Gå til innhold

Tussi

Medlemmer
  • Innlegg

    2 770
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    9

Innlegg skrevet av Tussi

  1. jallajall skrev (5 minutter siden):

    Dette er immigranter som har blitt sluppet inn i landet, etter å ha blitt stoppet på grensen, og venter på å få immigrasjonssøknaden sin behandlet i immigration court langt frem i tid, eller allerede har fått avslag på søknaden og befinner seg fortsatt i landet.
     

    Hvordan vet man at de er mordere, og hvis de er dømt for drap, hvorfor kom de ikke i fengsel ved dommen? Det er noe som ikke stemmer

  2. jallajall skrev (8 minutter siden):

    Tens of thousands of illegal immigrants with sexual assault, murder convictions roaming US streets: ICE data

    The non-detained docket includes illegal immigrants who have final orders of removal or are going through removal proceedings but are not detained in ICE custody:

    - 425,431 convicted criminals
    - 13,099 murderers
    - 15,811 rapists
    - 222,141 with pending criminal charges

     

    Jeg forstår ikke. Er de dømt in absentia? Eller hvorfor er mordere på gata?

  3. Gammel men interessant artikkel. Det er tyoisk at vaksiner måles på hvordan man lykkes i å induxere nøytraliserende antistoffer, mens ved Covid ser det ut som andre deler av det adaptive immunforsvaret spiller en større rolle, og at antistoffer ikke er nok til å forebygge infeksjon, og alvorlig infeksjon. Og at vaksiner i fremtidem må fokusere mer på T-cellene i det erhvervede immunforsvaret

    https://www.science.org/content/article/uncoordinated-immune-response-may-explain-why-covid-19-strikes-some-hard-particularly

     

  4. jjkoggan skrev (Akkurat nå):

    En film som har mer enn 5% homofile er unaturlig?  Ingen krever at hver film representerer hver gruppe i andelen som reflekterer gjennomsnittene i det bredere samfunn, det ville blitt ganske unaturlig.

    det var ikke det jeg mente, men ta f eks 17 mai, de intervjuer i langt større grad innvandrere enn nordmenn på TV, slik jeg så det for noen år tilbake. Overrepresentasjon, dvs massiv overrepresentasjon kan virke provoserende på noen. Jeg driter i det, men jeg forstår når noen føler seg "manipulert"

  5. Joeal88 skrev (15 minutter siden):

    Det er ihvertfall ikke tilfelle i California, og jeg tviler på at Trump kommer til å gjøre det spesielt bedre i NY enn hva han gjorde i 2016.

    Jeg er egentlig overrasket over at ikke Trump gjør det bedre i California, staten er fullstendig ødelagt av jeg vet ikke hva, men boligprisene er vanvittig høye, gatene er fulle av hjemløse mennesker, sprøyter og menneskelig avføring. Arbeidsfolk, deriblant mennesker med barn, bor i campingplasser og bilder fordi folk har ikke råd til leilighet. Og guvernøren prioriterer helsehjelp til illegale migranter (jada, alle fortjener helsehjelp, ikke det det handler om, poenget er at det antas å provosere mange) samtidig som de er en sanctuary state mens egne innbyggere lever i desperasjon. Folk flytter ut i hundretusentall, og guvernøren er mer opptatt av abort til folk fra andre stater og at foreldre ikke skal få vite at barna føler seg trans enn å fikse reelle problemer for innbyggerne der.

     

  6. skaftetryne32 skrev (4 minutter siden):

    Så fort lgbtq på minste mulige vis er representert så blir det automatisk woke, det sier mer enn ord, det er ikke tilfeldig. 

    Her er jeg enig med deg, homofile er en del av samfunnet, det er da naturlig at de er representert, men det kan ta overhånd og bli totalt unaturlig, vi snakker om en befolkningsandel på ca 5%

    • Liker 1
  7. Subara skrev (2 minutter siden):

    Legen sykmeldte Christian Unnerud (48) for depresjon. Det var ikke nok for å få sykepenger.

     

     

    Her har NAV prøvd seg uten å ha ressursene til å gå ordentlig gjennom saken. Saken havnet til slutt i trygderetten-byråkratiet fordi NAV gjorde feil.

