å vente på noe nyere? TW7200 er ikke så lyssterk som TW6600, men har i følge spesifikasjoner høyere kontrast og den er vel egentlig et hakk høyere på modellstigen til Epson? Projektor må være hvit for å blende mest mulig inn med taket så TW6600 som ikke er trådløs er derfor uaktuell. TW6600W og TW7200 er veldig like i pris så jeg sliter med å bestemme meg for hvilken som er best for meg, høyere lysstyrke(TW6600W) eller høyere kontrast (TW7200). Min Benq w1070 har en dårligere kontrast enn begge disse Epson modellene, men i følge det jeg leser så er svartnivået på min dlp bedre enn disse Epson LCD projektorene. Vil dårligere svartnivå oppveies litt av den høyere kontrasten og også lysstyrken som TW6600 har; at det lurer hjernen vår til å føle at det er bedre svartnivå?

    Viktig for meg er plassering 3 til 4m fra lerret, ikke for mye støy, bra 3D (liker godt 3D) og et generelt bra bilde med bra svartnivå. Nå har jeg ikke en ideell stue med tanke på svartnivå så vil ikke betale overpris for et svartnivå som jeg aldri får opplevd i stuen min, men kjekt om det kan bli så bra som mulig. Vurderer å henge opp svarte gardiner langs vegg og vindu de gangene jeg innviterer til skikkelig kinokveld. Tror ikke det er aktuelt med en projektor over 14.000, hvis ikke det er en ekstremt bedre projektor for bare litt mer penger.
    Det vil bli sett mest film på projektor, typisk action og sci/fi. Jeg gamer ikke og ser ikke fotball/sport.

    All hjelp og tips mottas med takk!

    Mvh,
    Jørgen

    post-7757-0-65995000-1458130753_thumb.png

  6. Hei,

     

    Min gamle Eizo skjerm har tatt kvelden og jeg trenger ny skjerm. Jeg redigerer litt video og foto så derfor ønsker jeg en 4k skjerm til redigering av 4k video i Sony Vegas og bilder i Lightroom.

    Har bestemt meg for å kjøpe http://www1.euro.dell.com/content/products/productdetails.aspx/dell-p2715q-monitor?c=no&l=no&s=dhs&cs=nodhs1&baynote_bnrank=0&baynote_irrank=1&~ck=dellSearch

     

    Uheldigvis så ser jeg at mitt trofaste Nvidia GTX 570 ikke støtter 4k oppløsning så jeg vil også trenge nytt skjermkort. Har en 2 år gammel i7 prosessor og 850w strømforsyning og ønsker et skjermkort som fungerer greit med 4k skjerm og de nevnte programmene. Det blir litt gaming i blant, BF3 og BF4. Kortet må derfor kunne dra disse spillene men jeg ønsker ikke bruke mer penger enn nødvendig på grafikkortet.

     

    Jeg har nok ikke behov for å dra disse spillene i 4k oppløsning, ellers vil det vel bli svært dyrt?

    Hva anbefaler dere? Klarer jeg meg med et kort til ca 2500kr og hvilket kort anbefaler dere?

     

    Takk for tips,

    Jørgen

  7. Hei,

     

    Har endelig fått kjøpt meg en Canon A3+ skriver, men sliter med å finne en plass som selger fotopapir til OK pris. Få lokale butikker har A3+ på lager og er i så fall dyre. Prisene var bra på Amazon.com men de sender jo ikke til Norge. Amazon.co.uk blir for dyrt igjen slik at jeg overstiger 200 kroners grensen.

     

    Noen som vet om noen butikker som selger rimelig fotopapir i A3+ størrelse, helst Canon papir?

  8. Hei

     

    Dette er litt på kanten, men jeg lurer selvfølgelig på om det er mulig :)

     

    På jobb bruker vi pc-er fra Dell, levert med XP installert (vi bruker fortsatt XP), men de nye PC-ene har nå en Win 7 etikett med nøkkel klistret på seg. Altså går jeg ut i fra at denne ikke er registrert/ i bruk.

