Uv Ismann
Medlemmer-
Innlegg
27 -
Ble med
-
Besøkte siden sist
Nylige profilbesøk
Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.
Uv Ismann sine prestasjoner
20
Nettsamfunnsomdømme
-
I 2005 og 2006 var dieselandelen av bilsalget rundt 50%. Statistisk sett ble disse vraket i fjor og i år (gjennomsnittlig alder ved vraking er ca 18 år), så ganske mange titusen dieselbiler forsvant fra bilparken. I 2007 økte bilsalget en del, samtidig som avgiftsendringer økte dieselandelen til nesten 75%. Så den nedgangen av salget av autodiesel som vi har sett starten på kommer til å gå mye raskere framover, tipper salget minst halveres innen 2030. Det går hardt utover små stasjoner som ikke har areal til å bygge ladepunkter (to-tre ladere hjelper ikke så mye på omsetningen), og stasjoner i sentrale strøk med høyere elbilandel. Men tviler på at vi får rekkeviddeangst på fossilkjøretøyene før rundt 2040.
-
Ikke helt det samme, men opplevde en gang at da megler hadde kontaktet banken for å sjekke at jeg hadde finansiering, så hadde banken ikke bare sagt "ok", men også opplyst hvilke aktivaklasser egenkapitalen sto i. De var ikke i samme konsern, og det var megler selv som fortalte det; "Får håpe aksjene dine ikke faller i verdi..." Syns ikke det var innafor egentlig.
-
Tror ikke man skal overdrive hverken risikoen ved provisjonsmodell eller tryggheten i fastlønn. Ingen bedrifter har råd til å ha mange folk på benken over lang tid, så da blir det oppsigelser eller permitteringer - så da sitter man med Statens garantilønn uansett. Med en presumptivt høyere provisjonslønn i gode tider er det mulig å bygge en buffer som ikke er mulig ellers, som man kan flyte på til etterspørselen er tilbake. Det tar riktignok litt tid å bygge, men i et livsløp er det overkommelig - og gir en mye større fleksibilitet på lang sikt.
- 4 972 svar
-
- 2
-
- avdeling
- utdannelse
-
(og 1 andre)
Merket med:
-
Om du snitter 30 timer i dag, blir vel neppe timelønna særlig høyere, selv om bruttoen blir det. Og om man må jakte oppdrag selv, kan jo det være en stressfaktor. Selv har jeg ikke opplevd det på mine ti år, men det varierer sikkert. Andre ting å vurdere er vekstmuligheter - er det eierandeler involvert? Slikt kan på sikt være verdifullt, men ingen garanti. Som konsulent har man også mulighet til å prøve litt forskjellige ting uten å måtte bytte arbeidsgiver. Jeg har ingen interesse av å gå tilbake til fast ansettelse, men ser jo at en del vurderer ting anderledes for tida.
- 4 972 svar
-
- 1
-
- avdeling
- utdannelse
-
(og 1 andre)
Merket med:
-
Til rekrutterere svarer jeg alltid hva jeg har i dag. Så spør de om jeg er villig til å å gå ned i lønn (fordi de har en unik, spennende mulighet elns.). Så sier jeg nei. Så kaster vi ikke bort noens tid på en dødfødt prosess. Foreløpig kun ett tilfelle der rekrutterer ikke har skygget banen mtp. min forventning, men der var prosjektplanen såpass urealistisk tidsmessig at det ikke hadde vært verdt selv 50% økning. Men funker selvsagt best for å unngå å gå ned. Om man derimot ligger lavt, og ønsker å gå opp, så ville jeg vært forsiktig med å dele nåværende eller gi en sum. Dar risikerer man å selge seg for billig. Så da er det bedre med et litt rundere svar, med forbehold om pensjonsordning, bonuser, ekstra feriedager, videreutdanning osv.
- 4 972 svar
-
- avdeling
- utdannelse
-
(og 1 andre)
Merket med:
-
Men for de som har 60/40 så regnes det nok ikke av timepris med moms, slik som gjest nevner. Så må man også vite hva som er inkludert i cuten til selskapet for å kunne sammenligne.
