Gå til innhold
  
      
  
  
      
  

Tekumseh

Medlemmer
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Tekumseh

  1. Du er 100% sikker på at det ikke er hjullager som er slitt på bilen? Det kan yle eller brumme godt, med mest lyd ved 60 km/t - oftest. Ellers er det stor forskjell på dekk. Jeg kjøpte Nokian Hakka Blue sommerdekk på min bil i sommer, de som hadde lavest støy på etiketten - 67 dB, mot de fleste andre som lå fra 70 - 72 dB. Har aldri hatt så mye bråk i bilen noen gang. Angrer som en hund at jeg la i 1000 ekstra pr hjul fordi jeg ville ha det stille. Neste gang ser jeg mer på pris enn på lyd. Ellers som flere nevner, alder -og dermed hardhet - på gummi har mye å si. Gamle dekk støyer mye mer enn nye ferske. Oppbevarer man vinterdekk i solveggen, eller vasker de med for harde kjemikalier uten å skylle av kan sånt oppstå før de 5 år som anbefales.
  2. Ja, du kan legge "murstein" på gasspedalen og gjøre det på gårdsplassen din også. På Mazda 6 for en tid tilbake var det en prosedyre med å sette inn en ledning fremme i motoren og la bilen stå i minst 25 minutter. Da gikk turtallet opp på 2700 rpm, til man tok ut den ledningen igjen. En annen faktor er rett type(!) og rett mengde motorolje. Bruker man feil olje på biler med DPF eller overfyller, vil det bli mer sot i eksosen og filteret går tett. Jeg mener oljen skal være merket med ACEA C3 eller C4, men det må bekreftes av noen som vet helt sikkert. Oftest står det på flaska om den passer dieselbiler med DPF.
  3. For å være snill med dieselpartikkelfilter DPF tar man en halvtimes tur i uka etter motor/landeveien. Man kjører bilen driftsvarm først, for så å kjøre i 3:e eller 4: gear, alternativt lås automaten i ett lavere gear for å oppnå 2500 rpm eller mer. Da kjører man et par mil sånn, og eksosen blir varm og slipper ut partiklene. Man behøver selvsagt ikke å kjøre konstant sånn i to-tre mil, man må følge trafikken, men la motoren gå på litt "stressa" turtall og gi på noen ganger. Filteret er til for å ikke slippe partiklene i byen der man kjører rolig, for så å spytte ut det på landsbygda. Dette med belastning og tilhenger er ikke nødvendig, selv om et også hjelper, men det er varmen i eksosanlegget du må få opp. Fungerer også å ha den i fri på gårdsplassen i en halvtime -for å bli populær hos naboene-, med noe tungt på gasspedalen for å oppnå over 2500 rpm.. Så ruser man et par ganger etterpå for å skyte sotet ut. Har det gått for langt er eneste medisin å bytte den første biten av eksosanlegget som filteret sitter i - eller får noen til å plukke ut det og kjøre en manuell rens på det - ofte like dyrt som å bytte.
  4. Ja, fant ut det jeg også. Men de var dyrest = veldig få av de :-) Ja, jeg skal undersøke rundt et par konkrete biler - og denne er akkurat i blinken ja :-) Og også om man kan sette hva som helst av skillevegg, eller om det må ha noen typegodkjenning, E.merking etc. Takk igjen :-)
  5. Takk for at du gjorde meg klar over dette! Det kan faktisk være svaret på spørsmålet mitt, at det ikke er N1 typegodkjenning på bensin firehjulsdrift. Jeg tok det som en selvfølge det var firehjuls, da alle her oppe er det. Men mener jeg leste om det i en reportasje fra 2014, men da var det iofs en diesel de hadde testet. Da er det egentlig ikke noe spørsmål, da er det kun hybridene som kan omregistreres. Da tror jeg jeg legger den død til så lenge 😅 Takk igjen 🙂
  6. Ja, det ligger 3 stk ute på finn, dvs en av de ble solgt denne uka. De er litt dyrere og 100 mil unna, så grunnen til at jeg spør er at jeg ville kjøpt en litt eldre bil litt nærmere og omregistrert selv. Så om det burd evære personbil, eller at jeg kunne kjøpt en Peugeot Partner osv er uvesentlig. Kjører korte turer og bor 4 km unna jobben, så bil med dieselpartikkelfilter er uaktuelt. Likedant elbil iom jeg forklarte om ingen lademuligheter, Men henviser til min første post, er det mulig og hvordan går man fram?
