Gå til innhold

Arad

Medlemmer
  • Innlegg

    45
  • Ble med

Innlegg skrevet av Arad

  1. Jeg hadde håpet at de i det minste viste frem noen nye spill der man ser hva maskinen er god for, noe som skaper litt hype rundt lanseringen. Ikke bare gamle spill en har spilt seg ferdig på. Også står det med liten skrift på traileren at det bare er utvalgte spill på ps5 som får oppgraderinger.

    Det er baksiden med slike mid-gen oppgraderinger på konsoll, hvis ikke utvikleren velger å patche spillet får man ingen nyttet av den nye hardwaren. Slike ting gjøre at det frister mer å legge penger i en ny pc istedenfor.

    rabler skrev (47 minutter siden):

    Om du har såpass dårlig grafikkort at 10000 er en oppgradering er det jammen på tide 😃

    Tenker du altså at et 4070 super til 8k er et dårlig kort, og du spiller på konsoll? 

  2. Det var jo Sony/Jim Ryan sin handlerunde på eksklusivitet hos utviklere av tredjepart spill, som førte til at Microsoft måtte gå drastisk til verks og kjøpe opp Zenimax. Sony prøvde å skvise ut all konkurranse.

    De hadde betalt Bethesda for eksklusivitet på Ghostwire Tokyo og Deathloop, også fikk Microsoft nyss i at det var snakk om det samme for Starfield på PS5.

    Og når det er snakk om brukerfiendtlig praksis, så er det greit å nevne Sony sin begrensing for bruk av PS4 kontrollere på PS5. Man kan koble de til konsollen for å spille PS4 spill, men får bare en feilmelding på PS5 spill. Sony sin forklaring på det var at man må oppleve PS5 spill med de nyeste funksjonene som Dualsense har, funksjoner som man enkelt kan skru av.

    Så en sitter med en del kontrollere en ikke får brukt lenger hvis en f.eks skal ha en FIFA kveld med kompiser. Og det morsomme er at hvis man spiller PS5 spill via remote play, da kan man fint koble opp og bruke DS4.

    • Liker 1
  3. Gringorilla skrev (På 11.9.2023 den 10.34):

    Det at folk på nettet er inkompetente vil ikke si at det ikke går.
     

    Gringorilla skrev (På 11.9.2023 den 10.34):

    Men jeg ser nå at det ikke går (eller jeg finner ikke ut hvordan) i vanlig browser.

    Ser den.

    Som nevnt tidligere så får man ikke kjøpt når det allerede er lagt til i biblioteket. Legger ved bilder av app fra Returnal som jeg har i biblioteket, ingen mulighet til å kjøpe hverken standard eller deluxe utgaven:
    Screenshot_20230912-183845.thumb.png.44d5fc2d1968d050ae8bc12e9b023194.pngScreenshot_20230912-183906.thumb.png.73468e3190fc56e292389533d55519ba.pngScreenshot_20230912-183138.thumb.png.16c297554bd0739fb1cc59ac472ffe6b.pngScreenshot_20230912-183103.thumb.png.b0d86b0f783a5ea41130855c324f610b.png

    Lawn Mowing Simulator kan jeg kjøpe da jeg ikke har lagt det til i biblioteket fra før.

    Screenshot_20230912-184159.thumb.png.0b67c882b56747096b7e0066a53f4c88.png

    • Innsiktsfullt 1
  4. Gringorilla skrev (51 minutter siden):
    Arad skrev (17 timer siden):

    Jeg har testet Playstation Plus Extra i et år nå, og kommer ikke til å fornye. Utvalget av spill har for så vidt vært bra, men når det kommer tilbud på spill en gjerne vil ha i samlingen så har en ikke mulighet til å kjøpe dem. Står bare at en eier spillet allerede eller at det er utilgjengelig, så ganske scum av Sony.

    Så akkurat det løser Game Pass bedre da en får mulighet til å handle spill på tjenesten før de går ut, med redusert pris i tillegg. Også får en tilgang til spill på PC med samme save, som er ganske kjekt hvis TVen i huset er opptatt 😄

    Man kan fint kjøpe spill som er på tjenesten. Man må bare trykke på der man velger versjon, og velge en som ikke er Plus-versjonen. Det er samme spillet og bruker samme save-fil, men tror det er implementert for at man ikke ved et uhell skal betale for et spill som er gratis på tjenesten.

    Nei man kan ikke det, hvis man har lagt det til i biblioteket så får man bare opp at du allerede eier spillet. Har prøvd det du nevner der. Er et kjent problem, mange som klager på det hvis du søker litt rundt.

  5. Jeg har testet Playstation Plus Extra i et år nå, og kommer ikke til å fornye. Utvalget av spill har for så vidt vært bra, men når det kommer tilbud på spill en gjerne vil ha i samlingen så har en ikke mulighet til å kjøpe dem. Står bare at en eier spillet allerede eller at det er utilgjengelig, så ganske scum av Sony.

