Gå til innhold

mellomkjøttet

Medlemmer
  • Innlegg

    81
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

mellomkjøttet sine prestasjoner

34

Nettsamfunnsomdømme

  1. Det skjønner jeg. Men eksportbedriftene tjener først når de veksler om USD til NOK. Da får de flere NOK. Men utgiftene deres i NOK har også økt på grunn av svak valuta. Så hvis både inntekter og utgifter øker, hva sitter de igjen med?
  2. Det sies at svak valuta er bra for eksportbedrifter. Men jeg får ikke dette til å henge sammen. Den eneste måten en eksportbedrift kan tjene på svak valuta er hvis de verken har ansatte eller kjøper innsatsfaktorer. For de som har ansatte, så må de betale høyere lønn for at ansatte ikke skal miste kjøpekraft, siden alt de ansatte forbruker er importert. De færreste ansatte vil godta at svak kronekurs gir utbyttefest, og ingen lønnsøkning. Innsatsfaktorer går også opp i pris uansett om de kommer fra utenlandet eller innenlands. Så hvordan er det egentlig eksportbedrifter tjener på svak krone? Burde det ikke gå opp i opp med utgifter og inntekter selv om valutaen svekkes?
  3. Jeg kan ikke se noen grunn til at stortingspolitikere som blir kastet ut av partiet eller melder seg ut beholder stortingsplassen. Eneste jeg kan se er dette er en gammel regel fra 1800-tallet som bare er blitt videreført av gammel vane. Denne plikten til å møte virker jo helt avleggs. Det er partiene som bør ha full råderett over de setene de vant ved valget. Og det er partienes utøvelse av setene de har fått som bør beskyttes. Ikke den enkelte representant Hva er grunnen til at vi ikke kan endre reglene slik at det samsvarer med praksis? Vi stemmer på partier, ikke personer.
  4. Hvis du kjører på E6 og oppdager at politibilen bak deg slår på blålysene og vil stoppe deg for å ta en prat om noe eller sjekke noe. Hvor skal man stoppe? Veiskulderen? Neste avkjøringsrampe? Etter avkjøringsrampen? Hva om det kommer en rundkjøring? Etter rundkjøringen? Hvor langt kan man kjøre for å finne et passende sted å stoppe for politiet, før de tror du prøver å stikke av?
  5. Mange flyselskaper har forskjellig vektgrense for innsjekket bagasje som er inkludert i billettprisen. En dyrere billett gir ofte høyere vektgrense. Men hva skjer om man leverer inn bagasje i selvbetjent bagasjedrop og bagasjen er tyngre enn det som er inkludert i billettklassen du har betalt, men lettere enn grensen for dyrerer billettklasser. Blir det oppdaget?
  6. Bruker NFL sin offisielle youtube-kanal. Der legger de ut 10 minutter lange "highlights" av alle kamper, men det er i praksis hele kampen minus alle reklamer og spillestopp.
  7. I tider med økende motstand mot innvandring og økende støtte til AFD, velger Tyskland å hente 250 000 kenyanere. Er dette strategisk smart? Merkelig at mange fortsatt blir sjokkert over den stadig økende støtten til AFD. Hvis de trenger arbeidskraft er det rart de ikke heller bruker ressursene på å kvalifisere de 1.3 mill ukrainerne som allerede er i landet. https://www.bbc.com/news/articles/c4gegkkg14ko
  8. Europa importerer massivt med varer fra rundt om i verden. Mye av denne importen skjer med skip via Rødehavet. Når det skjer noe her, så ligger Europa tynt an. Derfor investeres det store summer i sikkerhet og millitær tilstedeværelse. At Europa bør fri seg fra all importen er en sak for seg. Men jeg lurer på hvorfor ikke sikkerheten i Rødehavet er et anliggende for selgende part. Altså de som eksporterer til Europa. Hvorfor er det importøren som må stå for sikkerheten? Har ikke Kina noen interesse i å sikre at handelsrutene til Europa er sikre? De vil jo lide like mye som Europa om varene ikke kommer frem eller blir dyrere fordi skipene må rundt afrika. Det samme med oljeeksportørene i Midtøsten. Er det ikke mest naturlig at det er selger som sørger for at varene kommer frem, og ikke kjøper?
