Gå til innhold

fredrio

Medlemmer
  • Innlegg

    34
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av fredrio

  1. Du får skrive litt om hva du synes om den når du får den da sir-alex :p

     

    A656 har forøvrig 8 ms responstid i 40" utgave, så ingen forskjell fra sonyen der. Men den har 100hz, noe sonyen ikke har. Ser likevel i tester av w4000 at det stilles spørsmål om den egentlig trenger 100 hz (den scorer veldig bra på motion handling selv uten 100hz).

     

    Så at 46" har 6ms responstid, men 40" hadde 7 eller 8ms ja. Responstiden varierte en del over hele spekteret av samsung-modeller i 6xx-serien.

  2. Hmm! Dette er et vanskelig valg. Står mellom W4000 og A656! Men vet ikke hvem jeg skal velge. Skal brukes til PS3, spill/film og tv-titting.

    Hvordan er det med pikselgaranti på W4000? Noen som vet?

     

    Jeg mener å ha sett på spec'ene at A656 har 100Hz og 4ms responstid, og derfor koster mer enn w4000 som ikke har 100Hz og har en responstid på 8ms.

  3. Jeg sitter til daglig med min laptop i et LAN nettverk som gir meg tilgang til Internett, men ikke enkelte destinasjoner og porter + streng firewall som gjør enkelte sider ubrukelig, f.eks. private webmail.

     

    Har noen erfaring eller tips med å sette opp en 3g/gprs tilkobling som kun ruter spesifikke destinasjoner og ikke blir default gateway for windows (vista)?

     

    Har lekt litt med 'route delete/add' kommandoene, men det virker som om mobiltelefoneen blir default gateway uansett.

     

    Dette må bli en midlertidig løsning til man får på plass ICE eller super 3G med fast pris.

  4. Usenet/news har en del binære poster (film, musikk, etc) på binære nyhetsgrupper som f.eks. alt.binaries.cd.image.xbox. Det finnes mange news programmer som gjør det enkelt for deg å laste ned film osv. Da deler man ikke ut noe selv og i henhold til norsk lov, gjør man ikke noe galt. :devil:

     

    Det finnes også betalingstjenester som http://www.easynews.com som tilbyr tilgang til og indeksering/søk på binære grupper mot noen dollar.

     

    De fleste ISP'er har satt opp news-servere, men sensurerer tydeligvis bort disse binære gruppene. :thumbdown:

     

    Noen som har erfaring med eller vet hvordan man kan få gratis tilgang til news servere med slike binære grupper? :hmm:

  5. Er det noen som kan anbefale VPN produkter som har klienter som støtter Linux,Windows og Mac?

     

    Jeg har en bærbar (flere OS'er) som jeg bruker i diverse nettverk og ønsker enkelt å kunne koble meg til nettverket mitt hjemme via en VPN server gående på en evt hardware ruter eller dedikert VPN boks (pc/hardware).

     

    Sikkerhet er viktig... ikke noe ukryptert l2tp protokoll ;)

  6. Med DC er det ikke lett å finne syndere.... det er jo ingen sentral tjener som organiserer hele nettverket av DC huber. Det er heller ikke de som driver hub'ene som gjør noe galt... det er alle som kobler seg på og deler ut piratvare.

     

    Vet ikke helt hvordan den public list tjenesten fungerer, mulig den er såpass genial at der er vanskelig å få stoppet den. Blir den borte, må man lete etter hub'er på andre måter....

  7. Begge de to siste tipsene går ut på å rute et sett med porter til en dedikert ip adresse i det lokale nettverket. Det er forsåvidt greit nok hvis det kun er en pc i det lokale nettverket, men da er det ikke mye lokalt nettverk :lol:

     

    Ofte er det flere pc'er med msn messenger bak en NAT ruter. Da er det litt kjedelig at bare en av pc'ene kan sender filer. NAT rutere som D-link 604 støtter UPNP og gjør det mulig for flere pc'er bak denne å sende filer med msn (og voice).

     

    Merk! UPNP er som mange andre nettverkstjenester en sikkerhetsrisiko.

  8. D-link 604 har støtte for UPNP (Universal Plug and Play). Det lønner seg å oppgradere firmware på routeren til siste versjon for bedre UPNP støtte.

     

    http://tsd.dlink.com.tw/info.nsf/download%...t=30&Expand=4#4

    (siste firmware er 1.70b7)

     

    Du må ha windows xp og under control panel->administrative tools->services må du passe på at Universal plug and play service kjører og at den er satt til automatic. Du skal også helst ha versjon 4.7(.105) av MSN messenger.

     

    Voice og filoverføring skal fungere fint. Test med en person du vet kan motta filer (ikke sende). Når du sender en fil, vil personen som du sender filen til, få en dedikert port i ruteren din som han/hun laster ned filen din via.

  9. Dersom dere som bruker ipconfig, ifconfig el.l. til eksempel får adresser som 172.*.*.* eller 192.168.*.* ++, så er det fordi det sitter bak en NAT ruter. Dette er ip-adresser som er forbeholdt LAN.

     

    Da vil whatismyip.com vise deg IP-adressen til ruteren du er bak. I mange tilfeller vil denne ruteren kun ligge et steinkast fra deg.

  10. Siden Getright o.l. programmer kan begrense bruken av båndbredden selv, lurer jeg på om det finnes progammer som kan installeres på de lokale maksinene som begrenser båndbredden til andre programmer som kjører på samme maskin.

     

    Med utgangspunkt i mitt opprinnlige ønske, flytter man ansvaret fra ruteren/brannmuren til de lokale nettverksklientene. Likevel er det er en akseptabel løsning for min del.

  11. Vi er 4 stk som deler en SDSL linje. Noen liker å laste ned musikk/film, mens andre liker å spille cs med BRA ping. Dette er vanskelig å kombinere.

     

    Lurer på om det finnes ruter-programvare der ute som kan splitte bredbåndslinja slik at t.eks. 512 kbits dedikeres til et par maskiner på LAN og resten (eks. 1024 kbits) dedikeres til resten?

     

    Evt. kan man splitte opp bredbåndslinja mht til port'ene istedenfor LAN klientene?

     

    På forhånd takk!!

     

    [ Denne Melding var redigert av: fredrio på 2002-04-02 19:07 ]

  12. Hvordan vil man sette opp to maskiner med forskjelling IP (Internett IP) koblet til et xDSL modem? Tenker da i forhold til hub/swith, rutere etc.

     

    Nå har jeg en maskin koblet til xDSL modemet og den fungerer som som ruter for LAN. Jeg antar man fortsatt har kun ett xDSL modem selv om man har flere Internett IP'er.

     

    [ Denne Melding var redigert av: fredrio på 2001-12-16 16:39 ]

  13. Linux nybegynnere bruker gjerne RedHat distribusjonen (siste 7.2). Denne brukes ofte av de mer erfarne også. Mandrake (8.x) er også populær.

     

    For de som ikke liker RedHat (og de er det også en del av), så er FreeBSD mye brukt. Denne krever litt mer av brukeren mht installasjon og konfigurasjon, men er jo mer fleksibel. Den er enkel på mange måter også (spesielt kul pakkedistibusjon).

     

    Det er egentlig bare å velge en distibusjon, kjøre og feile litt. Det eksisterer mange tutorials og forumer hvor du finner den informasjonen du trenger. Neste gang installerer du kanskje en annen distribusjon.

     

     

    [ Denne Melding var redigert av: fredrio på 2001-11-27 23:51 ]

×
×
  • Opprett ny...