Gå til innhold

Vokteren

Nye medlemmer
  • Innlegg

    29
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Vokteren sine prestasjoner

37

Nettsamfunnsomdømme

  1. Det meste av det jeg har lest om smartgrid de siste årene, er basert på luftige ideer og ønsketenking. Smartgrid krever et overdimensjonert, sterkt automatisert og masket nett med minimum N-1 løsninger og mer energilagring/regulerkrafti form av feks pumpekraft Dvs store investeringer. Prissmitte er velkjent og lite populært De spede forsøkene med små solcelleanlegg medfører gjerne store utfordringer med spenningskvalitet. Lading av elbiler og elektrifisering av industrien er heller ikke uproblematisk.
  2. Du glemmer helt ukrainsk nyere historie og at de østlige delene av Ukraina til stor del er bebodd av etniske russere. https://snl.no/Ukrainas_historie_etter_1991. Det unnskylder ikke russisk militær aggresjon, men realitetene er mer nyanserte enn de svart-hvite beskrivelsene som eksisterer på begge sider.
  3. Det minst risikable alternativet er å la Putin «gå skoene av seg» i Ukraina frem til Russland råtner fra innsiden. Problemet er at dette er svært ressurskrevende og tar svært lang tid. I mellomtiden kan det også oppstå nye kriser som lager helt nye forutsetninger, eksempelvis Taiwan.
  4. Ønsker og krav er vel to sider av samme sak hvor det ene ikke utelukker det andre. Ønsker er fornuftstyrt, mens krav er styrt av gener….
  5. Ville ikke vært fullt så skråsikker. Hvis Ukrainakrigen vedvarer som en skyttergravskrig og Russland må forsøke noe nytt, kan det tenkes at Norge får unngjelde. Særlig hvis USA skulle velge å la Europa seile sin egen sjø. Et rikt land som holder Europa i gang med energi og fisk. En hybridokkupasjon av Svalbard med sin ulne traktat vil sette et massivt press på oljeinstallasjoner og transportveier i Nordsjøen. Dette sammenblandet med nålestikk mot kritisk infrastruktur, vil kunne skape et jerngrep rundt hele Europa. En okkupasjon som ikke krever de største ressursene.
  6. Man har selvfølgelig personlig ansvar for å ha et tilfredstillende sexliv innenfor gitte rammer. Men er det statens/allmennhetens ansvar å motarbeide/sabotere dette ?
  7. Valgsystemet i USA har mange forkastelige avskygninger som er overmoden for revisjon. Finansiering er en av de mest tvilsomme områdene. Betaling på denne måten, er ren korrupsjon og bananrepublikkenes domene…..
  8. Hva tror du undertrykking eller fornektelse av naturlige seksuelle drifter gjør med psyken og den mentale helsen ?
  9. Mulige kompromisser og løsninger kan man diskutere når luften har gått ut av ballongen på begge sider. Der er vi ikke enda. En fredsavtale må nødvendigvis inneholde noe begge sider kan leve med. Noen kvadratkilometer av øst-ukraina i bytte mot at Ukraina blir NATO/EU- medlem er sannsynlig. En viktig milepæl er valget i USA. Hvis Trump vinner, er han troende til å vende Ukraina ryggen. Da kan NATO råtne fra innsiden og EU-hæren bli en realitet. Hvis Harris vinner, vil dagens situasjon vedvare og Putin fortsette sitt destruktive og kostbare eksperiment.
  10. Både fossil og el har sine fordeler og ulemper mhp beredskap. Enn så lenge leder fossildrift pga logistikk og energitetthet, men forutsatt at ressursmangelen er kortvarig. Det optimale ville vært et desentralisert energisystem hvor isolerte områder kan operere selvstendig, feks med en kombinasjon av solceller og hydrogen.
  11. Det er heldigvis lenge siden og etter massive bevis på helserisiko, røykelov og nådeløs kritikk av personer som dampet, hostet og surklet….. Nå er de de sykelig overvektige sin tur…..
  12. Og hva med alle de som av forskjellige årsaker ikke er i stand til å gå inn i et forpliktende langvarig forhold ? Har ikke disse krav på et sexliv ? Skal disse forvises til ensomhet og porno ? Den stereotypiske prostituerte er en stakkars jente som er offer for menneskehandel. Verdens eldste yrke er mye mer nyansert….
  13. Det er heldigvis ikke lenger tabu å diskutere svært kostbare livsstilssykdommer. De folkevalgte bør gå foran med et godt eksempel på dette området også.
  14. Eller sitter bare 3-åringen hjemme og griner fordi han ikke klarer å diskutere med en skarpskodd Harris ?
  15. Det er riktig. Norske menn er generelt populære blant kvinner i Asia, oftest pga økonomi og kvinnesyn. Man må jobbe hardt hvis man ikke ønsker å bli kontaktet Når TS forsøker å problematisere dette, er hun på ville veier.
×
×
  • Opprett ny...