Gå til innhold

Oberst80

Medlemmer
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Oberst80

  1. ArticoC: hehe..... æ har bare 2-hånds opplysninger om lovligheten om våre antenner. Bor selv i nærhet av morbidmaster og nyter av de fordelene han har...

    Personlig så legger jeg ikke fokuset på strålingsfaren med antenna...men det er når PTT banker på døra at vi har ett problem. Trondheim er den eneste plassen i VÆRDEN det er registert ett omfattende problem med boosting av wlan nett... Grunnen til at jeg nevnte det i dette forumet er fordi jeg selv og sansynligvis dere ikke var klar over konsekvensene ved bruk av parabol. Det er strafferammen som er tankevekkende i denne sammenhengen.

  2. Det er ett kjent problem at når det er flere wlan nett i samme område som kjører på samme kanal så kan det oppstå interferens mellom nettene.

    Datapakker som blir sendt over lufta kan "kollidere" med naboens "pakker" som blir sendt på samme kanal.

    Bluetooth sine frekvenser overlapper også de første kanalene i wlan-nettet. Noe som kan føre til ustabilt nett.

    Den verste støykilden vi har til wlan-nett idag er microbølgeovner. Da disse bølgene også går på 2.4GHz. Målt stråleefekt rundt en microovn ligger rundt 1-4Watt. dette medfører at wlannettene kan "falle ut" når microen slåes på.

     

    Når vi dag sender wlansignaler over Bicuad/parabol så kan effekten bli så kraftig at den "overdøver" de pc'ene som har wlankort. "Den sterkeste rett prinsippet"

    En annen ting er at den konsentrerte microstrålingen som en B/P antenne avgir mot en "kompis" sitt hjem kan utgjøre en helserisiko for dem som skulle befinne seg imellom P/B og AP... Husk at microbølgeovnen bruker denne frekvensen til oppvarming av mat.

     

    PTT vurderer å øke utefekten fra 100mA til 200mA i distriktene på AP'ene.

     

    Når PTT har tatt runden og funnet ut hvem som avgir denne støykilden så tar dem direkte kontakt med det lokale politikammer. Politiet ordner med ransakelseordre så det er liten vits i å nekte dem inngang når dem først er på døra.

  3. Har forhørt meg litt om lovligheten rundt disse/våre antenner...

    Problemet er at signalstyrken blir så sinnsyk kraftig at det "dreper" de andre Wlan nettene i nærheten. Post og teletilsynet har fått inn en rekke med henvendelser den siste tiden rundt denne problematikken.

    Ett vanlig wlankort har idag en utefekt på 100mA... når den blir koblet til en ekstern antenne som f eks er oppgitt til 18dbi så vil utefekten på signalet godt passere 500-800mA.

    Har hørt rykter om at i Trondheim så skal desperadoen til PTT begynne med en peilerrunde fra og med våren 2005. PTT har samarbeid med Telenor sånn at man får krysspeilet wlan signaler via Telenor sin satelitt.. dæm kan anslå nøyaktigheten på antennen plassering +-60cm.

    Når dem kommer på døra så vil det følge med 1stk politimann som vil beslaglegge personen sitt datautstyr som vil bli sendt datakrimlaben i Oslo for å kartlegge bruk/missbruk av den type utstyr.

    Oppå alt dette så er strafferammen på å ha en slik antenne uten lisens for å bruke den ca 10.000,- og intill 6mnd i fengsel.

    Jeg var aldri klar over alvorligheten rundt dette.

    Så mitt tips til alle mekkere.... ha kun antenna på om kveldene da dere er tilstede... gjem den godt når den ikke er i bruk! ;)

  4. Utvidelse av Prosjekt Biquad antenne 

     

    Jeg laget en antenne av en pringlesboks og satte den utenfor vinduet. Resultatet var overveldende av nett som poppet opp på skjermen. (jeg bor i toppetasjen på ei blokk med god utsikt)

    Videre så ville jeg lage ei heftigere antenne… Endte opp med en ifra www.elfa.se på 45cm og 18dbi til ca 1200kr.

