Gå til innhold

Alec.L

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alec.L sine prestasjoner

5

Nettsamfunnsomdømme

  1. Da sender jeg bare ballen tilbake. Kom gjerne med en mer sannsynelig forklaring.
  2. Er det så vanskelig og forstå? Syns du dette er en revolusjonerende tankegang. Skulle like og vite hva alternativene er.
  3. Jeg tror ikke du har forstått essensen i det jeg sa. Alle religioner er sanne. Det kommer an på den som tror. Jeg kunne sagt at alle er like usanne, men det er lite repektfullt overfor de troende av de forskjellige religionene. Skjönner ikke hva du mener med "alle kan ikke ha rett om Jesus". Hvorfor velger du akkurat Jesus som eksempel? Alle kan ikke ha rett om Mohammed, Buddha, Krishna,Zevs og de andre heller.
  4. Det eneste logiske svaret på spørsmålet i tråden er vel at alle religioner er sanne. Med all respekt, det er utrolig sneversynt og vitner om mangelfulle evner til selvstendig kritisk tekning å hevde at millioner av mennesker som lever etter et annet alternativ tar feil. Med hvilken rett kan de hevde det? Kristne f.eks vil alltid "bevise" det med utallige sitater fra Bibelen, men muslimer, hinduer, jøder, buddister osv vil gjøre akkurat det samme med bevisførsel fra sine hellige bøker. Det er jo derfor religioner blir omtalt som tro, i motsetning til sannhet. Siden mennesket reiste seg opp på to ben og ble bevisst sin egen eksistens og begynte å stille spørsmål om hvorfor de var her og meningen med det, har vi hatt behov for noe "der oppe". Det er vel ikke så merkelig. Det har eksistert i tusenvis av år i ulike former. Mennesker trenger et holdepunkt som er større enn oss selv og som kan gi oss litt peace of mind som de sier på engelsk. Det var helt nødvendig for utvikling av en sivilisasjon med felles moralske regler og lover. Det samme gjelder idag for sekulære samfunn fordi vi har adaptert de samme universelle levereglene.
×
×
  • Opprett ny...