  7. Nei, spurte og fikk svar senest i går. Henger igjen noe gammelt siden firmaet var mer et snekker- og malerfirma. Nå er vi mer et driftsteam og de færreste er håndtverkere på tradisjonell måte. Men kravet om varebil klasse 2 var udiskutabelt. Vi har en standardkontrakt, der det står spesifisert varebil klasse 2, trekkrok og takstativ. Det var dessverre ikke mulig med annet. Om det da er fornuftig at du kan sveipe gatene med en stor pickup med gemtopp og ei lita verktøyveske er en annen sak. Jeg vil ha avtalen, men samtidig ha det mest komfortabelt de 135 dagene i året man ikke er på jobb. Men er det noen som vet reglene?
  8. Jeg jobber i et firma der vi kan ha en bilavtale der vi får et par tusen pluss kjøregodtgjørelse. Alternativt til at vi benytter biler som hører firmaet til - men da blir bilen brukt av andre i ferier osv med ens eget "private verktøy" i. Man har i tillegg Abax kjørebok som er litt på kant med personvernloven - det brukes ikke korrekt. Jeg vil da ha en bil jeg skal bruke privat, men som jeg også da bruker i arbeidstida. Kravet er at det skal være varebil klasse 2 med tilhengerfeste og takstativ / skiholdere. Men som driftstekniker kjører jeg egentlig mest bare rundt med en liten gardintrapp og en verktøysekk. En Outlander vil passe mitt private liv best, da jeg bor i en bratt bakke, har grusvei og er en del på fjellturer med ymse veier - bor på landet midt i Norge. Jeg har ikke billader montert hjemme (må da også bytte strøminntak og sikringsskap), og jeg har ikke lademuligheter på jobb, så elbil utgår, og hybrid er også da veldig lite praktisk. Diesel er jeg ingen fan av, bensin er mer driftsvennlig på iskalde vinterdager, og er enklere motorer å skru på. Så skjønner du mer nå? 😉 Outlanderen har mer enn nok plass foran for meg selv om det er montert skillevegg. Og tro meg - jeg hadde en 2001 Toyota Yaris Verso varebil (med grønne skilter) de 3 første årene i jobben, og fikk plass med mine forholdsvis korte bein.
  9. Jeg vil ha komfortabel firehjulstrekker som går på bensin, og helst automat, og helst japansk. Og da er det ikke så mye å velge i.
  10. Takk for svar :-) Leste faktisk din tråd det første jeg gjorde her på forumet :-) En VW fra sist på 80-tallet ikke sant? Mitt poeng er at jobben kompenserer meg hvis jeg stiller med grønne skilter, varebil klasse 2, men personbil godtas ikke. Dermed må jeg kjøpe en ferdig, men det er langt mellom de - og langt unna, og de er litt i dyreste laget. Men kunne jeg kjøpt en med hvite skilter og bygd om og omregistrert selv, hadde jeg kommet billigere unna. Da skal jeg prate med de på trafikkstasjonen her i byen :-) Hybriden PHEV ser det ut som det automatisk går, men den har vel en sånn mase-motor (i prinsipp et bensinaggregat som lader mens du kjører), så det er mindre aktuelt.
  11. Noen som kan noe om temaet? Regelverket virker ikke å vinnes noe sted. Alt som står er andre veien, sette INN seter og få personbil. Jeg ønsker å TA UT seter og registrere som varebil, pga bruk i jobb (kreves grønne skilter.) Altså eksempelvis en 2015 Mitsubishi Outlander med bensinmotor virker å ikke kunne registreres om til varebil klasse 2, dvs man får ikke opp alternativet når man søker på avgifter ved omregistrering på skatteetaten. Men en 2015 Mitsubishi Outlander PHEV kan omregisteres ti Hybrid Varebil Klasse 2 gratis. Bilene er jo nesten identiske... Tidligere holdt det vel å få inn en Europall med 1 meter på, og skillevegg. Er det i dag andre kriterier, typegodkjenning osv? Eller er skatteetatens rullegardin feil, så man kan registrere om den med ren bensin også?
×
×
  • Opprett ny...