Gå til innhold

Oknok

Medlemmer
  • Innlegg

    234
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

1 følger

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Oknok sine prestasjoner

88

Nettsamfunnsomdømme

  1. Du møtte en naturforvalter som viste skjønn, det er vel flott det. Hvis jeg var naturforvalter ville jeg nok sett forskjellen på en miniatyrhund og en fuglehund, selv om reglene ikke gjør forskjell. Ville nok kjent på et ubehag mot å reagere mot en "hamster" som mot en større hund. Vedr. trussel mot smådyr: Det er heller ikke naturlig at det er risikofritt å være smådyr. Jeg tenker at risikoen som kommer fra tamme småhunder er minimal sammenlignet med rovdyr, rovfugl og katter.
  2. Hva er det som ikke er voldtekt nå for tiden? Mer og mer defineres som voldtekt. Før i tiden kalte vi det utukt, misbruk mm. Når ord skifter betydning mister de noe. I dette fallet er forandringen at ordet gaper over mer og mer til å snart omfatte alt. Og det var et ord som opprinnelig betydde noe ekstremt. Man endrer fasiten uten at den hadde en logisk feil. Det er en uting. På en måte har ordet voldtekt mistet sin betydning, det omfatter så mye at det har mistet mye av sin opprinnelige tyngde, men enn så lenge har det et visst potensiale for sjokk og clickbait. Men ikke for meg, jeg løfter ikke øyenbrynene over å høre om voldtekt. Det er inflasjon det.
  3. Det er lite i tråden som går overens med hva NRK rapporterer. https://www.nrk.no/urix/eksperter_-tror-batteriet-i-personsokerne-kan-ha-blitt-hacket-sa-det-eksploderte-1.17047626 Hvis personsøkeren blir varm og avgir røyk før den eksploderer slik som vitner har beskrevet, høres det ikke ut som sprengstoff. https://www.nrk.no/urix/medier_-israelsk-etterretning-plantet-sprengstoff-i-5000-personsokere-1.17048029 "Skal ha blitt", men stemmer dårlig med vitneobservasjoner.
  4. Har hatt litt lyst på vannkjøling men har så langt ikke hatt så kraftik maskin at det er nødvendig. Men neste PC kanskje. Er risken for lekkasje og kortslutninger null? Må man ha jord? Jeg har ikke jorda strømuttak unntatt noen få plasser og ikke i nærheten av hvor jeg har dataen.
  5. Godt spørsmål. Dette viser at Tinget det er en plass for hvem som helst.
  6. NRK sin begrunnelse er god https://www.nrk.no/informasjon/nrk-og-p4-gruppen-ut-av-tunein-1.16669734 P4 sin begrunnelse er ganske lik https://www.lydenavnorge.no/hjelp/p4-gruppens-kanaler-mangler-i-tunein-tesla-og-google-assistant
  7. Edit Svar til Rune_says slettet fordi det ikke hjelper TS.
  8. Du har sikkert rett i alt du sier men det har ikke noe med meg å gjøre.
  9. https://support.microsoft.com/en-us/topic/use-the-system-file-checker-tool-to-repair-missing-or-corrupted-system-files-79aa86cb-ca52-166a-92a3-966e85d4094e De gjør et poeng av at DISM skal kjøres før sfc /scannow på Win10. Gjelder trolig Win11 også. Er cmd og Powershell hipp som happ?
  10. Dette kan kanskje variere fra maskin til maskin, men jeg har oppfatningen at knappen for "hurtig" bare reduserer tiden uten å kompensere på noen måte for å gi samme vaskeresultat. Med andre ord, vaskingen blir mindre grunding. Kanskje min oppfatning stemte før i tiden, da det ikke var noen måte å kompensere på fordi maskinene da uansett arbeidet med vasken hele tiden. På nye maskiner er vaskingen så lite intens at det kan kompenseres med mer omdreininger per minutt. Bare spekulerer. Foretrekker helt klart at maskinen arbeider som før Eco-tidsalderen.
  11. Antar OP = Original Poster altså meg. Windows vet ikke versjonen til min gamle Notepad. "About Notepad" sier versjon 23H2 men det er ikke versjonen for Notepad det er for Windows. Egenskaper på exe-fila sier v 10.xx. Notepad 2 3 og 4 ser ut til å være uavhengige av hverandre. Er det noen grunn til å velge det ene framfor det andre? Et pluss om den ligner på 20 år gammel Microsoft Notepad. Det jeg bruker Notepad til er hurtige notater og til å sammenligne/redigere filer av ulike typer. Enkle ting som knapt krev kunnskap.
  12. Tilleggsopplysning. Hvis jeg lar stå et ubrukt felt langs venstre kant på skrivebordet, havner nye ting der. Da tvinger det seg ikke inn oppe nært hjørnet. Men hvis alle plassene langs venstre kant er opptatte, da tvinger et nytt element seg inn oppe nært hjørnet. Merkelig.
  13. Det kommer an på hva man kaller nyhetsprogrammer. Jeg er veldig streng her, men jeg kaller det som er der borte for nyhetshow. Selv TV2 sliter med å holde "TV2 Nyhetene" innenfor hva jeg kaller et ekte nyhetsprogram. Det er for mye show der også. Ordentlige nyhetsprogram får man på NRK, SVT og BBC. Dette er eksempel og det er helt sikkert mange flere også. Men ingen fra USA eller Bergen.
  14. Ja for de skjeldne gongene strømbruddet er utenfra. Men det hjelper lite når bruddet er i PSU eller hovedkort eller hvor den enn er. Men har en ny maskin no så det problemet ska bli mer sjeldent framover. Men kan fortsatt forekomme.
  15. Enormt mye søppel fra USA, uansett kategori. Men i kategorien underholdning er Hollywood ikke så verst. Der suger Norge og Skandinavia. Det er nesten ingen ting av god underholdning herfra. Det vi er bedre på er nyhetsprogrammer og muligens dokumentarer. Amerikansk fjernsyn er kjemisk fri for nyhetsprogrammer, de har nyhetshow (som ofte skulle vært mer nøytrale i politiske saker). Og det merkes på den amerikanske populasjonens opplysningsnivå.
×
×
  • Opprett ny...