     

    Er det mulig å installere Win 7 med den nøkkelen som står på maskinen på en maskin jeg har hjemme? Det er også en Dell maskin, men et par år gammel.

  9. Har selv 7D og dette objektivet. Ble også skuffet over at stabilisator-lyden var så fremtredende på opptaket, selv om jeg har ekstern mikrofon, en Azden SMX-10.

     

    Slik jeg har forstått det så er det en del forskjell mellom de forskjellige objektivene til Canon, nå har jeg ikke kit linsen til 7D (15-85mm), men har forstått at den lager en god del mindre lyd under stabilisering enn hva som er vanlig.

     

    Mest sannysnlig så vil Canon prøve å få stabilisatoren på nye objektiver til å lage mindre lyd ettersom deres nye kameraer nå kommer med video muligheter, tipper jeg.

  10. Tilslutt: beholder du det skarpe HD klare bildet, eller taper du mye data når du renderer filmen din til f.eks. DVD platen?

     

    Jeg har ikke kjøpt meg BLu ray brenner enda så de filmene jeg har laget har jeg lagt på dvd. Bildet er fortsatt meget bra, selvfølgelig ikke i HD, men fortsatt skarpt og klart. Siden opphavsmaterialet er i HD så er utgangspunktet langt bedre enn i fra DV. Resultatet på dvd er jeg såpass fornøyd med at det haster ikke å kjøpe Blu ray brenner.

     

    HDV er som nevnt veldig aktuelt og jeg vurderte det selv. Men jeg valgte å gå for AVCHD for å slippe kassettene og det kompliserte drivverket som en dag tar kvelden. Og fordi jeg synes det er fint å kunne se igjennom klippene og være klar for opptak innen et par sekunder uten å måtte spole tilbake til enden av opptaket. Alt orket med kassetter holdt på å kvele lysten min til å bruke kameraet og til å ta mer spontane opptak.

  11. Jeg har en Panasonic NV-GS180 med DV kassetter og redigerer en del film ved at jeg overfører familiefilmene til min pc og redigerer i Vegas etc.

    Er det fortsatt sånn at jeg til redigering har best billedkvalitet med dette kameraet eller bør jeg oppgradere til et HD kamera (kr. 5000-6000 familiebruk) med f.eks. et SD-kort?

     

    Hei!

     

    Kjøpte selv et Sony TRV80 i 2003 til 11.000,-. Det var svært mye penger og jeg har vært fornøyd, men i fjor sommer begynt det å skrante så jeg kjøpte meg et nytt Sony HDR-XR500 til 10.000,-

     

    Det er helt fantastisk å filme i HD, når jeg nå ser på gamle DV opptak så er det som de er dusne og uklare. Mitt nye kamera leverer mye skarpere bilder og flottere farger, selv om jeg synes hudtonene kan være noe kunstige av og til.

     

    Desverre så har kvaliteten på selve kameraet gått ned for å holde prisen der den er. Søker er nesten ikke eksisterende på de fleste nye HD kameraer for oss private. Sony XR500 har søker, men den er langt mindre og mer ubehagelig å bruke enn på mitt gamle. Kameraet er også langt tregere til å fokusere enn mitt gamle kamera, spesielt i mørke.

     

    Jeg redigerer selv i Vegas og har ingen problemer med å redigere HD filene fra mitt nye kamera, men du trenger en ganske kraftig maskin for å kunne se preview med en ok framerate mens du redigerer. Det hakker en del når jeg redigerer på min laptop med 2Ghz Dualcore. Til vanlig så sitter jeg på en stasjonær med 4 kjerner og 8GB ram, da går det temmelig glatt.

     

    Jeg hadde nok spandert på meg et nytt kamera var jeg deg.

     

    Fordeler: Bedre bilde, raskere å overføre filmene, ingen kassetter som fyller opp skuffene dine. Hvis du går for minnekort så risikerer du heller ikke å få med motorlyd på opptakene.

