Gå til innhold

panzerwolf

Medlemmer
  • Innlegg

    3 580
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av panzerwolf

  1. barfoo skrev (13 timer siden):

    Kven ga deg gebyret? Privat parkeringsselskap, kommunalt eller politiet?

    Privat, skrev hen.

    TS, gi beskjed til inkassoselskapet om du bestrider kravet siden du aldri mottok den første boten. Jeg hjalp nylig en person med noe liknende der det kom et varsel uten at hovedkrav var mottatt. Siden inkassoselskaper tjener grovt på småting som følge av folks usikkerhet og "panikk" for inkassovarsler, gikk det litt prinsipp i å korrigere dem selv om det var det lite beløp. Enden på visa ble at hovedkravet ble annullert av kreditor selv om det strengt tatt var gyldig.

    • Hjerte 1
  2. Jeg vil nå heller si at det er større regionale forskjeller når det gjelder slikt innad i Norge enn mellom større norske byer og andre byer i Nord-Europa. Uten at jeg har noe statistikk utover det jeg kjenner av folk, så er det f.eks. mer typisk i det såkalte bibelbeltet Sørlandet at mannen har et såkalt manneyrke og kona (for de må helst være gift) enten har et såkalt kvinneyrke eller er hjemme med 2+ barn. Der må du på en måte være i samme situasjon for å passe inn, mens er du singel i en av de større norske byene, og blir kjent med folk i Køben, Berlin e.l. så er det ingen som spør om når du skal få ektefelle og barn. Det er også langt høyere toleranse for de som velger å ikke få barn i byene selv om man ikke er singel.

    Hva jeg tenker om folk som er aromantiske, er at folk må rett sett få lov til å være som de selv er/vil så lenge de ikke påtvinger ulemper på andre (som å "tvinge" folk til å være i forhold og få barn for å passe inn) :)

    • Innsiktsfullt 1
  3. Dekk er det som er mellom bilen og veien/grøfta. Så sant du ikke skal kjøre noen hundre meter på en flat vei uten trafikk, hadde jeg ikke tatt sjansen på Kina-dekk. Synes for øvrig testene til Motor/NAF er bra. Men se på hvilke av kriteriene som passer best for deg og dine kjøreforhold og velg utifra det. 

    Det skal sies at noen Kina-dekk kom høyt en gang, men jeg hadde ikke stolt på at gummien holdt seg like lenge som andre. 

  4. Man kan like hunder selv om man ikke vil ha en selv ;)

    TS, det kan godt hende samboeren din ikke visste hvor mye livsstilsendring det blir for en som ikke er vant med hund fra før. Kanskje dette også ble ansett som "ditt" prosjekt, men så har du hele tida tenkt at ansvaret og alt var en felles greie? 

    Skaffer man seg et dyr, så er det noe som varer lenge og som endrer hverdagen, særlig hund og katt.

    (Var selv i et forhold der partner "skulle går tur og ordne alt". Yeah, right...)

    For noen er det viktigere å ha friheten til ikke å måtte stresse hjem for å lufte hunden hver dag. Tipper du og samboer har hatt helt forskjellige forventninger til det å ha hund i hus. Du kan jo også tenke andre veien. Hvor langt skal din partner strekke seg ("ofre" hverdag og ferier/reiser) for at du skal ha hund? 

    Noen livsønsker og valg er det greit å ha avklart før man blir for involvert 🙂

    • Liker 4
    • Innsiktsfullt 1
  5. En bekjent fikk et inkassovarsel som hen bestridde. Inkassoselskapet svarte at "Videre pågang er stanset i påvente av tilbakemelding fra kreditor". Både bestridelsen og svaret fra inkassoselskapet var godt innenfor betalingsfristen for varselet. For et par dager siden, fikk den bekjente beskjed om at kreditor opprettholdt kravet, og da hadde også forsinkelsesrentene økt i mellomtida. Er det riktig? Inkassoselskapet har jo godtatt at kravet er bestridt, og jo lenger tid det tar før en evt. skyldner får tilbakemelding igjen, jo mer renter løper det jo med den praksisen (i dette tilfelle tok det over en måned fra beskjeden om at pågangen var stanset til tilbakemeldingen kom).

  6. Gaea skrev (På 5.8.2024 den 2:44 PM):

    Oppdatering 5/08:

    Politiet planlegger avhør i nær fremtid, og de skal snart kontakte mistenkte for innkalling til avhør.

     

    Gaea skrev (8 timer siden):

    Jeg våkna nettopp opp fordi jeg satte meg opp i sengen og brølte fordi jeg trodde at eksen min var i leiligheten (mareritt) og skulle ta meg og hevne seg pga anmeldelsen, og jeg brølte så mye at jeg våkna og jeg fortsatte å brøle litt etter at jeg hadde våkna fra marerittet og jeg gjorde meg klart til å slåss for livet mitt. Altså jeg satt og gjorde meg klar til å bokse. Uff, akkurat nå synes jeg bare synd på hun jeg leier av og bor med, og naboene mine. 

    Jeg kan i alle fall si at jeg opplever et økt symptomtrykk for PTSD for tiden. Mareritt med oppvåkning, opplever kroppslig dissosisasjon og søvnproblemer.  Avtalt tettere oppfølging hos fastlege samt DIXI, etter anbefaling fra bistandsadvokaten. 

