Gå til innhold

gevvo

Medlemmer
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av gevvo

  1. Jotun skrev (4 minutter siden):

    Ikke på innsatte penger. Kun på avkastningen.

    Har man satt inn en mill og har en mill avkastning kan man på ask ta ut en mill uten at noe skjer. Begynner man å spise av den andre millionen blir det skatt.

    Skatt på bankinnskudd vet eg ikke, men det bør være enkelt å google. Og ser ut som 22 prosent.

    Ok, skjønner. Jeg trodde det ikke var skatt på renter så lenge man holder seg under grensen for formueskatt. Skjønner at jeg har litt å sette meg inn i her.

  2. Er det riktig å tenke at man må skatte 37,8% av gevinst på innsatte penger på aksjesparekonto  hvis man tar ut pengene (dagens regler, kan bli omgjort til høyere skattesats når man bestemmer seg for å ta ut), kontra 0% skatt hvis man lar pengene stå på 5% på sparekonto med dagens rente?

  3. It's always sunny in Philadelphia skrev (34 minutter siden):

    Hei. Jeg ser at Meny har 50% avslag på kjøttpålegg (og kyllingpålegg). Men hvordan er dette å fryses ned? Tenkte å kjøpe en god del kyllingpålegg og kanskje litt roastbiff og annet kjøttpålegg. Men jeg bor alene, så klarer ikke å spise opp alt for mye, så tenkte å fryse ned mesteparten. Blir det ekkel konsistens eller smak?

    Ser ut som det er 50 % ekstra trumf bonus. Altså ca 4,5 % bonus istedet for ca 3 %. Har gått på samme blemme selv.

  4. Nintendo Switch har vært mye på tilbud i det siste. Først var OLED utgaven satt ned til ca 3400,- på flere nettbutikker for et par uker siden, og nå er 2019 utgaven med lengre batteritid satt ned til 2790,- på Coop. Taler dette for ny utgave av konsollen i nær fremtid? Jeg venter på Zelda 2 og trenger en ny konsoll til mai 2023, men synes både OLED utgaven og originalen er for utrangerte hardwaremessig til å gå til innkjøp nå (selv om prisene er gode). Pleier disse konsollene å være på tilbud?

    • Liker 1
  5. onkel_jon skrev (På 17.10.2022 den 15.33):

    Er litt knotete på model 3 men så lenge man har god lommelykt og liten skru trekker så går det fint, vet mange har byttet den skruen med en sånn thumb screw så er lettere å fjerne neste gang.

    https://www.amazon.com/Tesla-Model-Filter-Access-Replacement/dp/B083S9HM7C

    På 21 modeller av Model 3 er skruene byttet om, slik at den man skrur er nederst og lettere tilgjengelig. Det vanskeligste med denne jobben var egentlig å få av panelet.

    • Liker 1
  6. NortonM skrev (9 timer siden):

    Jeg flytter IPS og ASK fra Sbanken til Kron.

    Brukskonto og regningskonto er åpnet i Bulder Bank. Åpnet itillegg 2 sparekontoer, pengene er flyttet med straksbetaling.

    Boliglånet må jeg vente med. Må få kjerringa med på det. Har bare 430k i lån.

     

    Edit: Bulder Bank appen ser bra ut. Litt mer "mobilvennlig og moderne ". Har ikke brukt nettbank i nettleseren på mange år og jeg har 5 PC skjermer og 6 PCer(Raspberry Pi ikke medregnet). Hvem sitter å betaler faktura manuelt på PC når man kan skanne den med appen? Alt er lettere med mobil og app.

     

    Hei, kan du ta deg tid til å forklare hvordan man flytter aksjesparekonto fra Sbanken til Kron uten å risikere å få skattepliktig uttak? 

  7. RJohannesen skrev (På 6.12.2021 den 17.09):

    Jeg styrer vvb fra smarthuskomtroller, via en kontaktor i sikringsskapet. Men jeg har valgt en fra schneider med bryter i tillegg, slik at jeg (eller kona) kan sette den manuelt på eller sv om det skulle bli noe kluss med styringen etter oppdatering e.l.

    Den står på 6 timer om natta og 3 timer midt på dagen, da slipper jeg unna de dyreste timene på morgenen og ettermiddagen. Og den har alltid varmt vann. Satt opp temp til 85 grader

    PB106110_288x288.PNG.png

    Må man ha/være elektriker for å få til dette, eller er det mulig for noen med ca 10 tommeltotter?

     

×
×
  • Opprett ny...