    Så akkurat det løser Game Pass bedre da en får mulighet til å handle spill på tjenesten før de går ut, med redusert pris i tillegg. Også får en tilgang til spill på PC med samme save, som er ganske kjekt hvis TVen i huset er opptatt 😄

  6. Nimrad skrev (16 timer siden):

    Da får vi bare være uenige :)

    Ja, det er en fordel at det er enklere rent fysisk med Xbox sin løsning, men bare vent til prisene dropper enda mer. Det er tullete å ha låste, proprietære løsninger sånn som MS har. Det betyr i praksis at de har monopol på Xbox-lagring og kan ta hvor mye de bare ønsker for den lagringen. Da de kom til PS5 var det dyrere enn Xbox-lagring. Allerede nå er det betydelige forskjeller, og du ser ganske enkelt på grafene til prisjakt hva det vil si å ha monopol på et produkt.

     

    Ps5 er en dyrere konsoll og burde kommet med 1tb som standard slik som XSX, da hadde man ikke hatt behov for å utvide lagringen så kort tid etter lansering. I tillegg så har Jason Ronald fra Xbox gått ut med at det skal komme flere valg for lagring, også fra tredjepart. Så prisene vil gå ned her også over tid.

     

     

  7. Presley skrev (15 timer siden):

    Jeg har pusset opp kjellerstue, fått montert opp kringlydsystemet og kjøpt ny TV som støtter 4K120fps. 

    Jeg er egentlig ikke noe stort gaminghue, men jeg synes det hadde vært stas å hatt en konsoll å spille på. 
    Jeg vet at PS5 med disc har bakoverkompabilitet samt en kan spille av film på disc der, men til film så har jeg en dedikert "platespiller", så det kommer egentlig til hva er fordelene for de to forskjellige systemene annet enn film? 
    Kunne sikkert brukt noen dager på å lese meg opp på dette selv, men hadde vært fint å få hjelp med en checklist jeg kunne bruke som elimineringsliste.. Regner med disse har for og mot-punkt som jeg ikke engang har tenkt over.. Derfor - hjelp :)

    Jeg gikk fra playstation til xbox nå, og det jeg liker godt med xbox er tilgang til Game Pass som på en måte er Netflix for spill. Og har du barn så har xbox enkle familie innstillinger der du kan begrense bruk og hva de har tilgang til, er også en egen app du kan bruke til dette.

    • Liker 1
  8. Iki skrev (8 timer siden):

    Alt tyder på at folk går for Sony.

    De har solgt nesten dobbelt så mange PS5 som Xbox Series X/S (skal man tro tallene) og øker stadig ledelsen.

    Xbox Series s er jo på lager over hele kloden.

    https://www.forbes.com/sites/paultassi/2021/07/30/ps5-and-xbox-series-x-record-sales-show-how-easily-theyre-fending-off-competition/

    Nei det stemmer ikke helt. Xbox ligger på rundt 7 mill solgte konsoller, mot PS5 sine 10 mill. Faktisk så har Xbox en mye større økning i salg sammenlignet med forrige generasjon.

    Sitat

    The PlayStation 5 is currently 564,388 units ahead of the PlayStation 4 when you align launches and the Xbox Series X|S is ahead of the Xbox One by 1.05 million units.

    Så flere og flere velger da å gå for Xbox, som viser at Microsoft gjør mye rett nå.

    Man kan også sammenligne antall brukere på Game Pass og Ps Now. I april så lå antall brukere på Xbox Game Pass på over 23millioner, og det er forventet at de når 30 millioner til jul. Til sammenligning så hadde Ps Now 3.2millioner brukere i mai i år.

    • Liker 2
    • Innsiktsfullt 1
  9. Iki skrev (På 5.9.2021 den 16.34):

    Hva skjedde med ratchet and clank?

    Demons souls?

    Det er ikke slik at de sa ingen spill ville være cross-gen.

    De sa det var opp til utviklerne.

     

    God of war og Horizon virker som spill de begynte å lage til PS4 rett etter forrige spill i serien kom ut, og at de nå pusser begge opp til en PS5 versjon.

    Gran Turismo ser jeg ikke hvordan de kunne laget eksklusivt for PS5, da jeg ikke helt ser hvilke nextgen egenskaper det kunne bruke. Det lover også godt for framerate.

    (Det var en stund snakk om, fra utviklerne selv, at de hadde lyst til å prøve seg på en 240fps modus.)

    Er du seriøs nå? Du hadde jo flere sider med innlegg om at det ikke var vits å kjøpe seg en Xbox da spillene ville ha cross-gen støtte de 2 første årene. Når Sony nå gjør det samme så er det helt ok. Det Sony driver med her er villedende markedsføring, enkelt og greit.

     

  10. Sony har vel nylig uttalt seg om at de nå ikke lenger taper penger på hver konsoll de selger. Så dette er jo klart et grep de har tatt for å kutte kostnader i produksjonen. Ikke bare har de krympet størrelsen på kjøleren, de har også fjernet antenner knyttet til wifi/bt brikken. Dette er jo endringer som kun gagner Sony og ikke forbrukeren.

    Hvor mye det har å si i praksis vil nok andre tester vise, men ville nok vært mer skeptisk til å gjemme denne i en mediehylle nå. 

  11. Digger designet på denne, liten og pen! Har klart meg lenge med 500gb PS4 Slim, så tror ikke lagringsplassen blir et problem for min del. Kan jo som nevnt over mellomlagre på en ekstern harddisk hvis en spiller veldig mye. I tillegg vil jo spill nå ta mindre lagringsplass.

    Ser den ligger på samme pris som en 500gb PS4 slim også, så fremstår som et veldig godt kjøp. Netonnet PS4 Slim

    vpavic_4261_20201026_0217.jpg

     

     

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...