    Har en plan om å montere denne utvendig på taket. Nå som det er sagt så syntes jeg det kan være tungvint å gå opp på taket for å finjustere denne. Så da ble løsningen å lage en elektrisk antenne som kan rotere 360gr og som også har en ”tilt” funksjon opp/ned.

    Videre så har ett webcam som skal monteres på antennen sånn at jeg ser hvilken retning den har til en hver tid.

    Webcamen er ikke laget for utvendig bruk.. men dette løste jeg ved å kjøpe en dummy overvåkningskamera fra Biltema nr: 83-045 til 198,-. Dummyen er egentlig bare en tett kapsling med glassfront som er perfekt å montere webcam på innsiden. Har ingen datablad på hvilke temperatur områder webcamen virker i.. så jeg skal beregne meg frem til en motstand som vil fungere som varme inni camerahuset. Slipper også da å få dugg på glasset.

     

     

     

     

    Problemene/utfordringene står i kø på mitt prosjekt, men ingenting er umulig.

     

    1. Det er 10mtr ifra antenna og datamaskinen.

    - Har kjøpt en rp/sma -> n-plugg overgang på 8mtr

    - Har bygget om ett wlankort /usb sånn at det kan monteres rp/sma kabel

    - Webcamen er usb og har sin begrensing i utgangspunktet på 5mtr. Kan vell kjøpe en USB forgreiner som ”forsterker signalet underveis.. men dette er ikke gunstig.. da installasjonen skal være diskre. Prøvde også å klippe USB ledingen der farge grønn/hvit er signal som jeg ”forlenget” med 10mtr cat5 STP kabel.. men forsøket var mildt sagt misslykket. Planen der var evt å mate med +5V i nærhet av webcamen men signalet skulle gå til USB porten på pcen.

     

    2. Løste 360grader rotasjonen på en ganske grei måte. Dro til skraphandler Harry bilvrak og kjøpte en vindusviskermotor som med litt trylling og sveising ble montert på ett stort drev. Rotasjonshastigheten er på 36sekunder.

    3. Skal løse tilten opp/ned ved hjelp av en elektrisk vindusåpner til bil.

    4. Styrer pkt 2 og 3 ved hjelp av lysreleer som også vil fungere som dreiretningsvendere.

     

    Jeg er ikke ferdig med prosjektet og undrer på om det er flere som har vært på en lignende tanke. Hvis noen har tips til hvordan tekniske ting av lengder på kabler osv kan løses så mottas disse med stor takk.

    post-61-1109100618_thumb.jpg

  5. Vil Først si at jeg leste med stor interesse Biquad guiden til H2H.

     

    Jeg hadde hørt tidligere at folk hadde brukt en Pringelsboks som antenne og kunne komunisere med nett opp til 3km unna. Prøvde dette selv ifra min leilighet og resultatet var overraskende bra.

    Jeg har laget enn Biquad antenne.. men ville ha noe heftigere så da endte jeg opp med en antenne fra Elfa med produktnr. 78-152-02

    Elfa hjemmeside

     

    Jeg har veldig god utsikt ifra der jeg bor så denne skal monteres på taket.

    Videre så liker jeg å ha ting lettvint og enkelt.. så hvorfor ikke bygge en fjernstyrt rotasjonssak med tilt opp og ned.

    Etter mye søking på internett så kom jeg over flere løsninger. Den ene var hos

    Smarteprodukter.no . Men når den koster 3000 så er vell det i det meste laget.

    Planen med det jeg skriver om er at jeg kan sitte på Kontoret og fjernstyre antennen som er på taket.

    Den billigste løsningen som jeg har kommet over er:

     

    2stk brukte elektrisk vindusheiser

    1stk antennestativ

    1stk H-hjernstang

    1stk god kompis som kan sveise.

    1stk tannhjul drev fra motor..

    jeg skal få tatt noen bilder iløpet av de nærmeste dagene.. men jeg tar veldig gjerne imot tips osv.. for det er så langt ifra noen fasit.. kun fantasien som setter grenser på dette prosjektet :D

×
×
  • Opprett ny...