  9. Det stemmer ikke Rodri kom til City foran 2019/2020 sesongen. I hans 4 første sesonger i PL tapte City 23 kamper. Rodri var på banen i 20 av de. Kun 3 tap var han ikke på banen. Og to av de var i sesongavslutningen der ligaen allerede var avgjort og city stilte med reservelag. I de 3 tapene hvor Rodri ikke var på banen. Vet du hvem andre som heller ikke var på banen? Stones. Sesongen 23/24 tapte City 3 kamper. Rodri var ikke på banen i noen av dem. Hvem du hvem andre som heller ikke var på banen i disse 3 tapene? Gundogan. Denne sesongen har ikke Rodri spilt noen kamper. City har vunnet alle.
  10. City er ikke avhengig av enkeltspillere. De mistet Gundogan en hel sesong uten at det gjorde noe fra eller til. Og årsaken er at de har et spillesystem i bunn, og deretter finner spillere til å fylle rollene. Det kan virke selvsagt, men er langt fra det hos de andre lagene. Der er det først og fremst enkeltspillere og deres kvaliteter som dikterer spillesystem. City scoret 99 mål i PL sesongen før Håland ankom. Etter at han kom har de scoret 94 og 96. De er ikke avhengig av Håland for å score mål. Og City er ikke mer svekket uten Rodri enn at de vinner alle kamper uten han. Så jeg vil ikke kalle det beydelig svekkelse. Arsenal derimot har et spillesystem som er veldig sårbart for skader/salg av enkeltspillere, fordi systemet er lagt opp rundt spillernes egenskaper, og ikke omvendt. Arsenal har vært heldig de siste to sesongene når det gjelder skader. Så Arteta har ikke fått vist om han virkelig duger til å få resultater fra benkespillerne. Men det kommer nå. Så vi får se.
  11. Arsenal må spille helt annerledes uten Ødegård. Jeg tipper det blir Merino som utgjør midtbanen sammen med Rice og Partey den kommende tiden. Arsenal har gjort seg for avhengig av enkeltspillere som Ødegård. En grunn til at City er så annerledes enn alle andre lag i PL er at de har et system som ikke er avhgengig av enkeltspillere. De kan miste Gundogan, Palmer, Rodri, Haaland osv uten at det svekker dem noe særlig. Uten Ødegård kan ikke Arsenal spille som de pleier. Det blir et helt nytt system. Skaden til Ødegåd bør bli en vekker. Man kan heller ikke regne med at Ødegård kommer tilbake til gammelt slag. Han kan fort lide samme skjebne som Ramsey og Smith Rowe. Spillere som aldri ble det samme igjen etter langvarig skade.
  12. Dette er nok veldig sant dessverre. NFF er mer opptatt av internt opprykk og utviklingsmuligheter for ansatte internt i virksomheten, enn å drive toppidrett. Landslagsjef er i Norge fortsatt sett på som en stilling man får som belønning for lang og tro tjeneste i NFF.
  13. Sender man penger fra en bank til en annen så kommer pengene på mottakerkonto etter oppgjør mellom bankene er gjort. Dette skjer 5 ganger i døgnet, mandag til fredag. Selve oppgjørsprosessen skjer i NICS (norwegian interbank clearing system) Hvorfor kan de ikke utvide til oppgjør 5 ganger i døgnet hele uken? Og på helligdager? Hva er det som gjør at NICS må stenge ned på lørdager, søndag og helligdager? Er det fordi de ansatte som sitter og puncher oppgjør har fri?
  14. Det er omtrent 1200 profesjonell fotballklubber bare i Europa. Hvor mange av de hadde bedre stall enn United i Solkskjærs periode? Kanskje 10 Jeg vil kalle det verdenklassetropp.
  15. Solskjær fikk middelmådige resultater ut av en verdensklassetropp. Det var ikke mange lag med bedre spillere i stallen i verden under Solskjærs tid i United. Trøsten er at det antagelig ikke var Solskjærs skyld. Den klubben er råtten fra innsiden. Når det er sagt, er Solskjær antagelig den beste treneren med norsk pass med soleklar margin. Om NFF absolutt må ha en norsk trener, er Solskjær det absolutt beste valget.
×
×
  • Opprett ny...