-
Innlegg
7 462 -
Ble med
-
Besøkte siden sist
Om Feh
- Bursdag 06. mars 1986
Profile Information
-
Kjønn
Mann
Nylige profilbesøk
20 739 profilvisninger
Feh sine prestasjoner
1,1k
Nettsamfunnsomdømme
4
Hjelpsomme svar
-
En fornorskning jeg ofte bruker på presales er "teknisk salgsstøtte". Hart drevet med det i årevis og ja rollen faller normalt innenfor salgsavdelingen og leder vil være salgssjef e.l. rolle. Det som primært skiller en presales fra en arkitekt/konsulent er to ting: 1. Presales er normalt ikke fakturerbart, med noen unntak dersom man skal kjøre en proof of concept eller proof of value, det hender er fakturerbart. 2. Presales er aldri ansvarlig for en leveranse, slik som en arkitekt ofte er. Presales er som ordet innebærer innvolvert frem til closing (signert kontrakt), så blir det overlevert leveranseapparatet. Typiske arbeidsoppgaver er: - Oppsett / vedlikehold av demosystemer (for live demo) - Produsere salgsmateriell og presentasjoner (slides) eller kuratere fra systemleverandør hvis dere videreselger programvare - Holde demoer og presentasjoner for kunde, enten som en større eller mindre del av et kundemøte - Delta i anbudsprosesser (svare opp tekniske krav), i noen tilfeller også være en del av bid-board for å kvalifisere hvilke anbud mand velger å delta i - Generelt spre det glade budskap om hva selskapet leverer, men på et mer teknisk/praktisk/detaljert nivå enn hva de rene selgerne kan - Siden du tidligere har leveranseerfaring som konsulent/arkitekt er det nærliggende å tro at det vil forventes at du kan bidra med å lage SOW (statement of work), estimere og planlegge en implementasjon / utrulling som en del av presale. Det betyr ikke nødvendigvis at det er slik leveransen blir gjort, men danner et beslutningsgrunnlag for kunden/gir kunden budsjett-tall de kan forholde seg til. Du kan også få ansvar for å skreddersy standardiserte tilbud eller konsepter som selgerne kan promotere i markedet. F.eks lage en pakkeløsning for en spesifik industri eller en "starter pack" for å få kunder i gang. Hvis det er snakk om en skyplattform e.l. så er "første skudd er gratis" en vanlig greie å promotere 😛 Ellers holde deg oppdatert på markedstrender, konkurrenter (og hvordan dere kan posisjonere dere mot dem), oppdateringer/nyheter fra systemleverandør eller internt utviklingsapparat I noen selskaper er presales også ansvarlig for å bidra til å finne potensielle kunder, ringe rundt osv. men ikke så vanlig i norge.
- 4 972 svar
-
- 3
-
- avdeling
- utdannelse
-
(og 1 andre)
Merket med:
-
Dette fordi vedkommende ikke har gitt samtykke til potensielt ny arbedsgiver å benytte deres persondata? Jeg tenkte først at dette kunne være relatert til samtykke, men den potensielle arbeidsgiveren har allerede vedkommendes persondata (navn + mail eller tlf nr) i kraft av at de er i en søknadsprosess. For at GDPR skulle forhindret dette måtte vel nåværende arbeidsgiver ha delt informasjon som er sensitiv og/eller ikke gitt samtykke til? Såvidt meg bekjent er ikke personlige betraktninger om et individs evner omfattet av GDPR så lenge de ikke inneholder sensitiv informasjon (religion, legning osv.)?
- 4 972 svar
-
- avdeling
- utdannelse
-
(og 1 andre)
Merket med:
-
Enig i at det er mye politikk og byråkrati i Equinor (Vi har hatt de som kunde i årevis), men slow motion vil variere veldig. Der vi er så skjer ting veldig fort, ofte nesten for fort. Equinor er vant til å være en som svinger bredt og hardt så når de skal ha noe, så skal de ha det NÅ når det kommer til de tingene vi driver med. Så til OP så ville jeg tenkt om politikk (si de riktige tingene hele tiden) og byråkrati (smyge litt i gangene) er rette miljø å jobbe i eller ikke. For det er ganske gjennomsyret og jeg prøver å holde meg unna å bli engasjert der så godt jeg kan for jeg er en hofteskyter og passer bedre hos kunder som verdsetter det mer enn at alt må være politisk korrekt hele tiden.
- 4 972 svar
-
- avdeling
- utdannelse
-
(og 1 andre)
Merket med:
-
Etter min erfaring er det vanlig å enten kontre med sign-on bonus eller bli enige om utsatt oppstart. Sistnevnte betyr at man blir enige om å si opp nåværende stilling senere slik at vedkommende får med seg bonus fra nåværende arbeidsgiver. Det kommer litt an på hvor mye det haster å ansette noen.
- 4 972 svar
-
- avdeling
- utdannelse
-
(og 1 andre)
Merket med:
-
Tror du glemte å legge med en forventning?
- 4 972 svar
-
- avdeling
- utdannelse
-
(og 1 andre)
Merket med:
-
På tide å gi seg med leveranse og heller bytte over til pre-sales ser jeg 😛
- 4 972 svar
-
- avdeling
- utdannelse
-
(og 1 andre)
Merket med:
-
Stiller meg bak de fleste andre, som leder med personalansvar i konsulentselskap. At noen skal ut i perm, selv om det til og med kan komme på kort varsel, er helt greit og bare en realitet vi som arbeidsgiver må leve med.
