Gå til innhold

Vralteladden

Medlemmer
  • Innlegg

    161
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Vralteladden

  1. Jeg har både Shavette, Feather-kniv og vanlige barberkniver. Personlig synes jeg Shavetten er fin å ha med på reise på grunn av den lette vekten. Den vil ikke gi samme følelse som å holde en barberkniv, og den er også en god del lettere enn Feather-knivene. Samtidig så vil jeg tro det er et fint produkt som første steg mot knivbarbering. Dersom den brukes rett så vil den gi finfine resultater, og om jeg ikke husker helt feil så går det ann å f.eks. knekke et Feather-blad (DE) i to og bruke det i Shavetten når du blir mer øvet. Det er klart at Featheren er tyngre og mer som en barberkniv, men så koster den også 4 (?) ganger mer så det blir opp til lommeboka di.

  2. Som sagt - Geo F. Trumper soft shaving cream'ene - testet en del og konklusjonen er ikke kast tid/penger bort på noe annet.

     

    Jeg er helt enig i at Trumpers er veldig bra, men om man kjøper en annen krem vil jeg ikke si at det er å kaste bort penger akkurat :) F.eks. Proraso er en av mine absolutte favoritter, sammen med T&H Trafalgar (liker lukta). Naturligvis også et drass med andre kremer som er meget gode. Lucky Tiger som du nevner er også en krem jeg liker veldig godt, og den har fått skryt på barbershop-forumet. Det eneste er at den kanskje ikke har den mest spesielle lukta, den er ok, men ikke det man kjøper kremen for.

     

    Spesiellt for nybegynnere vil jeg si at man ikke merker så stor forskjell på kremene, man sliter jo nok med å få et godt skum. Først når teknikken sitter inne kan man virkelig begynne å finne frem til favorittkremene, og de fleste vil nok ha vanskeligheter med å bestemme seg for en (har i alle fall jeg). Jeg ville kanskje startet med Proraso, den er billig, men en av de absolutt beste. Så er det bare å utvide med alle mulige etter hvert :)

     

    Liten edit: Vil også legge til at dette med barberkremer er veldig subjektivt. Det noen mener er verdens beste krem, kan andre ikke like i det hele tatt. Jeg vet om folk som ikke like Proraso fordi den blir "for frisk", mens jeg på den annen side synes den er helt fantastisk.

  3. Old Spice, Musgo Real, Prorasos splash, Aqua Velva og en del av Clubmans aftershaves er alle alkoholbaserte aftershaveprodukter som lukter maskulint.

     

    Enig! I tillegg kan Tabac nevnes (denne er veldig maskulin vil jeg si, men er ikke alle som liker den, kanskje litt gammeldags, men det spørs vel litt på smak og behag). Ellers er Truefitt & Hill Trafalgar veldig god etter min mening! Også 1805 er veldig bra (har kun prøvd EDT, men vil tippe at aftershaven er ganske så lik). Noen som har prøvd Taylors Sandalwood Aftershave Lotion? Vil tippe denne er ganske macho, har en del sandeltresåper og kremer, så lurer på om jeg skal bestille denne snart..

  4. Vel, det med alkoholen tror jeg er en misforståelse fra han som skrev det innlegget. Det finnes masse typer alkohol, og ikke alle tørker ut huden.

     

    "In cosmetic labeling, the term "alcohol," used by itself, refers to ethyl alcohol. Cosmetic products, including those labeled "alcohol free," may contain other alcohols, such as cetyl, stearyl, cetearyl, or lanolin alcohol. These are known as fatty alcohols, and their effects on the skin are quite different from those of ethyl alcohol. Isopropyl alcohol, which some consumers may think of as drying the skin, is rarely used in cosmetics."

     

    Men uansett, skal en tur til London om et par uker så satser på å finne en C&E-butikk der hvor jeg kan få prøvd litt ting..

     

    EDIT: Blir sannsynligvis ikke noe av den turen likevel :( Noen som vet om C&E sender vareprøver?

  5. Etter jeg skrev innlegget har jeg forsket litt på stubb-problemet under haka, og har forsåvidt løst det. Skrår høvelen litt mer enn det jeg har brukt i forhold til retningen det vokser, så tar jeg det med lett trykk.