    Dette er ille. Jeg vet selv at hadde jeg hatt en skikelig konflikt med sjefen ville jeg blitt syk, ikke fordi jeg ikke ville gå på jobb, men fordi min underliggende angst og depresjon ville gjort det umulig, jeg er helt avhengig av å føle meg trygg på jobb for å klare å gjøre en god jobb. Dette vil jeg tro gjelder mange, og viser bare at arbeidsmiljøet kan gjøre en syk

    • Liker 1
  8. Inge Rognmo skrev (9 minutter siden):

    Nei, det var nettopp det jeg ville frem til, fortrinnsvis uttalt av en av de her i tråden som påstår at egenmeldingsdager misbrukes i stor stil.

    1,1% egenmeldt fravær tilsvarer at 1,1% av arbeidstakerene er borte til enhver tid, eller at hver arbeidstaker er borte 1,1% av arbeidstiden. Med 230 arbeidsdager i året tilsvarer 1,1% ganske nøyaktig to og en halv sykedager (egenmelding) i året. Ikke alarmerende mye, spør du meg. Da er det som du sier større grunn til å bekymre seg over det legemeldte fraværet.

    Jeg synes faktisk ikke 2 1/2 dag egenmelding er mye i det hele tatt. Det er 1 hard forkjølelse.....

    • Liker 1
  9. Nasjonalisten skrev (13 minutter siden):

    Vet ikke helt hva overskrift burde være, men det virker som at gruppen ''innvandrere'' deler seg grovt sett i 2 grupper;
    en gruppe som er lojale til den veldig brede ''innvandrer'' gruppen, eller spesifikt sitt eget land, som de i ''samfunnsengasjerte norsk-pakistanere''(🤣), eller de som driver muslimsk misjon og flyktning/innvandrer-aktivisme.
    og en annen gruppe som virker til å ville identifisere seg med Norge, og assimilere seg, legge fra seg fremmed kultur, tradisjon, religion, og ikke forsøke å dra med slekt og giftemål hjemmefra.

    Jeg bemerket meg da Najma (rød genser) sier ''du sier du ikke vil generalisere, men så gjør du det med en gang'', men Abid sa spesifikt det motsatte, at det ville bli generaliseringer, og det er så håpløst når folk må dra inn ''men nå generaliserer du'' hele tiden, det er prima tåkefyrste oppførsel. Dette er oppførsel man setter i gang med når man nekter å delta i debatten.
    Det samme gjelder ''ikke alle da'', som nesten ingen noen sinne har ment.

    De sier at Raja åpner for eller legitimerer høyre-ekstremisme, og om jeg får snakke på vegne av den kohorten, så kan jeg si at assimilerings-ønsket til Raja er idealet til alle andre enn høyre-ekstreme, da det er lettere for ideen om remigrasjon å bli masse-adoptert når folk ikke er assimilerte, det Abid Raja forsøker å gjøre er å redde Norge fra en høyre-ekstrem fremtid.
    Om segregeringen fortsetter, og islam ikke tilføyer seg, så er Europas Høyre-ekstreme fremtid garrantert, jeg tror Abid forstår dette.
    Idealet VAR å ikke ta inn over 1 million innvandrere til Norge, men nå som vi er der, så er det 2 veier å gå, total assimilering, eller remigrasjon.

    Integrering er ikke et valg? Kulturtoletanse begge veier er ikke et valg? Å sparke ut kun de som ikke vil integreres er ikke et valg?

  10. aklla skrev (2 minutter siden):

    Viktig å huske på at vaksiner er går på statistikk også, det trenger ikke være 100% trygg, bare (betydelig) tryggere enn sykdommen den bekjemper.

    Er sykdommen f.eks 90% overlevelse vil en vaksine med 99% overlevelse være ett bedre mye bedre alternativ om sykdommen er veldig smittsom og sprer seg. Selv om 1 av 100 dør av vaksinasjonen så reddes livet til 9 av 100.

    Disse tallene er bare ett eksempel altså.

    Nettopp, derfor tillater man mye mer bivirkninger av medisiner som behandler kreft enn medisiner som behandler artrose, samme prinsippet. 