- 4 972 svar
-
- 3
-
- avdeling
- utdannelse
-
(og 1 andre)
Merket med:
-
En annen ting som er viktig å tenke på er at sluttpakker kan forhandles. Jeg hadde f.eks aldri godtatt en sluttpakke med arbeidsplikt, jeg skulle hatt fri, eller muligheten til å selv bestemme hvor lenge jeg skulle jobbe i perioden. Det er også mulig å forhandle f.eks når utbetalingen skjer samt lengden på oppsigelsestiden. Noen vil heller be om at alt utbetales med en gang og arbeidsforholdet opphører med en gang (at oppsigelsestiden settes kortere enn antall måneder man har blitt forespeilet betaling for). Også viktig å huske på at ved nedbemanning så vil mange først prøve med tilbud om sluttpakker og overflytning først for å unngå å måtte gå gjennom all formalia som kreves for å sikre saklig oppsigelse av ansatte. Dvs. arbeidstager sitter ofte med en del makt til å gjøre krav utover det som er tilbudt. Hadde jeg sittet i dine sko ville jeg blitt med på en overflytning til ny avdeling/stilling. Du må i så fall sikre deg at du får samme lønnsbetingelser. Da slipper du stresset med at du må finne ny jobb innen 6 mnd. Samtidig observerer jeg at bare på finn ligger det ganske mange stillinger ute. 850k ser ut til å være toppen i det offentlige, men at høyere lønn kan vurderes for spesielt kvalifiserte søkere. Så kanskje du kan stikke fingeren ut i markedet asap og prøve å sondere litt. Sjekk når fristen for å akseptere sluttpakken er, om du kan få den utsatt litt kanskje du rekker å få noen tilbud som du kan la bedriftene konkurrere på for å få opp lønnen.
- 4 972 svar
-
- 2
-
- avdeling
- utdannelse
-
(og 1 andre)
Merket med:
-
Nice! Er nok ferdig med krypto for godt, men kjekt å vite
-
Jeg tror det er den siden der som nettop er årsak til at jeg aldri gadd å føre opp noe. Hundrevis av transaksjoner spredt over X antall exchanges i en årrekke, mange tap, mange gevinster. Så mye at det var umulig å holde oversikt så da jeg likviderte alt tenkte jeg bare som så at om det kommer et krav så betaler jeg det. Hvis ikke så holder jeg bare helt kjeft.. Da jeg konsoliderte var det flere titalls valutaer over flere exchanges som ble konvertert til ETH, så sendt til CB og videre solgt for $ der og overført til konto. Men bak alt så var det som nevnt hundrevis av transaksjoner, noen av sidene som f.eks Bittrex husker jeg også hadde ekstremt dårlig eksportfunksjon så jeg hadde måttet manuelt føre inn alle transaksjoner i excel og gjort all utregning manuelt. Mulig det er enklere i dag.
-
Likviderte hele porteføljen i 2021 (ca. 100k) etter en konsolidering fra flere exchanger over til Coinbase og så overføring til bank. Ikke sett noe til det i skattemeldingen siden (betalte ikke skatt av gevinsten). Tapte 2-3 ETH på BitGrail fadesen, men har ingen spor av det så kunne ikke trukket det fra heller. Har sikkert flere fraksjoner av div. coins liggende på Binance og Coinbase fortsatt. Aldri sett noe av det komme i selvangivelsen. Er ikke også foreldelse på dette 3 år som det meste annet?
-
På en side høres det slitsom ut. For å sitere Shakespeare: "A jack of all trades is a master of none, but often times better than a master of one". På den andre siden, gitt din korte erfaring i bransjen kanskje det er en god mulighet til å finne ut av hva du vil drive med på lengre sikt. Når man kommer seg inn i bransjen er det fort gjort å bare bli værende med det man driver med og ikke utforske nok til å finne det man virkelig brenner for.
- 4 972 svar
-
- avdeling
- utdannelse
-
(og 1 andre)
Merket med:
-
Kan også være begge deler. Er like mange dårlige konsulenter som det er dårlige kunder.. Etter snart 10 år som IT-konsulent er det like frustrerende å sitte på sidelinjen å se kunder som ikke evner å ta i bruk produktene vi selger på en god måte. Eller tilfeller der kunden har fått nok av en leverandør og vi må ta over og se hva slags rot forrige leverandør har lagt igjen.
- 4 972 svar
-
- avdeling
- utdannelse
-
(og 1 andre)
Merket med:
-
Vi har hatt tre begredelige kvartaler i Q2-3-4 2023 med opp mot 40% kapasitet på benken, men nå er vi straks utsolgt og har snart mindre enn 10% bench kapasitet. Ting har snudd veldig i løpet av Q1 2024 og investeringsviljen virker å være på vei opp. Jeg hører også at noen av mine/våre kunder setter omsetningsrekorder i Q4'23 og Q1'24. Hos en kunde (globalt selskap) ble vi bedt om å "finne på" mer jobb, fordi de hadde fått beskjed av toppledelsen om å bruke mer penger.. Det tror jeg aldri jeg har hørt i min snart 10 år lange karriere innenfor det jeg driver med.
- 4 972 svar
-
- 1
-
- avdeling
- utdannelse
-
(og 1 andre)
Merket med:
-
En annen ting jeg har observert er at flere og flere bedrifter, både offentlig og privat, må ut på anbud for anskaffelser. Veien til kontrakts-signerings bordet har blitt betydelig mer kronglete i løpet av de siste 2-3 årene, noe som gjør at det tar mye lenger tid å få kontrakter.
- 4 972 svar
-
- avdeling
- utdannelse
-
(og 1 andre)
Merket med: