Gå til innhold

norseman78

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av norseman78

  1. Du sier rett og slett nei til det "tilbudet" og finner en plass hvor du får det du skal ha. NAV er tydeligvis ute av det. Men om du hadde blitt ansatt og de hadde laget en slik avtale tenker jeg at et fagforbund kunne løst litt opp i flokene. Men på en slik plass ville jeg aldri jobbet selv da.

  2. Kort oppsummert:

     

    Årslønn: 650.000

    Sparepotensialet pr mnd: 10.000,-

     

    Husholdningsinntekt pr år: ca 900.000

    Verdier: husverdi 3.500.000

    Gjeld totalt: 3.200.000
    Nettoverdi: 200.000
     

    Investeringsplaner:

     

    IPS: 40.000 pr år
    Cryptomining

    Aksjer/aksjefond

    Livrentesparing

    Handle i gull

    Mål:

    En tilleggsleilighet i syden man kan dra til i pensjonisttiden. Pensjonere meg 62 år gammel.

  3. Hei og takk for svar!

     

    Jeg har lest mye nå og kommet frem til flere grep jeg kan gjøre.

     

    1. IPS

    Det er som du sier IPS. Det er visst en ny IPS ordning som settes i gang i år der man kan spare 40.000 pr år med skattefradag på 9000kr,-

     

    2. Få betalt ned alt av felles gjeld og egen personlig gjeld

     

    Om noen vet om andre tips for å kunne klare å legge til sides penger som ikke trenger å bli regnet som en del av det som blir opparbeidet i fellesskap setter jeg pris på det.

    Nå har jeg lest at en mann ikke er ansvarlig for gjeld som hans kone tar opp under ekteskapet, så da bør vel en manns investeringer også kunne falle utenfor felles eie?

  4. Jeg er en mann i 40 årene som er gift med en kvinne som er eldre enn meg. Hun har dårlig helse og det er og nettopp derfor jeg tenker mye på dette med økonomi for å sikre meg selv.

    Hun har flere barn fra tidligere ekteskap. Jeg har ikke barn.

     

    Jeg lurer på om jeg kan spare opp penger på egen sparekonto uten at hennes barn kan ha krav på dette om min kone dør når vi blir gamle. Jeg tenker å kunne ha en del penger for å betale ut hennes andel av boligen når hennes barn gjør krav på hennes del. Når jeg er pensjonist vil jeg ikke ha mye penger, og det er greit å slippe å være gjeldsslave på mine eldre dager.

     

    Hvordan kan jeg løse dette på en greiest måte? Min kone tenker naturligvis ikke mye på dette og hun blir stresset og liker ikke å snakke økonomi med meg.

×
×
  • Opprett ny...