Gå til innhold
  
      
  
  
      
  

Herr Brun

Medlemmer
  • Innlegg

    32 175
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    22

Alt skrevet av Herr Brun

  1. Hvorfor er det bedre å sette pengene et annet sted tenker du?
  2. Stiller du med egenkapitalen kontant så kommer naturligvis egenkapitalen i tillegg til lånet. Men om egenkapital stilles i form av kausjon må du låne disse pengene, og da kan du fortsatt ikke låne mer enn 5*inntekt.
  3. Synes du dette er problematisk sykling har du ingenting å gjøre bak rattet på en bil i by i alle fall.
  4. Det som er så fint er at ingen har hjemmel til å gi slik tillatelse. Det har derfor formodning for seg at noen har gitt slik tillatelse.
  5. Jeg opplever derimot jevnlig straffepassering med uforsvarlig lav avstand, gjerne med rusing av motor og spruting av vindusspylevæske. Det er veldig mye mer alvorlig enn å sparke av et speil (uansett om det er gaffateipet på som her eller ikke), fordi det faktisk kan drepe deg. Men nei, kun syklister som har sinneproblemer i trafikken ja. lol
  6. De har hjemmel til å gi bindende anvisninger (trafikkdirigering) der og da. Og til å fatte skiltvedtak. De har ikke hjemmel til å gi generelle dispensasjoner.
  7. Politiet har ikke hjemmel til å tillate parkering på fortau. Så jeg har mine tvil om at han har parkert lovlig. Ellers er det ganske tydelig fra bildene at dette er et speil som har blitt slått av tidligere og så blitt teipet på. Det er ikke åpenbart at dette er forsettlig skadeverk. Til slutt: det påståtte skadeverket er klinkende likegyldig her, bilistens overfall og voldsbruk er fullstendig uakseptabel.
  8. Ja, om begge er innkalt og bare én møter er styret beslutningsdyktig. Jeg er bare fra praktisk virke så veldig vant til at slike spørsmål må besvares med nei med mindre de eksplisitt nevner innkalling, fordi spørsmålet stort sett har sin praktiske bakgrunn i «kan vi ikke slippe (den ene) vara(en)». «Ja, forutsatt at begge er innkalt» er teknisk sett mer presist enn «nei, dere må innkalle begge». Men er møtet ikke lovlig innkalt er ikke styret beslutningsdyktig. Jeg finner riktignok ikke noe klart rettslig grunnlag for dette i eierseksjonsloven, men jeg kan ikke skjønne annet enn at innkalling må være lovlig for at styrebeslutninger skal være lovlige, tilsvarende det som gjelder etter aksjeloven § 6-24 (2) og (3). Selv om jeg ikke umiddelbart finner tilsvarende i eierseksjonsloven.
  9. Nei, har dere to vara må begge innkalles om det er to forfall.
  10. Fortell banken at du ikke har autorisert betalingene. Vis til finansavtaleloven § 4-30 og § 4-2. Du vet ikke hva som har skjedd, men det er ikke du som har gjennomført betalingen. Vis videre til tilbakeføringsplikten etter § 4-32. Det bør få fart på sakene.
  11. Det spørsmålet kan vanskelig besvares generelt. Selv «arbeidstakerrettigheter» er litt vagt uten at du forklarer mer om hvor det arbeides og for hvem. Men arbeidsmiljøloven gjelder i utgangspunktet når arbeidsplassen er på norsk territorium. Så er det noen unntak fra dette, både for norsk sokkel, for utsendte arbeidstakere mv. Når det gjelder andre områder så må spørsmålet stort sett avgjøres konkret. Og du må skille mellom «hvilken lov regulerer forholdet» og «kan Norge håndheve loven overfor lovbryteren».
  12. Hvordan leser du dette som at det skal dekke faktiske kostnader?
  13. Jeg finner ikke disse forskriftene. Jeg søker i kommuner jeg vet det finnes konsederte fjernvarmeanlegg fordi jeg har jobbet for dem, men søker åpenbart ikke bra nok. Har du link til et par slike forskrifter siden de er så enkle å finne?
