Gå til innhold

HW1

Medlemmer
  • Innlegg

    548
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

3 655 profilvisninger

HW1 sine prestasjoner

297

Nettsamfunnsomdømme

  1. Sikker på at du har betalt for 2023 og at det ikke er registrert som ett forskudd på 2024? Ikke sett lignende problem selv. Ville ringt skatteetaten.
  2. Å flytte til en mindre bolig enn man ønsker å ha eller har behov for, for å spare penger i fond er noe jeg aldri ville gjort. Å ha en dyr bolig er ofte en form for tvangssparing uansett. Så forskjellen på om du sparer i fond eller sparer i bolig er ofte ikke så stor. (Denne påstanden er naturligvis ikke alltid sann)
  3. les hele § 7-2 i skatteloven.
  4. det er ett ganske stort hopp fra 10 000 til det blir næringsvirksomhet. jeg vil tro det ikke er vanlig å vurdere næringsvirksomhet seriøst før man kommer til 150 000 i årlig inntekt, men det er umulig for meg å gi noen hard linje på hva som er næringsinntekt og hva som er skattepliktig etter §7-2 (2). (men total inntekt for året sett i sammenheng med leilighetens utleieverdi mener jeg er en god pekepin) Jeg har ikke lest Airbnbs guide, men skatteloven § 7 -2 (2-3) sier at inntekt over 10 000 er skattepliktig med 85% av grunnlaget, (22% skatt, alminnelig inntekt) Så hvis du har tjent 110 000 på airbnb utleie så skal du først trekke av 10 000, også trekke av 15% så du får 85 000 som skal skattlegges som alminnelig inntekt med 22% skatt, altså 18 700 kr i skatt. https://lovdata.no/lov/1999-03-26-14/§7-2
  5. Det jeg mente å spørre om i punkt 3 var forvaltningshonorar i fond, beklager hvis dette ikke kom klart fram.
  6. Kun mine egne personlige betraktninger. eneste jeg har å begrunne det med er skatteloven §5-10, §5-20 og §5-30 som på ingen måte gir noe klart svar. Jeg føler at omfanget av arbeid man gjør i løpet av ett år hvis man har så mange leieforhold at gevinsten av utleie av ett rom er høyere enn leieverdien av leiligheten gjør at man ikke lenger kan si at gevinsten av utleie av ett rom er kapitalinntekt men at det går over til å bli virksomhetsinntekt.
  7. Takk for svar @krikkert Et annet spørsmål. Hvis man har AS som har kjøpt aksjefond innenfor fritaks metoden på nordnet. Er det riktig at man kan fradragsføre Platform avgift som kostnad i alminnelig inntekt? Må man inntekts føre returprovisjon som alminnelig inntekt? (Altså inntekt utenfor fritaksmetoden) Kan man fradragsføre fondets løpende kostnader som kun er avregnet i fondets utvikling som kostnad i alminnelig inntekt. F.eks DNB teknologi har en løpende kostnad på 0,85% kan denne fradragsføres i alminnelig inntekt?
  8. Jeg mener at for rom i egen bolig så er min mening at du må vurdere om du driver næringsvirksomhet om du har leid ut for mer enn den normale årlige leieprisen for leiligheten for året, (altså at hvis du har en leilighet hvor normalt leienivå er 12000 i mnd altså i året 144 000 så ville jeg sagt at du drev næring hvis du fikk inn mer enn dette i leie i året fra Airbnb. Alt under dette ville jeg normalt sagt at var å subsidiere sin egen bosituasjon. Jeg mener også at det er stor forskjell på å ha 50 døgn fordelt på 20 leieforhold , og det å ha 50 døgn fordelt på 50 leieforhold.
  9. Lurer på om det er MVA gevinst i det å lease personbil (som privatkunde) framfor det å kjøpe den direkte fra forhandler. Altså at mva betalt ved å først lease bilen også kjøpe den ut etter 3 år er lavere enn ved å kjøpe bilen direkte. Altså at leasingselskapet har fradragsrett for MVA på innkjøpet av bilen, selve leasingkostnaden må man betale MVA på, men utkjøpet av bilen gjøres MVA fritt. Så i ett tilfelle hvor man leaser bilen så vil man kun betale MVA på det man har betalt i de 3 årene man leaser, men hvis man kjøper bilen så må man betale full pris. I en del tilfeller så må vel dette utgjøre ganske store summer, typ 20-50K i avgifts gevinst på å lease framfor å kjøpe direkte. Er det noe jeg har misforstått her?
  10. I og med at 200 000 uansett er en mindre del av din kapital så ville jeg satt 100 % i ett globalt indeksfond. Pass på å investere via en aksjesparekonto. Hvis jeg skulle laget en plan for hele din kapital så ville jeg satt 50 % i global indeks og 50% på høyrentekonto og rebalansert hver sjette måned.
  11. Hvor langt er ett tau? Det kommer ann på.
  12. Med mindre du har lyst til å si farvel til 1250 kr i mva så er det bare åpningen av perioden og sende nye melding som fungerer. Reelt sett så er nok det enkleste å åpne perioden å sende ny mva melding. Det er mulig å "jukse" på mange måter å få samme resultat totalt sett men det vil innebære formelle feil/betydelig merarbeid.
  13. HW1

    Feil i bilagsføring

    Før som innskudd fra privat, normalt konto mellom 2051-2059. Jeg ville ført det på konto 2055 i de regnskap jeg fører.
  14. Det vanlige ville vel vært å spurt han om begrunnelse først.
  15. Som person helt uten kunnskap på feltet så synes jeg det ser ut som om det er viktig å ikke glemme den første delen av setningen. Altså det er ikke ved "normløs adferd" man skal melde fra, men det er ved utpreget normløs adferd som også er "alvorlige atferdsvansker" i og med at det er snakk om "alvorlige atferdsvansker" så vil det etter min mening normalt sett utelukke brudd på lokale sosiale normer.
×
×
  • Opprett ny...