     

    Ulemper: De fleste HD kameraene sliter vel enda med å produsere et godt nok bilde i mørke, jeg er ikke fornøyd med mitt kontra det gamle når det blir skikkelig mørkt og når jeg bruker Nightshot. Det er tungt å redigere, viktig å ta backup.

     

    Det har blitt en del kjekkere å filme nå siden det er lettere å få overført til PC og så slipper jeg å tenke på kassetter som må merkes og skiftes.

  12. Har også vært fornøyd med Eurofoto tidligere år. Tror også Elitefoto har pleid å være meget bra.

     

    I fjor var jeg sent ute og tenkte jeg skulle spare noen kroner så jeg valgte å trykke opp 5 forskjellige kallendere hos Japanfoto. Makan til dårlig kvalitet skal du lete lenge etter. Fargene var blasse, mange av bildene virket som de hadde et slør over seg. De hadde rett og slett mobilkamera følelse over seg.

  13. Hei!

     

    Nylig fått meg HD kamera som også tar opp i surround. Jeg redigerer video i Sony Vegas 9 og har nå lyst til å kunne redigere lyden i surround. Da trenger jeg 5.1 høytalere eller headsett. Jeg har et XFI XtremeMusic lydkort og tenkte å benytte meg av det sammen med et godt 5.1 headset.

     

    Jeg har kikket litt rundt på nett uten å bli så veldig klok. Ser at de fleste surround headset har USB kobling, er det noe tess? Jeg kikket kjapt på komplett sittRoccat Kave som ser ut til å kobles til lydkortet med 3,5 jack kabler.

     

    Noen som kan hjelpe meg gjennom dette ukjente farvannet? :)

     

    Mvh

    Jørgen

  14. Kjøpte kameraet på fredag og gleder meg til å få testet det ut. Så langt er jeg for det meste positiv til opplevelsen det har gitt meg.

     

    Jeg er vant til bilder fra et Canon 40D og som fryktet så var ikke bildene fra FT1 like gode som fra mitt speilrefleks :)

     

    Men det er bare slik jeg må leve med, jeg er er "pixel peeper", men prøver å ikke være.

     

    Har savnet å ha et kamera som jeg kan ta med under vann om sommerene etter at mitt Canon Ixus 400 tok kvelden. Og så er det så utrolig kjipt å ha et dyrt undervannshus som da blir helt ubrukelig.

     

    Tenkte derfor denne gang at jeg skulle få meg et kamera som tåler vann i utgangspunktet og etter å ha kikket på de forskjellige modellene så falt valget på FT1.

     

     

    Grunner for mitt valg er at bortsett fra Canon D10 så har FT1 høyest blender på full vidvinkel (F3.3). Det har god vidvinkel (28mm), kan filme i HD. Rask lading av blits (utrolig viktig på fest)

     

    Mitt Casio Z750 tok kvelden på fest forleden når en kamerat var litt uheldig og mistet det i gulvet. Håper dette "støt sikre" kameraet kommer til å tåle mer røff behandling, spesielt siden objektivet ikke stikker ut av kameraet.

     

    Så FT1 blir mitt nye fest og undervannskamera. Til alt det andre har jeg speilrefleks.

  15. Jeg pleier som regel å ha PC på når jeg så plugger i kabel i både pc og kamera for så til sist å skru på kamera. Men har flere ganger plugget kabelen i mens kameraet var på også. Et Sony TRV80 som jeg har hatt siden 2003.

     

    Hvis en påstår at kameraet ble ødelagt av å koble det til mens det var på så tror jeg bare at han hadde uflaks. Enten så var det noe galt med kameraet hans fra før eller så var det bare tilfeldigheter som gjorde at det røk akkurat da.

  16. Hei!

     

    Er glad i å ta bilder, og bruker mitt Canon 40D så ofte muligheten til å ta det med seg byr seg. Men på fest og lignende må jeg som regel nøye meg med et kompakt kamera. Mitt gode gamle Casio Z750 har tjent meg godt til nå, men skjermen tok kvelden i helga på en svært god fest :)

     

    Jeg trenger nå et nytt kompakt kamera og har noen sære krav. Er ikke helt oppdatert på kompaktkamera fronten, men har kikket litt. Har tidligere hatt Ixus kameraer (Ixus 330, 400), men valgte vekk Canon sist gang på grunn av AVI film modus og ingen manuell kontroll.