    Og jeg tror vaksinen mot kopper har langt mer bivirkninger enn vaksinen mot corona, og det er akseptert, fordi kopper har langt større sannsynlighet for å drepe enn covid 

    Det betyr ikke at covid er ufarlig, kg vaksinering er mye tryggere enn å møte viruset uten at immunforsvaret er forberedt

    Man spekulerte lenge i, vet ikke om det ble bekreftet, at de som døde av covid ofte døde fordi det medfødte immunforsvaret ikke klarte å aktivere det ervervede med mer spesifikke våpen,  i tide. Dette er jo nettopp poenget ved vaksinen. 

    Kanskje engang får vi immunglobulin mot covid, det hadde vært veldig interessant 

    • Liker 1
  11. Red Frostraven skrev (45 minutter siden):

    Det ligger millioner av mennesker i frysere, kunstig befruktede eggceller.


    https://my.clevelandclinic.org/health/treatments/15464-embryo-freezing-cryopreservation

    Så vi kan konkludere med at du er motstander av kunstig befruktning og nedfrysing av befruktede egg for kvinner som må fjerne eggstokker eller livmor..?

    Nei, men jeg er motstander av å befrukte flere egg enn det som blir satt inn, enten i embryo sin mor, eller i en annen kvinne, såkalt embryoadopsjon,  umiddelbart eller senere

    • Liker 1
  12. Nukleosid skrev (1 time siden):
    Selfuniverse skrev (16 timer siden):

    Og sykepleiere som ser hva som skjer.

    Er ganske mange flere sykepleiere som har sett hvilken lidelse denne sykdommen medfører for de mest uheldige rammede i de siste stadier av sykdommen. Disse er 100% pro-vaksinen.

    Nettopp! Er sykepleier og har sett for mange dø av covid

  13. leticia skrev (1 time siden):

    legemeldte fraværet er litt mer bekymringsverdig sånn sett. Det kan ha flere årsaker. Er faktisk folk så syke? Springer folk ned legekontoret og får sykemelding for småting? Skriver leger ut sykemelding for lett, og for lange sykemeldinger i forhold til sykdommen man får sykemelding for?

    Min erfaring med sykemelding fra min lege er at en får korte sykemeldinger (ca 2 uker om gangen) og at spørsmålet om gradert kommer med en gang, selv om jeg fikk 100% de første 2 ukene. 

    Kan sikkert være leger som er mer slepphendte, men også her kan løsningen være å frata problempersonen(e) rettigheter, nemlig retten til å skrive ut sykemelding 

  14. Ift egenmeldingsdager, jeg tror seks dager er det aller meste jeg har brukt på et år, selv om jeg kan bruke 24. Jeg har også avspasert når jeg egentlig var syk for å unngå sykemelding 

    Og så sitter fjomper som Rotevatn eller hva han heter, og kjendisleger og vil frata meg og andre lønna vår når vi er syk

    De kan kanskje begynne med å endre på sykemeldingsreglene på Stortinget, hvorfor skal ikke de over på aap etter 1 år? Hvorfor har de både 4  år med sykepenger OG fulle sykepenger selv om de tjener over 740 000.

    Dødsprovoserende!

  15. romulv skrev (7 minutter siden):

    Noen forklaringer som har blitt slengt rundt er at hans tough guy personae vekker tillit hos latinos og sorte, særlig menn.

    En annen er at stadig flere urbane (sort og latino) menn, i demokratiske byer, opplever gode tider økonomisk og sosialøkonomisk mobilitet. De driver da i retning av det republikanske partiet, uavhengig av Trump. Kanskje på tross av ham. 

    Det er et faktum at arbeidsledigheten blant svarte var historisk lav, men tror det meste var lavtlønte jobber.... det er ikke bra hvis arbeidsledigheten er lav fordi man må jobbe 3 jobber for å forsørge familien 

  16. romulv skrev (21 minutter siden):

    Trump gikk vel frem hos alle grupper fra 2016 til 2020. Svarte, latinos, homoseksuelle, transvesitter, etc. Bortsett fra hvite menn. 

    https://www.bbc.com/news/world-us-canada-54972389

    Det er vel få tidligere republikanske kandidater/presidenter som har mer støtte hos svarte velgere enn Trump, uten at jeg har noen som helst anelse om hvorfor, han er vel den mest rasistiske presidenten siden demokraten Wilson spilte "Birth of a nation" som hyllet Ku Klux Klan i det hvite hus