    Dette henger helt sikkert sammen - selv om det er bra at det skjer ting i saken, så er det jo fortsatt en ille sak som det gjelder :( 

    Fortsatt takk for at du deler og heier fortsatt på deg <3

    • Hjerte 1
  7. Hvordan er dette formulert? Å be om både spleiselag og gave synes jeg selv kan være litt drøyt, men kommer litt an på formuleringen også. Kan jo være at de har blitt oppfordret av sine venner til å ønske seg noe i tillegg siden de selv gjerne vil gi noe.

    Selve spleisebiten synes jeg er en god ting - at man ønsker seg selve festen i gave. Alle har ikke mulighet til å sponse fest for alle man vil ha med, og mange opplever også en blåmandag når man plutselig innser at det beste var kanskje ikke å bruke et sekssifret beløp på et bryllup.

    Det er gjerne litt selvforsterkende ved at man skal det absolutt "perfekte" og svir av dertil mye penger, noe som igjen fører til ytterligere forventning om valuta for pengene. Da vil jeg påstå det er bedre med en litt mer avslappet stemning og at man heller kan få med seg de man vil på festen enn kun de man har råd til også.

    Siden de er et par i 50/60-årene, så har de kanskje også vært gift før og "lært"? Kan for øvrig også en pengegave være noe religiøst forbundet? 

  8. AAP regnes ikke som fast inntekt. Det er så ille ovenfor banker at er man f.eks samboer med noen på AAP, så kan du gjerne få mer i lån om du heller søker aleine. 

    Men det finnes håp. Prøv Bank2. De er fort dyrere enn tradisjonelle banker, men så gir de også lån til utradisjonelle situasjoner. 

    Når du etter hvert får uføretrygd, kan du refinansiere andre steder. Sikrere inntekt får du kanskje ikke.

  9. Sjansen er stor for at vedkommende også har kommet med upassende kommentarer og tilnærmelser til de nevnte yngre kollegene. Slikt skaper utrygghet, samtidig som ingen tør å si ifra fordi man tenker at "jeg overreagerer sikkert" og er redde for en evt maktposisjon en slik person har. 

    Du kan jo snakke med andre jobben også som du er fortrolig med først. Vernetjenesten er også en mulighet, og da kan du også be om å være anonym, i alle fall i første omgang.

  10. sedsberg skrev (På 24.6.2024 den 10:23 AM):

    De sitter som regel i slangekoblingene så du trenger ikke demontere batteriet. Med mindre silene er OK og det fremdeles er tett.

     

    Switters skrev (På 24.6.2024 den 10:55 AM):

    De første gangene renset jeg bare silene på vei inn, men det hjalp ikke noe særlig. Måtte ta ut termostaten og rense der. Ikke noe problem på Showerama i alle fall. Det er innmat fra Oras i mange ulike batterier. Hvilken dusj har du? Kun batteri på veggen, eller kabinett?

    Takker for gode tips og slikt :-)

    Det sitter rett på veggen, er usikker på fabrikat da det er satt opp av tidligere eier. Ser ganske enkelt ut, så er ikke overraska om det er noe generisk fra Biltema, Jula e.l. 

    Er normalen at det uansett da går slanger fra et sted inne i veggen og til batteriet også, eller er det faste rør det normalt er kobla på? Muligens litt dumt spørsmål, men så jeg er litt forberedt (og siden jeg også vurderer å bytte til kabinett)

  11. Aha, silene inn til batteriet kan det være ja! Har også borrevann, men lite erfaring med det fra før av. 

    Jeg har ikke åpnet/demontert blandebatterier før, men er det noenlunde greit og logisk bare man stenger hovedvannet først? Det er sikkert en jobb som må gjøres jevnlig, så like greit å lære det tenker jeg.

    På sikt blir det nok batterier man kan åpne og rense silene enkelt på, ja :)

  12. Hadde en katt som hadde dilla på gummistrikker og gnagde på plastposer.

    Er jo generelt et problem at dyr kan få i seg plast og slikt. Kanskje det kan funke å smøre inn det han spiser på med noe som smaker vondt? Vet noen har brukt sånn middel man smører på negler mot neglebiting for å hindre dyr i å spise på ledninger.

    • Hjerte 1
  13. Gavekort skrev (6 minutter siden):

    Hvor langt unna er ytterveggen? Hadde heller tatt meg bryet å legge opp rør enn å styre med kullfilter som må byttes to ganger i året til 500kr/per, og som går ut av produksjon lenge før platetoppen din er moden for utskiftning.

    De er såpass dyre ja! Har akkurat overtatt opplegg med kullfilter sjøl, men da tror jeg nok noen planer framskyndes...

  14. Jeg antar feilen ligger i blandebatteriet, men tenkte å forhøre meg litt med andre først :)

    Når dusjen har vært av en stund, er trykket greit i noen øyeblikk fram til vannet begynner å bli varmt. Da faller det drastisk, men får en kort økning når man regulerer temperaturen. Den justerer varmen fint, men selve trykket er altså nærmest ubrukelig. Dette gjelder kun dusjen. Jeg har demontert dusjhode og slange, og det samme skjer rett ut fra blandebatteriet.

    Jeg mistenker altså blandebatteriet siden trykket er der litt før det blir varmt. Tips mottas med takk :)

×
×
  • Opprett ny...