    Så nok om det,

    i dag testet jeg det dårligste barberproduktet jeg noen sinne har prøvd: http://www.barbershop.no/shop123varer/bilder/image_721.jpg Crabtree & Evelyn Naturals Shave Cream

    Man får ikke skum av denne kremen, noe som gjør den ekstremt udrøy. Konsistensen minner om tannkrem, samme gjør lukten, men det verste var at følelsen mot huden kjentes også ut som tannkrem eller tigerbalsam. Lukten og følelsen av nedkjøling var så sterk at det irriterte øynene. Så var det barbering. Greit nok, verken mer eller mindre, men man måtte skylle høvelen veldig ofte. Det var også opplyst på pakken. Men da man skulle skylle gørra vekk, satt det klin fast. Måtte bruke fullt trykk på springen og riste høvelen godt for at det skulle slippe taket.

    Heldigvis var det bare en prøvepakke...

    Prøve også både pre og post shave produkter fra samme serien som heller ikke fallt i smak.

     

    Edit, kunne jo nevnt hvilken krem ja, hehe. Linken funker visst nå.

     

    Hm.. hadde tenkt å bestille denne snart, siden den fikk ganske bra omtale her. Men får se litt på det, kanskje jeg får skaffa en vareprøve først..

  6.  

    For meg ser det ut som om det er samme kosten? Men som du sier, tror det blir Simpsons-kost på meg også snart :) Sikler på Chubby eller Milk Churn, men lurer på om det kanskje blir Commodore.

     

    Er det mulig å få tak i en "blade bank" billig i norge? Evt. forslag til sikker oppbevaring av brukte blader ellers? Kai-bladene har ikke sånn plastholder med spor for brukte blader :/

     

    Det er en egen "lomme" for brukte blader i plastdingsen bladene til Merkur, Feather, osv. kommer i. Ellers er som sagt snusboks, syltetøyglass, osv. fine løsninger

  7. Helt til slutt, en god nettside jeg kan kjøpe Merkur sine barberblader? Barbershop.no hadde disse ikke på lager og er utsolgt for øyeblikket.

     

    Bestill denne prøvepakken. Da får du testet litt forskjellig blader og funnet ut hva som passer deg best. :)

    Se der ja, takk. Forøvrig så kom jeg over denne siden som selger 30 stk. blader til 14.99,- USD. Det kan da umulig være noe dårlig pris! Noen som har erfaring med nettsida?

     

    15$ er ikke så verst det, men med frakt og hele greia blir det minst like billig fra Norge. Jeg synes personlig at Merkur er ganske bra, men så har jeg ikke så sensitiv hud heller. Ellers ville jeg nok gått for Gillette eller Feather!

  8. Personlig synes jeg at Futur i matt krom ser svært stilig ut, mye finere på ekte enn på bildene. Men det er sikkert ikke noe i veien for å lakkere selv om du ønsker det :) Er sikkert fint det reisesettet, men det spørs vel litt på hvor mye du er ute og reiser.. Du får jo en høvel, men det blir jo det samme som Mach3 bare at skaftet er litt mer fancy. Med Futur får du en DE-høvel som jeg og sikkert de fleste andre her kan anbefale på det sterkeste :thumbup: Det er heller ikke noe info om hårtype og slik på kosten. Så jeg syns 95 pund + moms, fortollingsgebyr og alt blir ganske mye. Blir vel fort 1300 eller mer for å få det til Norge? Hadde ikke kjøpt det selv, men alle har jo ulike preferanser :)

  9. Jeg ville gått for Futur! Kommer aldri til å gå tilbake til flerbladshøvler selv. Det står ikke hva slags badger det er på disse settene heller. Ofte er det en del dyrere når det er Trumper eller lignende produsenter som har slike sett siden de uansett blir produsert av andre (som oftest av Vulfix, Simpsons eller Edwin Jagger).

     

    Ser forresten at det ene settet du linker til koster 140 pund og det andre 135. Da kan du like gjerne kjøpe et sett med Futur, kost, stativ og skål til samme pris. Da får du en bra høvel og du vet at det er en kost med beste grevlinghår. Ville i alle fall jeg gjort, men du får vurdere det selv..