  14. Tilknytningsplikt er ikke bruks- eller kjøpsplikt. Du må betale en liten fast avgift for å ha infrastrukturen, selv om det er pålagt. Men du kan fortsatt bruke varmepumpe om du vil.
  15. Ingen tvinges til å bruke fjernvarme.
  16. Du vet vel ikke hvilken etterforskning som er gjort verken av Tom Hagen(s team) eller av politiet.
  17. Jeg tenker at folk får gjøre hva de vil. Følger ikke foreningen retningslinjene får de ikke bruke universitetets kanaler og lokaler. Liker du ikke foreningen holder du deg unna dem. Hva er problemet?
  18. Mens det som er det viktige for den som betaler er hvor mye som betales. Det som betales er brutto lønn pluss avgift. Arbeidsgivere kan regne. Så om du sammenligner de relevante størrelsene kommer elektrikeren marginalt bedre ut i Norge.
  19. Sånn er det i jussen også. At noe er tillatt etter ett regelverk gir ingen garanti for at ikke et annet regelverk forbyr det. Man forsøker å holde regulering av akkurat samme spørsmål til ett regelsett, men et faktum kan fint passe inn under flere forskjellige regelsett.
  20. Dette er av underordnet betydning. Det interessante for vurderingen av skattepolitikken er jo ikke hva en ny avgift har slags umiddelbar effekt for regnskapene, men hva slags dynamiske effekter avgiften har på lønnsutviklingen og allokering av ressurser i samfunnet. Det er også uinteressant av andre grunner: Svært få har lønnen sin fastsatt slik at arbeidsgiveravgiften trekkes av bruttolønnen (er vel i praksis bare provisjonsbetalte som har en slik ordning), og jeg klarer økt ikke helt å se for meg hvordan økt arbeidsgiveravgift kan føre til økt skattepliktig inntekt for den ansatte.
  21. OK. Enhver økonom vil åpenbart være helt uenig med deg i dette. Du må regne annerledes på det for å ta med AGA i regnestykket, fordi AGA kommer oppå din lønn og ikke trekkes fra den, men det som har noe å si for inntektsskattens påvirkning på samfunnet (og på din lommebok!) er det totale skatte- og avgiftstrykket på inntekten, ikke hvem som betaler. Det er tross alt arbeidsgiver som rent faktisk betaler det aller meste av din inntektsskatt også (for de fleste av oss litt mer).
  22. AGA har helt åpenbart påvirkning på lønnsnivået. Det er ikke bare ulogisk å si at det ikke påvirker lønn, det er helt absurd.
  23. Det forstår jeg, for det jeg skrev er feil. Systemet er slik at hovedregel er konsesjonsplikt, unntak er for små eiendommer (100 dekar totalt/35 dekar dyrket mark, unntak fra unntaket er enkelte typer slektskap, men boplikt er en betingelse for en del av unntaket fra unntaket. Boplikt som vilkår for konsesjonsfritak basert på slektskap gjelder bare store landbruks- eller skogbrukseiendommer, ikke store eiendommer uten landbruk eller storbruk.
  24. Ja. Over 100 dekar totalt = konsesjonsplikt. Unntak kun for enkelte i nær familie (inkl. barnebarn), men da får de boplikt. Om de ikke påtar seg boplikt må de søke konsesjon. Edit: Feil, se neste innlegg
  25. Har du vurdert å lese loven? Eller andre deler av dokumentet du siterer fra? Det følger ikke av denne negasjonen at du kan overta mindre eiendommer konsesjonsfritt, men det følger av loven. Det er kun enkelte typer eiendom som krever konsesjon. Normalt kan du overta bebygd eiendom som har mindre enn 35 dekar fulldyrka og overflatedyrka jord og totalt mindre enn 500 dekar produktiv jord uten konsesjon, men det finnes unntak, herunder et viktig unntak om at det kan fattes vedtak om nedsatt konsesjonsgrense. Konsesjonslovens grenser følger av § 4, unntak på grunn av slektskap eller odel av § 5, hjemmel til å vedtak nedsatt konsesjonsgrense av § 7.
×
×
  • Opprett ny...