     

     

    Krav:

    - Må ha MPEG4 eller tilsvarene plassbesvarende codec. Tar en del små filmer og liker ikke kameraer som sløser med plassen.

    - Rask lading av blits

    - Må kunne tas med under vann, eller ha "allværshus" som tilbehør.

    - Hurtig i bruk

    - Må kunne filme i mørke omgivelser, objektiv må derfor ha en stor blender, F2.8 eller bedre, og CCD brikke bør være størst mulig.

     

    Ønsker:

    - God vidvinkel (tilsvarende 30mm eller videre)

    - God på høy ISO (liker å ta konsert bilder og fest bilder uten bruk av blits)

    - Manuell kontroll (Kjekt å ha, men kan klare meg uten)

    - IS

     

     

    Uvesentlig for meg:

    - Masse zoom

    - Utseeende

    - Antall megapixler

     

    Håper dere ikke ble helt skremt av disse punktene, alle forslag mottas med takk.

    Har kikket litt på Canon 870IS og Fujifilm F100fd uten å sjekke om de gir meg alt jeg ønsker, men de så spennende ut.

     

    Mvh

    Jørgen

  17. Hei!

     

    Har ikke giddet lese alle innleggene :) Men tenkte jeg skulle svare siden jeg selv gikk fra 350D til 40D.

     

    Forbedringene var absolutt verdt byttet. De største forbedringene jeg setter pris på er, støv/fukt tetting, live view (til makro fotografering), langt bedre knapp layout, status skjerm på toppen, ISO visning i søker, raskere fokus. Det meste er i grunnen bedre.

     

    Har selv Sigma 17-70 og Sigma 10-20, kan ikke si at noen av dem føles å reagere særlig kjappere på 40D, men objektivene er mer enn gode nok og fungerer fint på 40D.

     

    Skulle jeg kjøpt kamera i dag ville jeg nok gått for 50D på grunn av bedre skjerm og mikro justering av fokus.

     

    Sigma 30mm 1.4 er et objektiv jeg hele tiden siglet etter når jeg hadde 350D, men jeg kjøpte det aldri på grunn av at flere brukererfaringer på nett viste til at 350D ikke er pålitelig med objektiver som har blender satt til F2.8 eller høyere (F1.4) Så hvis alternativet ditt er å kjøpe Sigma 30mm eller Canon 40D, så ville jeg gått for 40D :)

     

    Men så kommer enda en liten vri. Du er sikkert kjent med at Sigma 30mm har et dårlig rykte på seg når det gjelder kvalitetskontroll fra Sigma. Jeg testet selv 5 stk av dette objektivet før jeg gav opp, jeg fant riktignok et av dem som var bra, men det knirket og knaket så voldsomt at jeg returnerte det. Jeg angrer på det nå, for det var et fantastisk objektiv. Men det jeg egentlig ville frem til er at på grunn av 50D sin mikro justering av fokus så kan du justere de fleste Sigma 30mm objektiver til å fungere perfekt på kameraet. Med 40D så må du nesten bare prøve deg frem til du finner et eksemplar som fungerer godt.

     

    Canon er ikke dårlige på høy ISO, de har faktisk vært ganske mye bedre enn Nikon i flere år, men Nikon har nå tatt innpå Canon i det dyrere segmentet. 350D gir faktisk gode bilder på høy ISO, verken 40D eller 50D vil oppleves som noe bedre på høy ISO. Da er det bedre å innvestere i dyr objektiv slik at du kan senke ISO nivået.

     

    Håper dette var noe til hjelp, 350D tok meg et godt stykke på vei, men etter en stund så trengte jeg mer og 40D har absolutt innfridd, tror ikke du blir skuffet.

×
×
  • Opprett ny...