  10. Er det noen kommentarer på dette utvalget? De fem siste er jeg ganske sikre på enten fordi jeg har testet vareprøve ( men-u ) eller fordi de er høyt anbefalt av dere eller andre våtbarberere men de fire første tar jeg gjerne alternativer til om bedre finnes. Jeg har ganske tørr hudtype.

     

    Virker bra det her. De nederste er alle svært bra, og men-u shower gel liker jeg godt. De andre tre har jeg ikke prøvd, men de bør sikkert være gode de og. Wash virker utifra beskrivelsen som den bør passe. Men hvis du kjøper deo med duft, bør du ikke da ha matchende parfyme? Ellers ville jeg kanskje gått for en litt mer nøytral..

  11. Fysj! Skummet til gilette er jo helt horribelt :p

     

    Fins bedre og/eller billigere alternativ. Flere typer gel er veldig dryge i bruk, samt mye bedre. Barbering er forøvrig en del av hudpleie som man kan spare litt på, husk at skånsom barbering er viktig for god hud i de berørte områdene, og da er det vanskelig å slå barberblad til 12$ for 100: http://encure.com/storepage/blades.htm - samtidig som de er bedre for huden med rett type høvel.

     

    Der holder jeg alle titalls millioner av faste forbrukere imot det du sier. Ingenting slår gilette. Det er takket være dem at du i det hele tatt barberer deg med høvel og skum.

     

    Skummet til Gilette er minemalistisk, det holder seg til de absolutt mest nødvendige ingredientsene, istedenfor å skryte på seg at det inneholder plankton fra Kina og spermen til en énhjørning.

     

    Barberskum er bare en spesialbehandlet sammensettning av olje og vann, primært. Det skal ikke gjøre mer enn å fukte skjegget, uten at fukten renner av. I form av skum gjør det at høvelen glir lettere.

     

    Er det kødd? Skjønte ikke helt det med såpen i forrige post, og nå dette? Grunnen til at alle bruker Gillette er at de fleste ikke er klar over at det finnes alternativer. Hadde Gilllette holdt seg til DE-høvler hadde jeg vært fornøyd, men Fusion og alt det der er bare overdrevet. Kun for å tjene mer penger. Skum fra boks inneholder forresten masse kjemikalier. Kan ikke akkurat kalles minimalistisk, og billigprodusenter er ofte verre til å bruke "sporingsingredienser" enn dyrere produkter. Klart at noe billig kan være bra og noe dyrt kan være dårlig, men generellt holder jeg meg unna de billigste tingene.

  12. Nå hørte jeg jo en si at 39SLANT skulle være bedre enn Futur på hakk nr6, jeg vet ikke om du har noe referanse der Vralte? Det måtte jo isåfall vært derfor den er interessant.. hvilken høvel brukte du før, og hva synes du om oppgraderingen?

     

    Jeg har fra før brukt HD 34C, Futur og Vision. Jeg synes nok at 39C kan matche Futur. Litt vanskelig å si hvilken som er "bedre".. Jeg varierer litt mellom begge egentlig, flotte høvler alle sammen så litt vanskelig å gi noe råd. Tror nok du blir fornøyd uansett hva du går for. Kanskje du kan lage en tråd her? Er godt mulig du kan få flere synspunkter, vil tippe et par av de mest hardbarka også alt har skaffet seg høvelen :)

  13. btw, noen som har en HD39 SLANT på vei i posten eller? :whistle:

    tenkte jeg skulle lokke en av opiumsbarbergjengen her til å teste en for meg før jeg eventuelt investerer selv :evil:

     

    Den virker ihvertfall veldig bra, også utifra de erfaringer jeg har lest andre steder. :) Skulle gi ubersmooth barbering på 2pass istedet for 3 med HD34 ifølge en jeg leste. Men dyr var den, 399 :( for en ujusterbar høvel.

     

    Jeg har 39C og kan absolutt anbefale den! Ser også at en annen bruker på forumet anbefaler den her og den får også masse skryt på B&B også.

     

    Synes det forresten var litt merkelig med men-u. Jeg liker kremen ganske godt jeg, høres ut som det må ha skjedd en feil i oppskummingen?

×
×
  • Opprett ny...