- 4 972 svar
-
- avdeling
- utdannelse
-
(og 1 andre)
Merket med:
-
Enig i at det trengs færre til å utføre det vi bruker tid på i dag. Men det er nettopp det som frigjør ressurser til å heve kvalitet, finne på nye ting som ingen har tenkt på før og dermed øke effektivitet og etterhvert velferd og levestandard. Veldig mange av oss får i dag godt betalt for å gjøre ting som absolutt ikke er livsnødvendige. Jeg lager strengt tatt underholdning og tidsfordriv som folk liker å bruke tid på - det er muliggjort av at livsnødvendige behov dekkes av en ganske liten andel av arbeidsstyrken som har svært høy effektivitet. Jeg vet ikke mer om framtida enn andre, men er lite bekymret for at vi ikke finner på noe å sysselsette oss med. Til trådens tema; en godt gjennomført it-utdanning der man kan øve på å lære seg selv nye ting, vil uansett være en fin og fleksibel plattform å bygge framtida på. Men velg en retning man er interessert i å bli skikkelig god på.
- 51 svar
-
- 2
-
Vi jobber sikkert anderledes om 5 år, men kan ikke legge seg i fosterstilling for det. Det blir ikke mindre viktig å kunne grunnleggende teori. Har holdt på med disse greiene i 20 år, og det er svært lite av det jeg gjør på daglig basis nå som er likt som for 20, eller 10 år siden for den del. Men fysikken og logikken har ikke endret seg så mye. Er rimelig sikker på at AI lager en skog av nye problemstillinger som vi kan bryne oss på de neste 20 årene.
- 51 svar
-
- 3
-
Om man starter studiene nå, så er det arbeidsmarkedet om 3-5 år som teller, ikke hvordan det er nå. Ville ikke bekymret meg for det. "Grunnmur" nevnes over her - vær bevisst på det, bruk studietida til å lære noe grunnleggende skikkelig bra i stedet for å løpe etter "framework of the month". Det er mange om beinet som kan slenge sammen noe kode, men om man har en eller annen dybdekunnskap i tillegg kan man skille seg ut. Et eksempel som ligger mitt hjerte nær; det er fascinerende hvor mange profesjonelle utviklere som ikke har lært hvordan internett fungerer under panseret og ender opp med veldig ineffektive løsninger.
- 51 svar
-
- 3
-
Nei, Tekna. Svarte opprinnelig på en post som spurte om siv.ing-nivå.
-
IT, 90-persentilen var 1,43M i 2022
-
Nå for tida ligger jeg rundt 150k over 90-persentilen for årskullet i privat sektor. Konsulentmarkedet i Oslo. Men i tidligere stillinger har det vært mer rundt nedre kvartil - så det varierer. Så håpet er ikke ute, men sannsynlig at du må flytte på deg for vesentlig bedring.
-
Quiet quitting i en dead-end jobb uten utsikter til utvikling kan jeg forstå. Litt mer usikker på andre felter der det faktisk er gode muligheter til bedre betingelser. På meg virker det som det er de yngste som har minst ståpå hos min kunde nå, tror ikke det betaler seg på sikt i lønnsnivå i alle fall. Men det er kanskje ikke det de prioriterer.
-
Til en viss grad, i form av at jeg (og en til ) har høyest timepris i selskapet og kan velge mest interessante oppdrag. Nå har sikkert ikke dere samme modell/gjennomsiktighet, men det finnes. Men samtidig er jo timepriser for konsulenter komprimert på den måten at det ofte bare er noen hundrelapper forskjell på junior og seniornivå. Det hender at man jobber med folk som er imponerende flinke og produktive - men så er det jo ofte sånn i større organisasjoner/prosjekter at også disse er avhengig av oss vanlige til å implementere greiene over hele fjøla, uansett nivå ville det ikke vært nok timer i døgnet selv for dem. Så som vanlig ansatt kan man nok rett og slett ikke regne med å få full uttelling for å være ekstra god. Om man skal ha det, så må man enten drive for seg selv eller bli en form for ledende ansatt et sted som får opsjoner og eierandeler. Men om man er ekstra god burde ikke det være umulig.
-
660 er litt over begynnerlønnsanbefalingen til Tekna f.eks, så om man legger på litt for årets inflasjon så høres det kurant ut.
- 4 972 svar
-
- avdeling
- utdannelse
-
(og 1 andre)
Merket med: