Gå til innhold

liquidsquid

Medlemmer
  • Innlegg

    366
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av liquidsquid

  1. Rune_says skrev (11 minutter siden):

    Den høye skattesatsen på aksjegevinst har gjort aksjer mindre interessant.

    Staten som ikke risikerer noenting kan likevel ta 37,8% av gevinst om det går bra.  En svært grådig "silent partner" som ikke bidrar med kunnskap/analyse i kjøpsfasen eller noen medmenneskelighet ved tap.

    Man får tilsvarende fradrag ved tap.

    • Liker 2
  2. minim skrev (1 time siden):

    Føler det ikke så ille på disse pengene som jeg på en måte ikke har jobbet for. Surere å betale 45% skatt på inntekt fra den daglige jobben.. 

    Betaler du 45% inntektsskatt? I Norge? Ville dobbelsjekket det om jeg var deg.

    • Liker 1
  3. Jeg har et par stykk, Keychron K4 og Logitech G915 TKL.

    Av de to anbefaler jeg Logitech på det varmeste. Fungerer både med blåtann og Lightspeed (en proprietær standard med lavere latency). Batteriet varer i et halvt år når jeg slår av lyset i tastaturet. 
     

    Ble aldri helt venn med Keychron, mest pga. tastene på høyre side er klumpet sammen, så det var ikke helt enkelt å bruke uten å måtte se ned på tastaturet i visse tilfeller. Batteriet varte heller ikke lengre enn en par uker.

     

    Mac-tastaturene er også veldig gode, synes jeg. Kan jo være et alternativ

     

  4. Entern skrev (11 minutter siden):

    Bunnløs angst i århundrer kan være en god ting.

    (Det er bedre enn lavskala terrorkrig i århundrer. For det første.)

    Husk Machiavelli. Kan du ikke få dem til å elske deg, må du få dem til å frykte deg.

    Ikke at jeg er positiv til atomkrig.

    Men man på tenke på alternativene her.

    Teheran som radioaktiv ruin > prestene som holder verden som gissel med atomvåpen i all overskuelig fremtid. Disse folka er farligere enn Nord-Korea.

    Vet ikke helt om det er ironi-meteret mitt som ikke kicker inn, eller om du faktisk er seriøs?

    Hvor mange israelere har blitt drept siden oktober?
    Kanskje rundt 1500 personer?

    Det er selvfølgelig 1500 mennesker for mye. Men at du i fullt alvor synes at å nuke en by med 8 000 000 innbyggere er et ok tilsvar på det er bare helt håpløst.

    • Liker 4
  5. Det "rette" er vel å sammenligne renta på boliglånet med forventet avkastning til fondet.
    Dersom fondet har høyere forventet avkastning, velg det. Dersom boliglånsrenta er høyere, betal ned på boliglånet.

    I tillegg må vel strengt tatt skatt og avdrag tas med i beregningen. Og evt. om du har spesifikke behov for å redusere gjelden din fortere enn normal nedbetalingsplan.

    Men alt i alt så tror jeg nok fortsatt at fond lønner seg.

     

  6. Serpentbane skrev (2 minutter siden):

    Storbritannia har vel sagt at de har hatt personell i landet lenge. Dette inkluderer støttepersonell til Ukrainske styrker samt, i alle fall på gitte tidspunkt, spesialstyrker som sikret britiske... øh... "assets" i Ukraina... Disse var inne i landet få dager etter at invasjonen var et faktum.

    Har vi ett ord på norsk som erstatter assets?

    På engelsk har vi tangible assets som er fysiske eiendeler. Vi har intangible assets some er immaterielle eiendeler. Så her kan alt samles under assets på engelsk og for eksempel eiendeler på norsk.

    Men så har vi ting som human assets og information assets som også dekkes av assets på engelsk, men som blir personell og informasjon på norsk.

    Hadde vært greit med ett ord på norsk som dekker alt så man slipper å skrive så mye tekst, eller slenge inn engelske ord... 🙃

    Ressurser, kanskje? 🤔

    • Liker 3
    • Innsiktsfullt 1
  7. Drogin skrev (39 minutter siden):

    Topp-sakene i vg akkurat nå. En ganske trist og skuffende kontrast mellom sakene. Likevel, det er åpenbart slikt som folk flest oppfatter som viktigst, ellers ville ikke VG ha tatt seg bryet. Ukraina er i det minste med som eneste nyhet blant agurknyhetene

    Screenshot_20240218-193448.png

    Tja, den saken var på topp tidligere i dag, så så ille er det heldigvis ikke. Men ser poenget ditt.

  8. Gouldfan skrev (3 timer siden):

    Det spiller desverre ingen rolle. Beklager, skulle ønske det.

    Russland har mye mer folk, utømmelig akkurat som under 2vk.

    Om Ukraina skulle bli overlegen så må det være pga raketter droner og jagerfly. Men det ser dårlig ut i lengden.

    Dette kommer til å ta lang tid, mht lengden og Trump sannsynligvis som ny tragikomisk president.

    Utømmelig er det jo ikke? Det bor tross alt kun tre ganger flere mennesker i Russland enn i Ukraina.

    Og man skal ikke kimse av viktigheten av bedre utstyr og soldatenes motivasjon.

    • Liker 8
  9. Teria skrev (1 time siden):

    Hvor lenge varer batteriet på deres iPhone 15 pro før dere må lade? Jeg hadde en iPhone 14 tidligere, den måtte lades ca annenhver dag, så jeg ble litt overrasket over at iPhone 15 pro har tidvis hakket dårligere batteritid. Kjøpte den i midten av desember og det har gått litt opp og ned noe som er naturlig da man bruker mobilen mer når den er helt ny, men nå lader jeg nesten hver dag det er kanskje 28 timer fra siste fulladet til jeg må lade igjen.

    Er ellers superfornøyd med mobilen og det er ikke et problem, men er det noe som gjør at iPhone 15 pro må lades så ofte? Jeg bruker ikke mobilen kjempemye, det er mest some, litt Spotify og ellers surfing.

    En konkret ting du kan prøve er å slå av ProMotion. iPhone 14 er default 60 Hz, mens 15 Pro er 120 Hz. Det har en del å si på batteritiden til Pro-telefonene.

    Du kan også leke deg litt med å deaktivere visse widgets på låsskjermen. Noen widgets bruker mer batteri enn andre. Always on bruker også litt batteri, så det kan være verdt å prøve å slå av.

    5G bruker også mer batteri enn 4G. Etter min mening skal man ha ganske sære behov for å trenge 5G til enhver tid.

  10. Et alternativ er f. eks. å bygge selv rundt dette skjermkortet: https://www.komplett.no/product/1221527/datautstyr/pc-komponenter/skjermkort/xfx-radeon-rx-6950-xt-speedster-merc-319

    Det vil kanskje holde litt hardt, men tror du skal klare å havne i sjiktet mellom 13 og 15000 dersom du velger de resterende delene med litt omhu. Og da vil du sitte igjen med en mer solid PC enn den du har linket til.

  11. Antar du mener USB A når du sier USB? Man kan koble til via USB A, men det er veldig suboptimalt. Man får både dårligere oppløsning, dårligere framerate, og høyere latency. Og du trenger vel overgang for dette som du (mest sannsynlig) ikke har(?)

    Hvilke skjermer er det du har? De fleste skjermer har vel displayport, ikke bare HDMI.

    Det beste er nok å daisychaine via displayport til en av ThunderBolt-inngangene. Har en Mac Studio her, og det fungerer fjell. Men du trenger adapter 😅

  12. RamGuy skrev (1 minutt siden):

    Verdt å merke seg at spillet er "gratis" på Game Pass, og du kan kjøpe Premiumoppgradering, selv om du bare har Standardedition via Game Pass. På denne måten fikk jeg premiumutgaven til premiumutgaven til 349 kr, og nå er den tilsynelatende permanent i mitt bibilotek selv om jeg strengtatt aldri har kjøpt standardutgaven.

    Hvorvidt dette er et utilsiktet smutthull eller ikke aner jeg ikke. Vil nesten ikke tro det, vil tippe at Microsoft legger opp til spillet vil være billigst om du tar 1 mnd med Game Pass og oppgraderer til Premium. På den måten får du Premiumutgaven til under 500 kr, også satser de på at de fleste glemmer å kansellere Game Pass, eller at tjenesten gir såpass med mersmak at de fleste velger å fortsette med Game Pass.

    Interessant! Kanskje jeg skal prøve det også.
    Hvordan vet du at det ligger (tilsynelatende) permanent i biblioteket ditt? 

    • Innsiktsfullt 1
  13. Nå er det riktignok 1. januar i dag, så det er ikke sikkert strømforbruk for 2022 er oppdatert på alle steder enda.

    Kunne du logget inn på min side hos strømselskapet ditt, netteier og elhub? I teorien skal strømforbruket som vises på disse tre stedene være like.
    Dersom de er like, så har du i det minste fått fjernet to feilkilder. Dersom det er ulikheter her, så har du noe konkret å sjekke opp i.

    Og som en annen spurte deg om, dette regnskapet ditt, er det basert på tallverdien i displayet på måleren?

×
×
  • Opprett ny...