  17. Dikedis skrev (1 time siden):

    Enda en historie som en ikke kan utelukke at kan ha noe med mRNA-sprøytene å gjøre (det er uklart om "hjertefeilen" har oppstått relativt nylig, eller om han kan ha gått med den i mange år (siden før 2021), men siden han er så ung, og mann, tenker en jo uvergelig på forskningen publisert i 2022/2023, som indikerte at mange av de "korona"-"vaksinerte" kan ha blitt påført mer eller mindre *skjult* myokarditt og den slags av injeksjonene, og at unge menn er spesielt utsatt for det å ende opp med skader på hjertet i kjølvannet av "korona"-"vaksinering"):

    https://www.vikingfotball.no/nyheter/jone-berg-legger-opp

    Jone Berg legger opp

    – Det er den tøffeste beskjeden jeg noen gang har fått, sier Jone Berg. Vår unge og talentfulle midtstopper tvinges til å legge fotballskoene på hylla. A-lag herrer

    Forsiden / Nyheter /

    Jone Berg er tilgjengelig for media. Dersom dette er ønskelig, ta gjerne kontakt med mediaansvarlig Alexander Larsen (45287066) for mer informasjon.

    – Jeg har hørt med flere leger, og de sier alle det samme: Det er ingenting jeg kan gjøre for å drive med toppidrett. Å få den beskjeden er selvfølgelig utrolig tungt. Jeg har jobbet hele livet mitt for dette. 

    Det er med en enorm tristhet vi i dag informerer om at vår talentfulle midtstopper Jone Berg er nødt til å legge opp. 

    Som mange kanskje har fått med seg, har ikke 19-åringen vært i aksjon på banen denne sesongen, verken i Eliteserien eller for Viking 2 i 2. divisjon.

    Det er det en helt spesiell grunn til. 

    Mottok beskjeden nylig

    Under en rutinemessig kontroll tidligere i år, ble det oppdaget en feil på Jones hjerte, og siden den gang har det pågått en prosess for å finne ut om vår midtstopper kan fortsette å spille fotball på toppnivå. 

    Det kan han dessverre ikke. Den tunge beskjeden fikk han for kort tid siden. 

    – Jeg har hele tiden vært innstilt på at det skulle ordne seg, og det har vært vanskelig å ikke vite hva som kom til å skje. Men jeg har funnet andre ting å fylle dagene med og for å tenke på litt andre ting. Men det vil ta tid å komme seg over dette, sier unggutten.

    Han har dermed spilt sin siste kamp i mørkeblått, men kommer til å tilbringe resten av sesongen sammen med sine lagkamerater.

    – Alltid vært drømmen

    – Å spille for Viking har vært drømmen hele livet, og i år var jeg tatt opp i A-stallen og hadde fått kontrakt. Jeg følte meg i bra form og var klar for å angripe sesongen. Det er en drøm som blir knust, sier Berg.

    19-åringen sier han er svært takknemlig for støtten fra sine lagkamerater gjennom en tøff tid. 

    – De har tatt utrolig godt vare på meg, og jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten dem. Hver dag er det noen som har spurt hvordan jeg har det. Jeg setter utrolig stor pris på alle. Jeg blir nesten rørt av å snakke om det, sier han.

    Selv om drømmen om å spille foran et fullsatt SR-Bank Arena brast på verst tenkelig vis, sitter midtstopperen igjen med mange gode minner fra tiden i mørkeblått.

    – Jeg har fått oppleve noen øyeblikk som kommer til å vare livet ut. Jeg husker spesielt kampen mot Brøndby på treningsleir i Portugal, da jeg fikk min første start for klubben. Jeg kommer til å huske den kampen resten av livet. I tillegg må jeg nevne fjorårets bortekamp mot Brann. Det var virkelig kult å få oppleve, sier han.

    Ønsker å hjelpe andre

    Han ønsker også å være til hjelp for andre med å fortelle sin versjon.

    – Jeg ønsker å informere alle hjemme om hvor jeg har blitt av og status rundt meg. I tillegg viser det viktigheten av en medisinsk test. Jeg har blitt fortalt av alle leger, som sier det samme: Hadde vi ikke funnet ut av dette, kunne det gått veldig galt, forteller han.

