Gå til innhold
  
      
  
  
      
  

KAFFAbutikk

Medlemmer
  • Innlegg

    48
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

680 profilvisninger

KAFFAbutikk sine prestasjoner

18

Nettsamfunnsomdømme

  1. Sterkest som i mest konsentrert. Altså mest koffein per liter. Filterbrygging gjør at du drikker større mengde kaffe og får dermed mer koffein. God kaffe har også samme effekt, kjøp god kaffe
  2. Cold brewer er enklere å bruke og du kan brygge te etc. på den. Her er det nesten bare å slenge kvernet kaffe i filteret og la den stå over natten(Grovt forenklet, bedre kaffe gir bedre resultat, kverningsgrad spiller selvfølgelig en rolle). Gjerne litt grovere enn filterkaffe, men ikke helt presskanne, er det jeg bruker. Kaldbryggingens svar på kaffetrakteren. Kjekk å ha. Shizuku gir nos best resultat men er jo også en annen (og bedre) bryggemetode. Her er kverningsgrad enda viktigere, og selve prosessen/ritualet er tilfredstillende i seg selv. Tror jeg har brukt omternt V60 kverningsgrad på denne, og helst en ren, frisk og eller fruktig kaffe. YMMV
  3. Dette med Hario filter er en stadig tilbakevennende tematikk. Det er riktig at Hario også har produsert filter i europa, da hos Filtropa. Da i en litt annen embalasje. Disse har aldri fungert optimalt og vi har egentlig ikke importert disse til Norge. De originale V60 filterne fra gode gamle dager var ruglete også på innsiden. Det gjorde de lettere å brygge på, bl.a. siden fines ikke like lett skled ned på innsiden og dannet en propp i bunnen. De var nok mye lettere å håndbrygge på siden du kunne komme unna med ganske varierende helleteknikk på håndbrygg. Etterhvert som V60 ble et globalt fenomen og ikke bare noe hipstere og nerds drev med, klarte ikke den gamle fabrikken i Japan å møte etterspørselen. Til slutt har Hario helt sluttet å selge disse OG filterne og har nå kun filter produsert hos en annen fabrikk i Japan, disse er glatte på innsiden, og krever bedre helleteknikk. IMHO. Så har Hario enda en gang, byttet design på pakningene på sin V60 portefølje for et mer helhetlig og moderne utrykk. Helt uavhengig av filterene i pakningene, som er de samme. Personlig liker jeg de nye filterne siden jeg kan styre bryggeprosessen bedre ved å variere helling fra midten og gradvis utover for å styre bryggetiden. Bakdelen er jo at hvis det først går for sakte pga kverningsgrad og at fine partikler tetter bunnen av filteret er det ikke noe du kan gjøre for å få opp tempoet igjen, og brygget blir ikke godt. En ting man ikke skal undervurdere er psykologien i dette, er du vant til et filter og får et ny type som krever litt annen helleteknikk, og du hører rykter om at ny type visstnok skal være dårligere. Er det sannsynlig at det kan påvirke din opplevelse negativt. At de glatte filtrene fører til med sedimenter har jeg ikke hørt eller sett noe til. At filteret kan påvirke smaken er nok riktig, men da alltid i forhold til kaffe, kverningsgrad, bryggetid, vanntemperatur og vannkvalitet(i synkende rekkefølge ?). Filterets påvirkning er nok først og fremst i forhold til bryggetid, IMHO. Når det gjelder Rombouts filter, som jeg ikke vet noen ting om, er det nok ganske sikkert et rebrandet filter fra en større produsent, muligens fra Filtropa siden de kommer fra samme område, og som av mange regnes som blandt de beste filterne til trakter.
  4. Responsen har vært mildt sagt overveldende på dette prosjektet så det er tydelig at mange synes decaf og prosessering er spennende. Og ikke minst at Hoffmann har veldig stor innflytelse Håper dette kan føre til at vi kan få bedre decaf alternativer generelt i markedet fremover!
  5. Det er overraskende vanskelig å finne en hellekanne til induksjon. Jeg er veldig innhabil her, men jeg bruker denne daglig til å koke vann til all slags bruk, mest kaffe og te, på induksjon med booster. Fungerer veldig bra for meg, den rasler med lokket når den koker slik at man unngår vann over hele kjøkkenbenken(hvis man følger sånn nogenlunde med). Mye raskere enn vannkoker og tar mindre plass. Ikke perfekt tut, men det er jo ikke tuten det kommer ann på, men hvordan man bruker den.. https://www.google.com/search?q=HARIO+Bona+emaljert+hellekanne&rlz=1C1CHBF_enNO982NO982&oq=HARIO+Bona+emaljert+hellekanne&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUyBggAEEUYOTIGCAEQRRg80gEHNTQxajBqNKgCALACAQ&sourceid=chrome&ie=UTF-8
  6. Enig i at dette er en fin måte å kaldbrygge kaffe på, her i kalde? Norge er kaldbrygget kaffe nok noe de fleste fortsatt forbinder med sommer og varme. Det finnes en rekke bryggere fra det helt enkle til voldsomt store og kostbare man kan bruke for å tilberede kaffe på denne måten.
  7. Hei, dette er lagt opp slik at man bestiller fra nærmeste brenneri som er med på prosjektet, så du trenger ikke importere noe for å bli med denne gangen. Det er fortsatt mye info som mangler fra prosjektet, men man håper å få til smakingen senest januar 2025. Muligens før nyttår.
  8. Dette kan jo bli spennende: https://www.kaffa.no/blogs/kaffeskolen/the-decaf-project-coffee-kit-med-james-hoffmann Jeg er jo innhabil, bare så det er klart, men kan svare på evt. spm...
  9. Det er viktig å huske at også disse "kaffluenserne" lever av å pushe produkter. Og om 3-6 måneder har de en ny kvern/modell de heller anbefaler. Selv om de er flinke til å kle det opp som underholdning. Det er i og for seg en myte, men det er sikkert at kverninnstillingene vil endre seg bittelitt i denne innkjøringsperioden, noe som er viktigere for espresso. En myte siden jeg aldri har sett noen teste dette på en "vitenskapelig" måte. Jeg tror dette har noe med at: Nye knivsett må gå seg sammen, en kvern fra fabrikken nok ikke er kalibrert slik at knivene står 100% parallelle. Og at skarpheten de har når knivene er rett fra fabrikk er "kunstig" og kun varer kort tid. Litt på samme måte som en ny forbrenningsmotor må "kjøres inn" før den går optimalt(kvernkammer/forbrenningskammer). Den eneste måten å unngå dette på er om de blir innkjørt fra fabrikk og det er det så vidt jeg vet ingen som gjør. Om du kan smake forskjellen, og om det faktisk blir bedre etter noen kilo er nok diskutabelt. Det samme er mengden kaffe du må kverne før kvernen er blitt "stabil". 5 kg høres litt voldsomt ut. Å hevde at de første kilonene ikke er drikkbare er ekstremt elitistisk. Hvis det faktisk stemmer ville jeg reklamert på kvernen. Jeg mistenker at de som kaster de første kilonene på en hjemmekvern gjør det fordi de er redde for at de egentlig ikke merker noen forskjell...
  10. Wilfa har 5 års garanti : https://www.wilfa.com/no/garanti/ Du får trolig en ny kvern du kan selge på Finn og putte inn i budsjettet ditt. Husk at du neppe kommer langt med å reklamere på en kvern fra en utenlandsk butikk etter det første året...
  11. Hva med.... Denne: https://www.drinkmorning.com/ ..? Forresten noen her som har en slik ?
×
×
  • Opprett ny...