    – Alle forstår at du har det tøft og at du har hatt det tøft. Du må ikke være redd for å snakke med de rundt deg. Det er den tøffeste beskjeden jeg noen gang har fått. Ikke vær redd for å ta kontakt med dine nærmest. Tør å si ifra, oppfordrer han.

    Publisert: 26.09.2024
    Skrevet av: Alexander Larsen
    Kontakt: [email protected]

     

     

     

    Dette er grunnløse spekulasjoner som ikke er verdig diskusjon..... 

  18. leticia skrev (1 time siden):

    Ja, shit, på samme måte som det er et fåtall av de som blir voldtatt som anmelder forholdet. Så antallet som blir voldtatt må være forsvinnende lite... Du skjønner at du ikke kan bruke statistikken kun basert på antall anmeldte saker? 

    Nå har ikke jeg snakket så høyt om trygdemisbruk heller da, jeg nevnte vel lenger opp at antallet "svindel" sykedager sannsynligvis ligger på et sted mellom 2 % og 4 %. Og at det ikke nødvendigvis er folk som bevisst går inn for å lure, men som overdriver sine egne symptomer. Da snakker jeg om legemeldt sykefravær. Det egenmeldte sykefraværet er lettere å trikse med. 

    Nå er det vel en person i tråden her som har innrømmet å snyte på sykepenger på egenmelding,  er det ikke bedre at de som man faktisk vet eller mistenker at snyter mister retten til egenmelding enn at alle vi andre skal straffes?

    Hvorfor skal f eks jeg som jobber med eldre straffes med karensdager fordi jeg må bli hjemme 48 timer etter siste symptomer med norovirus som jeg fikk på jobb? Og det er et eksempel som er fra virkeligheten,  bare ikke karensdager

    • Hjerte 2
  19. Rhabagatz skrev (3 minutter siden):

    Det følger av der jeg skriver at de må en lovendring til for å endre kurs.

    Nye tolkinger av eksisterende lover er noe man må være ekstremt restriktiv med.

    Men når Supreme nå har endret kurs og følger en fundamental tolkning av konstitusjonen, må denne enten forkastes eller anvendes på alle områder.

    Nå har USA aldri hatt en føderal abortlov, kun endringer i høyesterettsdommer. 

    Men ja. Det er valgt inn såkalt konstitusjonelle dommere, som setter selve grunnloven høyt. Og er det ikke det de skal da? Tolke grunnloven? Ikke bare drive med aktivisme? 

    Du har forøvrig rett i at min jusskunnskap ikke er den aller beste, men jeg synes det er rart at når Roe ble vedtatt så var det visst greit med aktivisme, men ikke med dobbs. Det er visst kun greit for mange når dommerne fatter vedtak de selv er enig i. 

  20. Rhabagatz skrev (8 minutter siden):

    Merkelig spørsmål. Ren whataboutisme. Ikke noe av det jeg skriver er rettet mot det.

    Derimot sier jeg at forslaget er seriøst og rettet mot å hindre fremtidige politiske utnevnelser og radikale kursendringer i rettsvesenet.

    Poenget mitt var at 180-gradersendringen fra Supreme i flere saker er uønsket og i strid med all rettspraksis i USA, der presedens er det rådende rettsprinsippet.

    Presedens ja, da hadde vi hatt "the Word person does not include the negro" som lov fremdeles... utettferdige lover kan endres.

    Mener du at hvis dobbs blir stående i 20 år, så er det presedens? Eller er det bare det du er enig i som skal ha det?

  21. Morromann skrev (14 minutter siden):

    Joda, men jeg skjønte det slik at det var en harmløs "kopi" av viruset som ble sprøytet inn i vaksinen slik at immunforsvaret skulle kjenne det igjen når en "ekte" versjon kom. Eller var det feil?

    Ved mRNA er det kroppen selv som produserer vriusdelen, vaksinen inneholder koden.

    Men harmløst og harmløst, nå er det vel kanskje vist at spikeproteinet i seg selv kan gi f eks hjerteposebetennelse, men det har ingenting med mRNA-teknikken å gjøre 

×
×
  • Opprett ny...